ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη στιγμή που η «δεύτερη φορά αριστερά» έρχεται να ισοπεδώσει τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, «σκίζοντας με ένα νόμο και ένα άρθρο» τις ελάχιστες θετικές διατάξεις που έχουν μείνει για τους εργαζόμενους, βρίσκει αναπάντεχο σύμμαχο, την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ.

Με δικαιολογίες και προσχήματα, η πλειοψηφία του ΔΣ, σε τούτη την κρίσιμη στιγμή, που στη Βουλή ψηφίστηκε ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός, αποφάσισε οι τεχνικοί εργαζόμενοι των καναλιών να μη συμμετάσχουν στην απεργία, υποστηρίζοντας πως πρέπει η ΕΤΙΤΑ να διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις του Διασωματειακού. Η κοροϊδία στο απόγειό της! Λες και η απεργοσπασία, η μη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι αυτά που σε κάνουν... αγωνιστή! Η αλήθεια είναι πως καιρό τώρα η πλειοψηφία μεθοδεύει τέτοιου είδους ενέργειες.

Μήπως αυτή η γενναιόδωρη στήριξη στην κυβέρνηση (μην ξεχνάμε ότι η απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΤΙΤΑ ήρθε μετά από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρωθυπουργός ανέφερε τα περί ανηλεούς πολέμου των ΜΜΕ εναντίον τους και άλλες επικές μπαρούφες) έρχεται με ανταλλάγματα τα χωρίς καμιά πρακτική αξία Δελτία Τύπου του υπουργείου; Ο καιρός θα δείξει...

 Το μόνο σίγουρο είναι ότι, σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς, όπου συνολικά κυβέρνηση, κουαρτέτο και εργοδοσία επιτίθενται στα δικαιώματα και τις ζωές μας, αυτό που δεν χρειάζονται οι συνάδελφοι τεχνικοί είναι μια ηγεσία στην ΕΤΙΤΑ «εταίρο» της κυβέρνησης. Συνάδελφους, που, υπό τη σκέπη του «ΕΝΩΤΙΚΟΥ» και του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ», το μόνο που εξυπηρετούν είναι η διάβρωση της ταξικής συνείδησης και η κοροϊδία με ατέρμονες συναντήσεις σε υπουργικά γραφεία και επιτροπές διαιτησίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν θα περάσει! Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στην ΕΤΙΤΑ ήταν, είναι και θα παραμείνουν σταθερά με τους εργαζόμενους τεχνικούς, συνολικά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, μαζί με όλη την εργατική τάξη, αφοσιωμένοι στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε «Οχι» στις αυταπάτες περί «αριστερών και φιλολαϊκών» κυβερνήσεων και δήθεν «καλών και φιλεργατικών εργοδοτών». Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο! Τώρα, όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για:

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.
  • Να αποκρούσουμε αποφασιστικά κάθε προσπάθεια για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.
  • Την κατοχύρωση των ειδικοτήτων και της σύνθεσης των συνεργείων.
  • Κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα - σύνταξη, επικούρηση, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη - που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας και μέτρα ελάφρυνσής τους, για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας.