ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εταιρείας «Δέσμη Εκδοτική» (περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και η ομώνυμη ιστοσελίδα), που, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζει απτόητη την αντεργατική της επίθεση, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στον ανταγωνισμό.

Την Πέμπτη 9/7 ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι όχι μόνο δεν δέχεται την ακύρωση των τριών απολύσεων - που είχαν «παγώσει» μετά την παρέμβαση των Σωματείων - αλλά προχώρησε στην απόλυση άλλων τριών συναδέλφων στο όνομα της «περικοπής δαπανών», εξαντλώντας το όριο των «νόμιμων» απολύσεων. Με αυτό τον τρόπο, για άλλη μία φορά, μετά τις μειώσεις μισθών και την εκ περιτροπής εργασία, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται από την εργοδοσία σαν κόστος και μόνο.

Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ καταγγέλλουν ότι απασχολούνται συστηματικά σε αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες.

Είναι καθαρό ότι όταν κριτήριο είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων, πάνε στην άκρη και τα τελευταία δικαιώματα, αλλά και η κάλπικη παραδοχή της εργοδοσίας ότι οι εργαζόμενοι έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Οι απολύσεις έχουν ως στόχο να επικρατήσει η λογική του συμβιβασμού. Ομως, όσοι επιχείρησαν και επιχειρούν να πείσουν ότι διαλέγοντας το λιγότερο κακό θα διασωθούμε, σήμερα διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

Το θετικό που έγινε με τις δύο προηγούμενες στάσεις εργασίας και με την εκλογή επιτροπής εργαζομένων, να πάει ένα βήμα παραπάνω. Η εμπειρία δείχνει ότι μόνο με την οργάνωση της πάλης μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται η αγωνιστική στάση των εργαζομένων και η λειτουργία της επιτροπής, να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να ανακληθούν ΤΩΡΑ όλες οι απολύσεις.
  • ΟΧΙ σε κάθε αντεργατικό μέτρο (απληρωσιά, μειώσεις, εκ περιτροπής, απλήρωτη - ανασφάλιστη εργασία κ.λπ.).
  • Απασχόληση μόνο μέσα στο νόμιμο ωράριο.