ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΒΓΑ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται στις κορυφές των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΟΕΣΥ ένας οξύτατος καβγάς, με πρόσχημα ποια συνδικαλιστική οργάνωση, ως αντιπροσωπευτικότερη, πρέπει να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους στις «διαβουλεύσεις» με την κυβέρνηση σχετικά την υπογραφή ΣΣΕ στα κρατικά ΜΜΕ.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν καβγά μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, έναν αποπροσανατολιστικό καβγά, που με το πρόσχημα ποιος υπογράφει ΣΣΕ, εμφανίζεται ως αντίθεση και ανταγωνισμός μεταξύ των πλειοψηφιών στα ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΟΕΣΥ, αλλά ουσιαστικά είναι ενδοπαραταξιακός «πόλεμος» εντός και μεταξύ των δυνάμεων του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στο χώρο, που εκφράζεται ως αντίθεση μεταξύ ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

Ανταγωνίζονται για το ποιος τα καταφέρνει καλύτερα στις συνδιαλλαγές με την κυβέρνηση, ποιος καταφέρνει να περνά καλύτερα την κυβερνητική γραμμή μέσα στους εργαζόμενους.

Ολοι αυτοί όμως υπονομεύουν την ανάγκη οργάνωσης διεκδικητικού αγώνα για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), για τα πραγματικά μας προβλήματα.

Με λίγα λόγια, «τρώγονται» για το αν είναι η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ ή η ΠΟΕΣΥ που δρα πιο αποτελεσματικά σε βάρος μας, κρύβοντας το με ποιες θέσεις και ποια τακτική μπορούν να διεκδικηθούν λύσεις στα προβλήματα, να αντιμετωπιστούν εργοδοσία και κυβέρνηση ως αντίπαλοί μας.

Αν αυτές οι πλειοψηφίες υπηρετούσαν με τις θέσεις τους και τη δράση τους τα πραγματικά μας συμφέροντα, δεν θα τσακώνονταν για το αν η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ ή η ΕΣΠΗΤ ως μέλη της θα υπογράφουν ΣΣΕ, αλλά θα συνεργάζονταν γι' αυτό το ζήτημα και από κοινού θα διεκδικούσαν, άρα το ποιος θα υπέγραφε δεν θα ήταν αφορμή καβγά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το κύριο σήμερα για τους εργαζόμενους σε κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ είναι η αντιμετώπιση της εχθρικής για μας πραγματικότητας που διαμορφώνει η κυβέρνηση με την εργοδοσία και τις πλάτες των κυβερνητικών - εργοδοτικών πλειοψηφιών, δηλαδή η σωρεία οξύτατων προβλημάτων που μας φόρτωσαν με την αντεργατική πολιτική.

Τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων είναι εδώ και σε αυτά είναι ανάγκη να απαντήσει ενιαία το κίνημα των εργαζομένων στον κλάδο. Με Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για τις διεκδικήσεις τους, για ΣΣΕ, για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων από κυβέρνηση και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις ανά σωματείο, να πάρουν αποφάσεις δεσμευτικές για τα ΔΣ των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ.

Να απαιτήσουμε:

Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς που να τείνουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος. Βάση εκκίνησης 1.100 ευρώ.

Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

Καμία αρνητική μεταβολή των ωραρίων εργασίας.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους όλων των τομέων και κλάδων. Κατάργηση κάθε μορφής ευέλικτης και ελαστικής εργασίας, της δουλειάς ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έργου, πληρωμή με μπλοκάκια κ.λπ. Δεν ανεχόμαστε απλήρωτη δουλειά!

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ.

Επαναφορά όλων των ωριμάνσεων.

Το ελάχιστο όριο αμοιβής για τη μαθητεία να είναι 751 ευρώ μηνιαίως.

Συγκεκριμένο, συνεχόμενο ωράριο και μέρες ανάπαυσης.

Προσαυξήσεις για νυχτερινή δουλειά (βάρδιες κ.λπ.), αλλά και για δουλειά το Σάββατο, σύμφωνα με τη ΣΣΕ του 2009.

Προσαυξήσεις για δουλειά Κυριακές και αργίες σύμφωνα με το νόμο.

Μέτρα προστασίας της μητρότητας. Μεταξύ άλλων, η άδεια μητρότητας να είναι 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά, καθώς και ειδική άδεια 20 ημερών για τις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μέτρα για εργαζόμενους ΑμεΑ.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ.

Χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με αποδοχές.

Κατοχύρωση των επιδομάτων για υπερωριακή, νυχτερινή, κυριακάτικη ή εργασία σε μέρα αργίας.

Πρόβλεψη ημερήσιας αποζημίωσης για εργασία σε επικίνδυνες και εμπόλεμες περιοχές, καθώς και ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής. Επιπλέον μέρες άδειας σε εργαζόμενους που καλύπτουν έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες κ.λπ.) καθώς εργάζονται ασταμάτητα επί πάρα πολλές ώρες.

Το ύψος των ποσών στα κλιμάκια και των ποσοστών στα επιδόματα να αντιστοιχεί σε αυτά της τελευταίας υπογεγραμμένης σύμβασης.

Καθολική ισχύ και υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ, με προβλεπόμενη μετενέργεια χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, να καταργηθούν τα μνημόνια.

Αναγνώριση των αδειών μητρότητας και ασθένειας για τους συμβασιούχους για όσο διάστημα υπάρχουν συμβασιούχοι.

Να συνομολογηθεί ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων είναι αυτόφωρο ποινικό αδίκημα.

Αύξηση των συντάξεων και των παροχών Υγείας, αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με αυτό το πλαίσιο πάλης, με αποφασιστικότητα, να διεκδικήσουμε λύσεις που θα ανοίγουν την προοπτική για όλους τους εργαζόμενους μακριά από τις λογικές της «ανάθεσης», του «κοινωνικού εταιρισμού», των «αντοχών της οικονομίας», τα νομικά τερτίπια, την αναμονή.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση και αγωνιστική δράση για την αποκάλυψη και την αντιμετώπιση των αυταπατών και των εκβιαστικών διλημμάτων που προβάλλουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στην αδράνεια, στην ηττοπάθεια, στο συμβιβασμό, στους «διαλόγους» με τους σφαγείς τους, τα παζάρια για το τι και πώς θα το χάσουν, όταν η ίδια η ζωή έχει επιβεβαιώσει πως κάθε υποχώρηση και «διαπραγμάτευση» με την αντιλαϊκή πολιτική τροφοδοτεί την αγριότητά της.

Καμιά αναμονή! Καμιά καθυστέρηση! Τώρα είναι η ώρα για την αντεπίθεση!

 

 

 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι του «OPEN» βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ηδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν.

Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο - ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το πρόγραμμα του καναλιού, τώρα κάποιοι θεωρούνται περιττοί και αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι για την ίδια δουλειά, επομένως ακόμη πιο εξοντωτικοί ρυθμοί για τους υπόλοιπους, σημαίνει συνθήκες δουλειάς - κόλαση.

Αυτή η εργοδοτική απόφαση για απολύσεις - η μη ανανέωση συμβάσεων είναι απόλυση - σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε ενιαία όλοι μας σαν μια γροθιά, καθόλου δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανάλογα με τις στρατηγικές επιλογές της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία μάς θεωρεί κόστος το οποίο πρέπει να μειώσει για να μεγαλώνουν τα κέρδη της, γι' αυτό απολύει. Αλλά χωρίς τη δουλειά μας δεν μπορεί να λειτουργεί η τηλεόραση. Εμείς είμαστε ο κινητήριος μοχλός της. Και το να έχουμε όλοι δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα να μας το αφαιρέσουν.

Η συγκεκριμένη ενέργεια κάνει πιο φανερό ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μας ως εργαζομένων δεν χωράει στα συμφέροντα των εργοδοτών, κι ας είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου τους.

Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται στην άλλη πλευρά, δεν μπορούν να προσαρμόζονται στα όρια που θέλουν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα, χωρίς καμιά αναβολή, χωρίς ταλαντεύσεις, οι εργαζόμενοι στο OPEN να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν να απολυθεί κανένας συνάδελφος, με κανένα πρόσχημα, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, τα σωματεία του κλάδου πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προασπιζόμενα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι διοικήσεις πρέπει να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην οργάνωση ενιαίας διεκδικητικής πάλης, κόντρα σε εργοδοσία, αλλά και κυβέρνηση, μπροστά και στη νέα εντεινόμενη επίθεσή τους και μακριά από την επιδίωξη να «υποταχθούμε στη θέληση της εργοδοσίας», με λογικές «κοινωνικού εταιρισμού».

Οι νομικές παρεμβάσεις δεν φτάνουν για να αποκρουστεί η επίθεση των καναλαρχών στα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματά μας. Ολες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, έχουν φροντίσει να θωρακίσουν και εξοπλίσουν την εργοδοσία με το πιο σκληρό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Χρειάζεται συσπείρωση, οργάνωση, διεκδικητικός αγώνας.

Να οργανωθεί Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο «OPEN», για να αποφασίσουμε αγωνιστικές μορφές δράσης, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας στη ζωή και τη δουλειά!

Με δύναμη την οργάνωση της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Σε ένα τέτοιον αγώνα οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜE, μέσα και έξω από το «OPEN», θα είναι αλληλέγγυοι στην πρώτη γραμμή, κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε «πρόθυμο», για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο.

Να μην αποδεχτούμε καμιά απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα («εθελούσια», λήξη σύμβασης κ.λπ.)!

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους!

 

 

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απροκάλυπτη επιχείρηση παρέμβασης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο έργο των δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται με απερίγραπτο κυνισμό στην «Ολοκληρωμένη Εκθεση» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, ένας από τους στόχους των Αμερικανών είναι «να κατανοήσουν οι Ελληνες πολίτες τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να στηρίξουν τη συνεργασία για την ασφάλεια, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή των ΗΠΑ».

Αυτό καλούν και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα να το αναλάβουν. Καλούν δηλαδή τους Ελληνες δημοσιογράφους να «βάλουν πλάτη» ώστε οι εργαζόμενοι και ο λαός όχι μόνο να αποδεχτούν, αλλά και να στηρίξουν στην πράξη την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, τα σχέδια, δηλαδή, που ξαναχαράζουν τα σύνορα με το αίμα των λαών, τα σχέδια που μετατρέπουν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τη χώρα σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο - ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων και πολέμων ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Γράφουν: «Οι ελληνικές ΜΚΟ και τα ΜΜΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κρατική παραπληροφόρηση.

Αιτιολόγηση: Κάποια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι διαχρονικά δύσπιστα προς τη συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των πολιτικών υποθέσεων. Η παραπληροφόρηση που υποκινείται από το κράτος τρέφει τον αντιαμερικανισμό».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, σακατεμένοι, ξεριζωμένοι είναι η ματωμένη απόδειξη του τι σημαίνουν για τους εργαζόμενους και τους λαούς τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη μοιρασιά της λείας των φυσικών πόρων και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Είναι η ματωμένη απόδειξη του τι σημαίνει η συμμετοχή της κάθε χώρας στους ιμπεριαλιστικούς διακρατικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ειδικά στα Βαλκάνια, η εν εξελίξει «ευρωατλαντική» ολοκλήρωση σημαίνει αλλαγή συνόρων, έτσι έγινε μέχρι τώρα και θα ξαναγίνει, και ο μόνος τρόπος για να περάσουν τα σχέδια αυτά είναι «φωτιά και σίδερο» για τους λαούς.

Αν τα σκεφτούμε όλα αυτά, γίνεται φανερό ότι το να τους σταματήσουμε είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους δημοσιογράφους να αντιταχθούν στην επιχείρηση μιας τέτοιας ωμής παρέμβασης στο έργο τους.

Πέρα και ανεξάρτητα από τις επιμέρους απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας, να μην βάλουν πλάτη στο θόλωμα της λαϊκής συνείδησης, να μην συμβάλλουν στο να υποταχθεί και να αποδεχτεί ο λαός τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, με τα οποία ταυτίζεται και προωθεί η κυβέρνηση σε σύμπλευση με τα άλλα αστικά κόμματα στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή σε όφελος των κερδών της, να μη δεχτούν να συρθεί ο λαός μας στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με κίνδυνο να γίνει κρέας στα κανόνια τους.

Σε αυτή την απαίτηση των ΗΠΑ να αντιταχθούν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, σε όλα τα ΜΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τις Ενώσεις του κλάδου, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να εκφράσουν ανοιχτά την αποφασιστική αντίθεσή τους στα σχέδια του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και στις οποιεσδήποτε πιέσεις ασκηθούν στους εργαζόμενους προκειμένου να στηρίξουν τους δολοφόνους των λαών.

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση κατά δημοσιογράφων και συνεργείων των ΜΜΕ καθώς και απλών διαδηλωτών, στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Ολα τα παραπάνω σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από οργανωμένες ομάδες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, άλλων φασιστικών συμμοριών και αντιδραστικών παρακρατικών μηχανισμών.

Βρήκαν έδαφος για τη δράση τους στα συνθήματα και τις ομιλίες των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, στην ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία που από τη μια ξεπλένει τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και από την άλλη επιτρέπει στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της σαν προοδευτική, ενώ στην πραγματικότητα υποτάσσει τα πάντα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ευθύνη έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που με τη στάση τους άμεσα ή έμμεσα καλύπτουν τη δράση όλου αυτού του συρφετού. Ιδιαίτερα υποκριτική είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στο παρελθόν συμβάδιζε τυχοδιωκτικά με ομάδες ακροδεξιών και δήθεν αντιεξουσιαστών προβοκατόρων.

Σήμερα η καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συνδέεται με δράσεις για τη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «ΣΚΑΪ».

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του «ΣΚΑΪ» που προχώρησε σήμερα σε ομαδική απόλυση δώδεκα συναδέλφων μας. Την αντεργατική τους επίθεση οι εργοδότες, όχι μόνο στο «ΣΚΑΪ», στηρίζουν στους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και δορυφόροι τους) καθώς και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που υποκριτικά έχει το θράσος να προπαγανδίζει το τέλος των μνημονίων, με όλο το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο σε ισχύ.

Αυτή η αντεργατική πολιτική εργοδοσίας - αστικών κυβερνήσεων σε όφελος των επιχειρηματιών διαπλέκεται και διευκολύνει τις αναδιατάξεις επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο των ΜΜΕ, με συμμαχίες και ανταγωνισμούς μεταξύ τους, είναι ανελέητη και προμηνύει τη σφοδρότητα της συνεχιζόμενης επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Μπροστά στην απροκάλυπτη επίθεση οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο «ΣΚΑΪ» σε συνέλευσή τους αποφάσισαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με απαίτηση να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει τώρα να γίνει το αυτονόητο!

Να οργανωθεί η πάλη, να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας να περάσουμε τώρα στην αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας στη ζωή και τη δουλειά!

Με τη δύναμη της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους απεργούς του «ΣΚΑΪ» με κάθε μέσο και τρόπο.

Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή!

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Η πείρα των εργαζομένων και στον κλάδο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης άλλα και σήμερα, αυτό αποδεικνύει περίτρανα. Γι' αυτό τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στις απεργίες, όπως έγινε σήμερα το μεσημέρι με τους εκπαιδευτικούς.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, μέσα και έξω από το «ΣΚΑΪ», στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε «πρόθυμο», για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο. Στους ίδιους τους εργαζόμενους βρίσκεται η δύναμη να αποτρέψουν την αντεργατική επίθεση και τις σε βάρος τους επιλογές της εργοδοσίας.

Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις στο «ΣΚΑΪ»!

Να μην αποδεχτούμε καμιά άλλη απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα («εθελούσια», λήξη σύμβασης κ.λπ.)!

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους!