ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η «ALTER EGO», ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρώην ΔΟΛ, απέλυσε την συναδέλφισσα Παναγιώτα Μπίτσικα, δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», επειδή δεν υπέγραψε την προτεινόμενη από την εργοδοσία ατομική σύμβαση εργασίας.

Μια σύμβαση με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και μεγάλες μειώσεις μισθών, που αποτελεί το συμπύκνωμα όλων των αντεργατικών διατάξεων, που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ακόμα πιο εμφατικά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και των επενδύσεων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την «ALTER EGO» για τη συγκεκριμένη ενέργεια, καλώντας τους εργαζόμενους σε οργανωμένη δράση για να βάζουν εμπόδια στις εργοδοτικές επιθέσεις, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η μαζική συλλογική πάλη με ενότητα και αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, στον κλάδο, αποτελεί όπλο διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας κόντρα σε κυβέρνηση - εργοδοσία. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανοίξει την προοπτική για καλύτερους όρους στη δουλειά και τη ζωή των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Για την κατάσταση που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων, απλήρωτων, σε επίσχεση, απολυμένων και άνεργων στα ΜΜΕ, εγκληματικές ευθύνες έχουν οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες του κλάδου. Οχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, αλλά το αντίθετο, βάζουν ανοιχτά πλάτη στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, αποτρέποντας την αγωνιστική ανάταση του κινήματος, στρέφοντας τη συζήτηση σε νομικές λύσεις και ατέρμονες - ατελέσφορες διαβουλεύσεις με αφεντικά και κυβερνητικούς παρατρεχάμενους.

Τώρα είναι η στιγμή να βάλουμε στην ατζέντα της επικαιρότητας την αναγκαιότητα του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες δουλειάς, ωράρια και και όλα μας τα δικαιώματα.

Ορος που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία προϋποθέσεων επιτυχίας αυτών των αγώνων - που απαιτούν αντοχή και σταθερή γραμμή πάλης με μέτωπο απέναντι σε κυβερνήσεις και εργοδότες, είναι η δημιουργία Συνδικάτου ΜΜΕ, με οργανωμένες Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς.

Σε αυτήν τη ρότα όλοι οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είναι αφοσιωμένοι με όλες τους τις δυνάμεις.

 

 

 

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μόνη απάντηση η οργάνωση και η αγωνιστική διεκδίκηση!

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί στη Βουλή από την κυβέρνηση και τη ΝΔ η τροπολογία της δήθεν «διάσωσης» του ΕΔΟΕΑΠ και η ίδια η κυβέρνηση κατέρριψε την καυχησιάρικη προπαγάνδα της ότι τάχα υποχρεώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους σε «εργοδοτικές εισφορές», αφού:

Εφερε μια τεράστια προσφορά φοροελάφρυνσης των επιχειρηματικών ομίλων - ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, με τη μείωση του φόρου από τις διαφημίσεις από 20% στο 5%, την ώρα που οι εργαζόμενοι στενάζουν από τη φοροληστεία.

Βεβαίως, πριν ακόμη την ψήφισή της, η υπουργός Εργασίας είχε αποκαλύψει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αντεργατικής - αντιασφαλιστικής επίθεσης. Οπως είπε: «Ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών Υγείας. Εχει δύο πολύ σημαντικές αυτόνομες μονάδες Υγείας (...) Μάλιστα, βρισκόμαστε και σε μια διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, που στόχο έχει να μπορέσουν να ανοίξουν αυτές οι μονάδες και να παρέχουν φροντίδες Υγείας και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας».

Η υπουργός ουσιαστικά περιέγραψε όλο το σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου, τον οποίο μεθόδευσαν στον κλάδο από την πρώτη στιγμή και σε αγαστή συνεργασία οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Δηλαδή την εφαρμογή μιας ακόμα «εξίσωσης προς τα κάτω», με τη μετατροπή των υγειονομικών μονάδων του ΕΔΟΕΑΠ (οι οποίες ήδη αδυνατούν να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων) σε τμήμα των υποδομών του ΕΟΠΥΥ.

Αντί, δηλαδή, να υπάρξει αναβάθμιση των παροχών Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στο ύψος των πραγματικών αναγκών τους, δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, οι μονάδες του ΕΔΟΕΑΠ θα καλούνται να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερους ασφαλισμένους, χωρίς φυσικά κανένα μέτρο ενίσχυσης.

Αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στα ΔΣ των Ενώσεων και στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν ακέραιη την ευθύνη για το βαθιά αντεργατικό νομοθέτημα, όχι μόνο γιατί συμφώνησαν, ούτε μόνο επειδή έβαλαν πλάτη για να περάσει, αλλά γιατί συμμετείχαν ενεργά και συνδιαμόρφωσαν αυτόν τον Προκρούστη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Τώρα αποκαλύπτεται γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεθοδικά φρόντισαν εδώ και μήνες να επικρατήσει αγωνιστική αδράνεια, να μην υπάρχει συζήτηση στους χώρους δουλειάς, να μη γίνει καμιά μαζική κινητοποίηση, να μην ασκηθεί καμιά πίεση στην κυβέρνηση και στους εργοδότες. Φρόντισαν να έχουν λυμένα τα χέρια τους και να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά με το τεράστιο κύμα εκβιασμών, για να υποχρεώσουν χιλιάδες συνάδελφους να αποδεχτούν και με την ψήφο τους το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συνδικαλιστές των κομμάτων που μαζί και χώρια έχουν φορτώσει στο λαό 4 μνημόνια, με εκατοντάδες βάρβαρα μέτρα, απέδειξαν με τις εκλογές που οργάνωσαν ότι όταν θέλουν να υλοποιήσουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου, σκυλιάζουν για να κινητοποιήσουν χιλιάδες συναδέλφους. Από την άλλη, όταν καλούνται να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συνελεύσεις, ζωντανές διεκδικητικές διαδικασίες, κρύβονται σαν τα ποντίκια. Και αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι εξαρχής λειτούργησαν με σχέδιο και με αποστολή τη διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, υλοποιώντας το σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.

Αποκαλύφθηκε επίσης η συμπαιγνία κυβέρνησης, εργοδοτών, κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στον κλάδο. Από τη μία είχαμε μια χλιαρή εργοδοτική «επίθεση» στην τροπολογία και από την άλλη μια «καταγγελία», που λειτούργησε ως άλλοθι για την κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές της, ώστε να φέρουν λίγες ώρες μετά τη φοροελάφρυνση για τους εργοδότες. Μια ρύθμιση που ήταν έτοιμη και ενταγμένη στο παιχνίδι των παζαριών τους, για το φόρο, για το τίμημα με τις τηλεοπτικές άδειες και ποιος ξέρει για πόσα ακόμα προνόμια. Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι οι εργοδότες είχαν προτείνει «πόρο» 4% επί του τζίρου και τον απέσυραν όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το τίμημα με τις τηλεοπτικές άδειες, παζαρεύοντας νέα προνόμια.

Αυτό που ψήφισαν στη Βουλή όλα μαζί τα κόμματα του κεφαλαίου ως τροπολογία «σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ», είναι βαθύτατα αντιδραστικό και προβλέπει:

-- Τη σύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ ως παράρτημά του.

-- Ετσι ανοίγει το δρόμο υποβάθμισης όλων των παροχών, το τσάκισμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της επικουρικής σύνταξης, του εφάπαξ. Αλλωστε, υπάρχουν και οι ετήσιες αναλογιστικές μελέτες, δηλαδή ο «κόφτης» διαρκείας.

-- Κάνει δώρο στους εργοδότες, στους επιχειρηματικούς ομίλους μια τεράστια φοροαπαλλαγή, που όχι μόνο αντισταθμίζει σε όφελός τους την εργοδοτική εισφορά και τον πόρο 2% επί του τζίρου, αλλά θα έχουν και κέρδος από τη φοροελάφρυνση.

-- Οι εργαζόμενοι είναι διπλά χαμένοι γιατί υπερδιπλασιάστηκε η εισφορά τους στον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ τσακίζονται οι παροχές του Ταμείου σε αυτούς.

Για όλες αυτές τις αντεργατικές - αντιασφαλιστικές εξελίξεις, η εργοδοτική - κυβερνητική συνδικαλιστική πλειοψηφία όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο εκβίαζε εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά συκοφαντούσε και το ΠΑΜΕ που τις αποκάλυπτε, που καλούσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν, να μην εγκλωβιστούν στους εκβιασμούς στηρίζοντας μέτρα σε βάρους τους.

Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία!

Τελικά το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις του: Και για το τσάκισμα των παροχών του ΕΔΟΕΑΠ και για το ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές για υποβαθμισμένες υπηρεσίες και για τα παζάρια κυβέρνησης - εργοδοσίας και για όλη τη συμπαιγνία του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Επιβεβαιώνεται σήμερα και θα γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο συνεχής αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας.

Που συνδέεται άμεσα με:

  • Διεκδίκηση εντελώς δωρεάν παροχών όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  • Πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Οι εισφορές των εργαζομένων να βαίνουν μειούμενες έως την κατάργησή τους.
  • Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών στο Ταμείο. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει ότι οι εκατοντάδες συνάδελφοι που αντιστάθηκαν στον ωμό εκβιασμό ψηφίζοντας είτε ΟΧΙ, είτε άκυρο/λευκό, αλλά και αυτοί που συνειδητά επέλεξαν την αποχή, μαζί με τη νέα βάρδια των εργαζομένων όλων των ΜΜΕ, αλλά και όσοι εκβιαστικά εξαναγκάστηκαν να στηρίξουν την κυβερνητική τροπολογία, μπορούν και πρέπει να οργανώσουν τη διεκδικητική δράση από τα κάτω, στους τόπους δουλειάς. Να συμβάλλουν στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και να ανοίξουν το δρόμο συσπείρωσης και πάλης του κλάδου σε ένα πλαίσιο αιτημάτων όπως τα παραπάνω, που θα ανταποκρίνεται στην απαίτηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Είναι πιο ώριμη από ποτέ η αναγκαιότητα δημιουργίας συνδικάτου στον κλάδο, που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους, που θα είναι όπλο στα δικά τους χέρια και όχι στα χέρια των εκδοτών/καναλαρχών και των κυβερνήσεων.

 

 

 

 


 

ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ μας καλούν με εκβιασμούς να υπερψηφίσουμε την κυβερνητική τροπολογία διάλυσης των όποιων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας απέμειναν.

Θέλουν όλο τον κλάδο συνένοχο στα βρώμικα σχέδιά τους.

Θέλουν η σημερινή και η οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση να επικαλούνται τη «συμφωνία» μας στο σχέδιο διάλυσης που προωθούν με τακτικές «αναλογιστικές μελέτες». Θέλουν τη συναίνεσή μας στο τσεκούρι διαρκείας των δικαιωμάτων μας.

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη διεκδίκηση σύγχρονης κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους - άνεργους - συνταξιούχους, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας.

Αν ψηφιστεί το «ΝΑΙ» όπως μας καλούν ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ, μία απάντηση θα ακούμε από όλους τους (σημερινούς και επόμενους) υπουργούς στην κατρακύλα που έρχεται: «Εσείς τα ψηφίσατε...»

Γι' αυτό εδώ και ένα χρόνο δεν τολμούν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις. Γι'αυτό αρνούνται ακόμα και σήμερα να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Γι' αυτό αρνούνται να ενημερώσουν υπεύθυνα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στήνοντας τις κάλπες του εκβιασμού.

«ΟΧΙ»: Η μόνη απάντηση!

Η μόνη απάντηση στις αντιδραστικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις είναι να βγει ένα μεγάλο «ΟΧΙ».

Μόνο με αυτό το αποτέλεσμα κυβέρνηση και εργοδοσία θα δουν ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και δεν παζαρεύουν τα δικαιώματά τους!

Μόνο με αυτό το αποτέλεσμα θα δουν ότι έχουν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, αποφασισμένο να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν!

Μόνο με μαζική καταψήφιση του σχεδίου διάλυσης θα μείνει ζωντανή η διεκδίκηση των κλεμμένων, η απαίτηση να πληρώσει κράτος και εργοδοσία.

Απαιτούμε να γίνει Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ και να υπάρξει ενημέρωση, να συζητηθούν όλες οι προτάσεις και να αποφασίσουμε με βάση το δικό μας, πραγματικό συμφέρον.

Το πραγματικό δίλημμα:

Η συνδικαλιστική συμμαχία των κομμάτων που μαζί και χώρια έχουν ψηφίσει 4 μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους τσακίσματος όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων ούτε θέλει ούτε μπορεί να «σώσει» την κοινωνική ασφάλιση.

«ΝΑΙ» στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σημαίνει πιο γρήγορος θάνατος, όχι μόνο του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά συνολικά της κοινωνικής μας ασφάλισης. Αν υφαρπάξουν το «ΝΑΙ» ο αγώνας μας θα είναι πολλαπλάσια δύσκολος την επόμενη μέρα.

«ΟΧΙ» στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σημαίνει ότι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όσα έχουμε κατακτήσει. Αντίθετα διεκδικούμε Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους εργαζόμενους - άνεργους - συνταξιούχους.

Το μαζικό και αποφασιστικό «ΟΧΙ» δημιουργεί προϋποθέσεις πιο αποφασιστικής αναμέτρησης με κυβέρνηση - ΝΔ - εργοδοσία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς μπορούμε να τους εμποδίσουμε!

 

Σχετικές ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ:

 

 

 

 

 

 


 

 

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ  ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με βιασύνη, για άλλη μια φορά, οι κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ - ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΣΗΕΜΘ - ΕΠΗΕΘ προσπαθούν να εκβιάσουν τη θετική για τους εργοδότες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συναίνεση της πλειοψηφίας των απλήρωτων - ανασφάλιστων εργαζομένων, των χωρίς επικούρηση συνταξιούχων, των ανέργων, των εχόντων ανάγκη περίθαλψης μελών του ΕΔΟΕΑΠ.

Επισείοντας το εκβιαστικό και με κρυμμένο το περιεχόμενό του δίλημμα «σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ» ή ΕΟΠΠΥ, απαιτούν θετική ψήφο στο πακέτο των καταστατικών αλλαγών που έχουν προσχεδιάσει με την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και τα αφεντικά, μέρος των οποίων παριστάνει ότι αντιδρά, γιατί παζαρεύουν όλοι μαζί δικές τους απαιτήσεις και προνόμια, από φοροαπαλλαγές μέχρι επιδοτήσεις και το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών, από την πρόθυμη σε τέτοιου είδους παραχωρήσεις κυβέρνησή τους, έχοντας ουσιαστικά και τη συμφωνία της ΝΔ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει κατ' επανάληψη γι' αυτή την εξέλιξη, ενώ σε ό,τι αφορά το περιβόητο «σχέδιο διάσωσης» έχει επισημάνει ότι:

Η συμφωνία τους για τον ΕΔΟΕΑΠ έχει πυλώνες την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και μιας διοίκησης με συμμετοχή των αφεντικών.

Με τις αναλογιστικές μελέτες που θα απαιτούν συνεχείς αναπροσαρμογές στις εισφορές, θα πετάξουν έξω σε μικρό χρονικό διάστημα άνεργους και μικροσυνταξιούχους.

Δημιουργούν ένα Ταμείο που δεν θα μπορεί να παρέχει τις σημερινές υπηρεσίες υγείας και επικούρησης, αφού έβαλαν μεν εργοδοτική εισφορά, σχεδόν ίση με την εργατική, 8,05%, που και αυτή είναι μέρος του μισθού μας, προσθέτουν και ένα 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ (20% του διαφημιστικού τζίρου έδινε το αγγελιόσημο), που από την πείρα του αγγελιόσημου ουσιαστικά δεν αποδίδεται από την εργοδοσία. Αρα, γρήγορα θα αρχίσουν οι περικοπές. Αλλωστε, τα αφεντικά χρωστούν επίσης παρακρατημένες εργατικές εισφορές εκατομμυρίων για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους να καταδικάσουν αποφασιστικά:

-- Το δήθεν «σχέδιο διάσωσης» του ΕΔΟΕΑΠ, που ακόμα και τώρα κρατούν κρυφό από τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά το πραγματικό του περιεχόμενο

-- Τη μεθόδευση εκβιασμού και υφαρπαγής της συναίνεσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες να αρνούνται να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, γιατί φοβούνται την αποκάλυψη της αντιασφαλιστικής συμφωνίας που έκαναν. Σέρνουν χωρίς ενημέρωση, παραπληροφορημένο και εκβιαζόμενο τον κλάδο σε αυτοχειρία.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ανεξάρτητα από την τύχη του «Σχεδίου για τον ΕΔΟΕΑΠ», ακόμη και αν ψηφιστεί, οι διεκδικήσεις μας θα συνεχιστούν, αφού σύντομα θα αρχίσουν οι περικοπές.

Αντικειμενικά, για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του κλάδου, ένας δρόμος υπάρχει:

Συνεχής αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας.

Που σημαίνει:

  • Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους.
  • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Οι εισφορές τους να βρίσκονται στο ύψος που να πληρούν τουλάχιστον τις σημερινές παροχές, αν όχι ακόμη περισσότερες. Σε υγεία, σύνταξη, εφάπαξ.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων του Ταμείου.
  • Να μην αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων, αντίθετα να βαίνουν μειούμενες έως την κατάργησή τους.
  • Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι.
  • Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών.

Απαιτούμε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΔΟΕΑΠ για να ακουστούν οι γνώμες και να συζητηθούν όλες οι προτάσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε μετά από ώριμη σκέψη να αποφασίσουμε για την Ασφάλιση και τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση το πραγματικό μας συμφέρον.

Με δεδομένη την άρνηση των εργοδοτικών πλειοψηφιών στις Ενώσεις και τον ΕΔΟΕΑΠ, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και με βάση τη σταθερή μας θέση μας ότι δεν πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, αντίθετα ότι πρέπει να πληρώσει αποκλειστικά το κράτος και η εργοδοσία, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο αντιδραστικό σχέδιο κυβέρνησης - εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απορρίψουν τους εκβιασμούς και μαζικά να καταψηφίσουν το νέο βήμα προς την ολοκληρωτική κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

Η μαζική και αποφασιστική απόρριψη από εκατοντάδες συναδέλφους των αντιασφαλιστικών προτάσεων κυβέρνησης - κεφαλαίου - εργοδοτικών συνδικαλιστών θα βοηθήσει ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν σύμφωνα με τις ανάγκες μας.