ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η 47η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι, όπως πάντα, μέρα μνήμης και μάχης για την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία. Είναι μέρα που θα ακουστούν ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού και της νεολαίας.

Ειδικά σήμερα, με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και μέσα σε αυτούς και των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας - γιατί η μεν αστική τάξη της Ελλάδας συμμετέχει έχοντας ως πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, η δε της Τουρκίας γιατί αναζητά μεγαλύτερο ρόλο και επέκταση στην περιοχή - κάνει πολέμους και αμφισβητεί σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Ολα αυτά είναι επικίνδυνα και σε βάρος των λαών της περιοχής.

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης για την οργάνωση του δικού μας αγώνα, ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές που αλλάζουν σύνορα και δολοφονούν λαούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν πηγές και δρόμους Ενέργειας και τη μερίδα του λέοντος στις αγορές, που ανοίγονται πάνω στα ερείπια. Σήμερα είναι ανάγκη να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς και στους δρόμους τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες, δικές μας ανάγκες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο διάστημα της πανδημίας οι οργανωμένοι στα ταξικά συνδικάτα εργαζόμενοι απέδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να συνεχίζουν τη δράση τους τηρώντας με ακρίβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο και σε όλα τα συλλαλητήρια και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Θέλουμε, φροντίζουμε να είμαστε υγιείς και δυνατοί για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και αφεντικών μέχρι την τελική ανατροπή της.

Αντίθετα η κυβέρνηση είναι που έχει αποδεδειγμένα και ομολογημένα πια εγκληματικές ευθύνες. Με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων προς όφελος των μονοπωλίων του τουρισμού, με υποδαύλιση της ασυδοσίας των αφεντικών σε μεγάλους χώρους δουλειάς, ώστε να μην τηρούν υγειονομικά πρωτόκολλα που απειλούν να μειώσουν τα κέρδη τους (βλέπε εργοστάσια, πολυκαταστήματα και ΜΜΕ), την ασφυκτική καθημερινότητα εργαζομένων και επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το στοίβαγμα των μαθητών σε ακατάλληλες σχολικές αίθουσες χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με τις χιλιάδες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, υποδομών και υλικών που αφήνει ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα Υγείας, προς όφελος των αδρά επιδοτούμενων ιδιωτικών μονοπωλίων του χώρου.

Σε όλα τα παραπάνω συνένοχος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όχι μόνο συμφωνεί στη στρατηγική κατεύθυνση των ανατροπών στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά με τα νομοθετήματά του ως κυβέρνηση έστρωσε το χαλί για το σημερινό ξεσάλωμα της κυβέρνησης ΝΔ. Σήμερα, όταν δεν σφυρίζει αδιάφορα, τσιρίζει για ξεκάρφωμα.

Σήμερα οι κυβερνώντες και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους λυσσάνε για να βάλουν εμπόδια με την τρομοκρατική τους προπαγάνδα και την καταστολή, με πρόσχημα την καραντίνα, για να μην γιορταστεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είναι καθαρό ότι δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία και τη ζωή του λαού. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να σπιλώσουν, να μειώσουν και αν μπορέσουν να καταπνίξουν το αντιιμπεριαλιστικό - αντικαπιταλιστικό νόημα της μέρας. Να είναι σίγουροι, δεν θα τους περάσει!

Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα ενισχύσουμε την οργάνωσή μας, παλεύοντας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην κρατική καταστολή και περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και διεκδικώντας ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν μόρφωση και Υγεία, ενημέρωση σε όφελος των εργαζομένων. Διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!

15 Νοέμβρη 2020

 

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που είναι αντίθετοι με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά τους, εν μέσω πανδημίας και αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, σε ενιαίο χώρο, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα για τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα σχέδια της διοίκησης της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης», που αναπαράγει καθημερινά από την αρχή της πανδημίας με κάθε ευκαιρία και η κρατική τηλεόραση, έτσι ώστε εργαζόμενοι και λαός να θεωρήσουν τους εαυτούς τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την κατάσταση, εφαρμόζεται και στους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική τους, εγκατέλειψαν στην τύχη του το δημόσιο σύστημα Υγείας και έχουν όλη την ευθύνη για την κατάρρευσή του. Την ώρα που σκορπά δισεκατομμύρια για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο διαχείρισης της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στην Υγεία δεν έδωσε φράγκο, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, την υγεία και τη ζωή μας.

Η προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» επιχειρεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες τους και για την έλλειψη αυξημένων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς. Χωρίς αυτά, τα όποια περιοριστικά μέτρα και η οποιαδήποτε, απαραίτητη, προσωπική προστασία αποδεικνύονται ανεπαρκή και αναποτελεσματικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Διεκδικήστε την αποτροπή επικίνδυνων σχεδίων για την ασφάλεια και την υγεία μας, συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας, για εφαρμογή όλων των μέτρων και των ιατρικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον Covid-19 στην ΕΡΤ.

Χρειάζεται αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς, για γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με αποκλειστικά δωρεάν παροχές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας στον 21ο αιώνα, για την αναγκαιότητα άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όχι δίνοντάς του πακτωλό κρατικού χρήματος, όπως και η εξασφάλιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δεν μπορεί να περιμένει, και αυτό είναι πλέον υπόθεση των εργαζομένων όλων των κλάδων, των υγειονομικών, όλου του λαού.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με το φούντωμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, εξαιτίας της στρατηγικής της κυβέρνησης που βάζει την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου πάνω από τα δικαιώματά μας στη δουλειά, την υγεία και τη ζωή μας, πυκνώνει η μαζική εμφάνιση κρουσμάτων μέσα σε χώρους δουλειάς στα ΜΜΕ (ιδιαίτερα σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής).

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε στην τύχη του, αθωράκιστο, το δημόσιο σύστημα Υγείας και τώρα διαπιστώνει ότι δεν αντέχει, αλλά έχει όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, απόλυτη την ευθύνη για τις απάνθρωπες συνέπειες αυτής της πολιτικής. Την ώρα που σκορπά κρατικό χρήμα για τους καπιταλιστές, στην Υγεία δεν έδωσε φράγκο. Γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διαχειριστεί τη νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, δίνοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους δισεκατομμύρια. Ακόμη και τα ψίχουλα στους εργαζόμενους απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

Αποδείχτηκε πια ότι η ατομική ευθύνη του καθενός, που με ευλάβεια τηρήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ όλο αυτό το διάστημα, λειτούργησε μόνο σαν εργαλείο συγκάλυψης των ευθυνών κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Είναι ζωτική ανάγκη τώρα να απαιτήσουμε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να απαιτήσουμε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς με το δικό μας εισόδημα, την υγεία και τη ζωή μας για άλλη μια φορά την οικονομική κρίση τους.

Τους τελευταίους μήνες η επίθεση στα δικαιώματά μας εξελίσσεται με σφοδρότητα. Αναστολές συμβάσεων με επιδόματα που δεν αρκούν ούτε για στοιχειώδεις ανάγκες, αδιαφορία και εγκατάλειψη για τους ανέργους, μειωμένο δώρο Χριστουγέννων, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, απολύσεις, διαρκής συνωστισμός στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα σε πλατό, κοντρόλ, μοντάζ κ.λπ.

Ολους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει μέσα από μια σειρά νομοσχέδια και ΠΝΠ που ήρθαν για να μείνουν, κάνοντας πλάτες στους εργοδότες να μπορούν να ξεσαλώνουν στους χώρους δουλειάς, ταυτόχρονα να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα.

Εδώ και τώρα λοιπόν πρέπει να δυναμώσει και η δική μας απαίτηση και ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ζωής μας. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε δεν αναστέλλουν τις ανάγκες μας!

Την Τρίτη 10 Νοέμβρη, καλούμε σε συμμετοχή στη μέρα δράσης για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, συζητάμε σε όλους τους χώρους διεκδικώντας πλαίσιο αιτημάτων για συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Οι εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στα ΔΣ όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών του κλάδου των ΜΜΕ, όλων των μελών τους, στην παράσταση διαμαρτυρίας ώρα 16.00, μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Τακτικά, δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους. Αμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος στον τόπο δουλειάς.
  • Αύξηση της καθαριότητας και συχνές απολυμάνσεις όλων των χώρων εργασίας και των μηχανημάτων (πληκτρολόγια, κονσόλες, μικρόφωνα, κάμερες κ.λπ.).
  • Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων διαλείμματος.
  • Διάθεση αντισηπτικών και μασκών δωρεάν από τις εταιρείες.
  • Αδεια με πλήρεις αποδοχές σε όσους εργαζόμενους δεν μπορούν να εργαστούν για οποιοδήποτε λόγο που συνδέεται με την πανδημία (προληπτική καραντίνα, ευπαθείς ομάδες, ασθένεια παιδιών κ.λπ.).
  • Γιατρό εργασίας μέσω του δημόσιου συστήματος Υγείας, όχι φερέφωνο της εργοδοσίας, σε κάθε τόπο δουλειάς.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με κλίνες, υλικά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας.
  • Πολλαπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ και δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων, ιδιαίτερα στους μεγάλους, αποκεντρωμένους τόπους δουλειάς, όπως είναι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, με μισθωμένα πούλμαν.

 

Αθήνα, 7 Νοέμβρη 2020

 

 

 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους δικαζόμενους σήμερα συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΠΟΣΠΕΡΤ με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας της ΕΡΤopen. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν ενταγμένη στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ για το δικαίωμά τους στη δουλειά και λειτούργησε για πάνω από δύο χρόνια σαν απάντηση στο «μαύρο» στην ΕΡΤ από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας βήμα έκφρασης σε εκατοντάδες φορείς, συνδικάτα και προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Η σημερινή δικαστική δίωξη αποτελεί συνέχεια της σύλληψης και κράτησης στο ΑΤ Κυψέλης του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και την κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤOpen, στις 23 Σεπτέμβρη του 2015, με ευθύνη τότε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Της ίδιας κυβέρνησης που συνέχισε ακάθεκτη την επιβολή νέων αντεργατικών νόμων, που μεταξύ των άλλων επιχειρούν να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη ζωή και τη δράση των σωματείων. Αυτούς τους νόμους επεκτείνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, εντείνοντας την κατασταλτική δράση κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και της διεκδικητικής πάλης γενικότερα.

Η δίωξη εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι μέρος της συνολικής αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης που σκληραίνει και εξειδικεύει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, με απαίτηση των αφεντικών. Αφορούν την πρόληψη και την καταστολή του δικαιώματος της απεργίας, της διαδήλωσης, της διεκδίκησης ανθρώπινης ζωής και δουλειάς με δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Αυτό φάνηκε και από τη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή και βεβαίως από τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που έχει ετοιμάσει.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να απαιτήσουμε τώρα την άμεση παύση αυτής της απαράδεκτης δίωξης. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο, να αυξήσουμε την επαγρύπνηση και ετοιμότητά μας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την αγωνιστική διεκδίκηση, κόντρα σε αφεντικά και κυβέρνηση, των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη ζωή!

Αθήνα 21 Οκτώβρη 2020

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, ΩΡΑ 10.00

ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μη λείψει κανείς! Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζικά και μαχητικά να ενώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΝΗ!

Στη διάρκεια των πεντέμισι χρόνων της δίκης της ΧΑ, αποκαλύφθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο χαρακτήρας της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, με τη χαρακτηριστική κάθετη ιεραρχική δομή της και τα «τάγματα εφόδου» πλαισιωμένα από κάθε λογής κατακάθια, που συντεταγμένα έδρασαν ενάντια στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, φτάνοντας και σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Η ανοχή που απολάμβαναν οι φασίστες από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, η προβολή τους από αστικά ΜΜΕ που τους έδιναν απλόχερα βήμα στο όνομα τάχα του «πλουραλισμού», αυτά τα ΜΜΕ που χαιρέτιζαν τα φαινομενικά απολίτικα συνθήματα του τύπου «έξω τα κόμματα» - «έξω τα συνδικάτα», έδιναν αέρα στα πανιά της ναζιστικής δράσης.

Οπως αέρα στα πανιά τους δίνει και η ανιστόρητη, επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, σε συνδυασμό με διαστρέβλωση της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τον αντικομμουνισμό, επίσημη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της, που αναπαράγεται από αστικά ΜΜΕ και αθωώνει το φασισμό.

Απαράγραπτες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γιατί δεν έκαναν το παραμικρό για την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο σε κάποιους από αυτούς να επιχειρήσουν τη μεταμφίεσή τους με προσωπείο συγκάλυψης της ναζιστικής τους δράσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας δεν είναι μόνο μια στιγμή, μια απόφαση ενός δικαστηρίου που θα ικανοποιεί την παλλαϊκή απαίτηση να κλειστούν οι φονιάδες στη φυλακή για πάντα. Εχουμε πλήρη συνείδηση ότι μόνο η διαρκής συλλογική ταξική αγωνιστική δράση σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολείο ή πανεπιστήμιο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά, είναι αυτή που μπορεί να δώσει στους ναζί εγκληματίες αυτό που τους αξίζει.

Να τους στείλει μια για πάντα, μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα, την καπιταλιστική βαρβαρότητα που αναπαράγει και εκτρέφει το αυγό του φιδιού, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Αθήνα, 5 Οκτώβρη 2020