1η ΜΑΗ 2018

ΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία, μέρα τιμής για τους νεκρούς μας, στο Σικάγο το 1886, των καπνεργατών του Μάη του '36, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944. Τιμάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 8ωρο - 7ωρο, ελεύθερο χρόνο, Κοινωνική Ασφάλιση, για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Σήμερα, μετά από τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Αλλά κανέναν αντεργατικό νόμο δεν καταργεί, θα συνεχίζει να τους εφαρμόζει και να τους επεκτείνει σε όφελος των αφεντικών. Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης» και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «εθνικό στρατηγικό σχέδιο», με τη συναίνεση όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Μιλά για «δίκαιη ανάπτυξη», αλλά είναι απάτη. Στον καπιταλισμό η μόνη ανάπτυξη που αναγνωρίζεται είναι το δίκιο των αφεντικών και των κερδών, η μόνη αναδιανομή είναι αυτή που κλέβει τον πλούτο που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι και τον δίνει στους εργοδότες. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες! Η ανάπτυξη της κερδοφορίας τους θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και ψεύτικων ελπίδων από την άλλη.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων. Είναι ανάγκη να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού και στον κλάδο, να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τις δυνάμεις που τον συγκροτούν και εκφράζουν σε όλες τις επιμέρους εκδοχές την πολιτική των επιχειρηματιών μέσα στο κίνημα. Που επιχειρεί να ταυτίζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας με αυτά των εργαζομένων, που δεν τολμά να αρθρώσει κουβέντα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καταστολής, που αντί να οργανώνει διεκδικητικούς αγώνες για τα δικαιώματά μας, πίσω από κλειστές πόρτες - μακριά από τους εργαζόμενους - επιχειρεί να κλείνει συμφωνίες για ΣΣΕ κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των συμφερόντων κυβέρνησης και αφεντικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, με την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα, προωθεί τα συμφέροντά τους παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας».

Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καβγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Οχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες ΝΑΤΟικές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Αραξο, την Ανδραβίδα, στο Ακτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Στην ίδια ρότα συμπλέουν στρατηγικά η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής όσο και οι άλλες αστικές δυνάμεις και η εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή, που καλλιεργεί το φασιστικό - εθνικιστικό μίσος, προασπίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, τον τουρκικό λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Ολη η Ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος - δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να εφησυχάσει τον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα η δολοφονική επίδειξη δύναμης των δυνάμεων καταστολής με «άνωθεν» εντολή, απέναντι στη νεολαία που διαδήλωνε ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αποδείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι το καλύτερο πλυντήριο των διαχρονικών εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. Ας πάνε λοιπόν την Πρωτομαγιά να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνει τους εθνικιστές - φασίστες σε κάθε χώρα.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες και στις θυσίες όσων έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την οριστική κατάργηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τώρα, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Εξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε γειτονιά.

Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, κανένας απλήρωτος!

Συνθήκες υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Οχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μέτρα προστασίας των ανέργων.

Κατάργηση των πλειστηριασμών εργατικής - λαϊκής κατοικίας.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ! ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΩΡΑ 9.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

 

 

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ολοι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Τρίτη 17 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ξεκίνησαν ξημερώματα Σαββάτου άλλη μια ιμπεριαλιστική επίθεση, βομβαρδίζοντας το έδαφος της Συρίας.

Προβάλλουν ως προσχήματα τα περί χρήσης «χημικών όπλων», για να συγκαλύψουν τον πραγματικό τους σκοπό, που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας και τη γεωστρατηγική υπεροχή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η κίνηση αυτή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου. Θα μεγαλώσουν οι ροές των προσφύγων, για τους οποίους θα χύνονται τόνοι κροκοδείλιων δακρύων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο των μονοπωλίων, αποτέλεσμα της τεράστιας όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για μοιρασιές αγορών, πηγών Ενέργειας και πρώτων υλών, ελέγχου δρόμων μεταφοράς τους για να ανακάμψει η κερδοφορία τους, όταν αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με συμβιβασμούς στην περίοδο της «ιμπεριαλιστικής ειρήνης».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επωμίζεται τεράστιες ευθύνες, αφού συμμετέχει στο έγκλημα. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις βάσεις και τις διευκολύνσεις των ιμπεριαλιστών στον αέρα, το νερό και το έδαφος της ελληνικής επικράτειας. Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αφού η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή, με τις ευλογίες ή την ανοχή των ΝΑΤΟικών. Η αλήθεια είναι ότι με το ιδεολόγημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» βάζουν τη χώρα και το λαό μας στον κίνδυνο εμπλοκής σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για εμάς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τώρα απαιτείται ξεσηκωμός!!

Εχουμε χρέος να αναδείξουμε με τη στάση και τη δράση μας σε κάθε τόπο δουλειάς και στον κλάδο την απαίτησή μας για το σταμάτημα των επεμβάσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για να μην χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως πολεμικό ορμητήριο. Αρκετά πληρώσαμε και πληρώνουμε για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας:

  • Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς και ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες βάσεις.
  • Να μη δίνεται καμιά διευκόλυνση σε γη, θάλασσα και αέρα των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ευρωστρατού.
  • Να σταματήσει η δράση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα, να επιστρέψουν πίσω όλοι οι στρατευμένοι.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις θάλασσές μας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό.
  • Απομονώνουμε την εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή από κάθε τόπο δουλειάς, τον κλάδο, τις γειτονιές.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

 

 

 

ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέντε μήνες μετά την υποτιθέμενη «διάσωση» του ΕΔΟΕΑΠ, η κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα δεν προχωράει στην πλήρη εφαρμογή του - δικής της έμπνευσης - νόμου για τη διεύρυνση του οργανισμού και την είσπραξη των εσόδων, που για να μην ξεχνιόμαστε, προέρχονται από τον δικό μας κόπο (εργατική και «εργοδοτική» εισφορά, αποτελούν κομμάτι του μισθού μας, ενώ η εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων βγαίνει από τη δική μας δουλειά, άλλωστε τ' αφεντικά δεν δουλεύουν), αλλά παρακρατούνται από την εργοδοσία για να αποδοθούν στο Ταμείο, αλλά δεν αποδίδονται.

Το όλο ζήτημα παρουσιάζεται ως «τεχνικό», αλλά ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του προδιαγεγραμμένου σχεδίου δραστικής μείωσης επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ αν δεν καταργηθούν και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσω μετατροπής του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, που θα λειτουργεί κεφαλαιοποιητικά με μόνο τις εισφορές μας εξαναγκάζοντάς μας να τις αυξάνουμε με αδιευκρίνιστες, διαρκώς μειούμενες παροχές στους τομείς της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και επικούρησης, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Οι «τεχνικές καθυστερήσεις» στην εφαρμογή του νόμου για τον ΕΔΟΕΑΠ δίνουν χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζάρι των εκδοτών/καναλαρχών με την κυβέρνηση, για φοροαπαλλαγές και άλλες διεκδικήσεις ενίσχυσής τους, τόσο σε ζεστό χρήμα από τον δημόσιο κορβανά (μέτρα για την ενίσχυση του Τύπου, παροχές στους καναλάρχες που θα αδειοδοτηθούν με τη μείωση του φόρου τηλεόρασης σε 5%, βιομηχανία οπτικοακουστικού θεάματος - ακροάματος), αλλά και των παζαριών και ανταγωνισμών των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, για την «πίτα» της αντεργατικής αντιλαϊκής προπαγάνδας και την προώθηση των συμφερόντων τους. Σε όλα αυτά οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού βάζουν γερή πλάτη και ας καμώνονται ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Περισσότερα...

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας και τους όρους αμοιβής για όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, με τις συναντήσεις του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ με την κυβέρνηση μέσω του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης.

Σε συνδυασμό με τη δημοσιοποίηση - για «διαβούλευση» - του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και του οργανογράμματος στην ΕΡΤ, αποκαλύπτονται οι προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την οικοδόμηση ενός ακόμα πιο αυταρχικού μηχανισμού «ενημέρωσης», που θα υπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού, εντέλει της τάξης που κυριαρχεί και κατέχει τα κλειδιά της οικονομίας, ενώ ανοίγει ακόμη πιο διάπλατα το δρόμο της παράδοσης τομέων της λειτουργίας της ΕΡΤ στις ιδιωτικές εταιρείες.

Η «νέα ΚΥΑ», που παζαρεύει μακριά από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους η κυβερνητική - εργοδοτική πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ, είναι στην πραγματικότητα το «φύλλο συκής» που επιχειρεί να συγκαλύψει τη διολίσθηση προς το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με όλες τις μεγάλες απώλειες από την πολιτική αφαίρεσης δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής σε όφελος του κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, με τον Κανονισμό καθιερώνουν την «αξιολόγηση» με αντεργατικά κριτήρια, που στοχεύουν στην άκρατη εντατικοποίηση της δουλειάς και στην πλήρη υποταγή των εργαζομένων στη δημιουργία μιας ΕΡΤ κομμένης και ραμμένης στα μέτρα που υπηρετούν τις απαιτήσεις κράτους και κυβερνήσεων στην Ενημέρωση και όχι των εργαζομένων και του λαού. Ταυτόχρονα, με την κυριαρχία του διευθυντικού δικαιώματος, των μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου, της διαχείρισης προσωπικού, από τον Κανονισμό, πάνε να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό - αυταρχικό καθεστώς στο χώρο δουλειάς και την εμπέδωση και διεύρυνση της εργασιακής ζούγκλας στα δημόσια μέσα, όπου έως σήμερα «ζουν και βασιλεύουν» διαφορετικές σχέσεις εργασίας, διαφορετικά μισθολόγια, ενώ αυξάνεται η παράδοση τομέων της ΕΡΤ σε εργολάβους και η παραγωγή έργου καλλιτεχνικού και άλλου σε ιδιωτικές εταιρείες με όλες τις αρνητικές συνέπειες σε περιεχόμενο και ποιότητα λόγω υποβάθμισης, για να υπηρετεί και η ΕΡΤ τη διαμόρφωση υποταγμένων στο σύστημα λαϊκών συνειδήσεων.

Τα παζάρια της πλειοψηφίας στα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, των δυνάμεων του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού με την κυβέρνηση μέσω του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης για τη διαβάθμιση σε ΠΕ-ΔΕ-ΤΕ, δηλαδή αποκλειστικά με βάση τη βαθμίδα εκπαίδευσης, κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους σε α', β', γ' κατηγορίες και τις αμοιβές στη βάση των διακρίσεων της εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αυτή η διαβάθμιση που υπάρχει στον δημόσιο τομέα, καθώς και η δημιουργία οργανικών θέσεων σε όλα τα τμήματα με βάση τον Κανονισμό όπως στο Δημόσιο, δεν δίνουν καμιά σιγουριά για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και κάλυψη όλων των αναγκών. Αλλωστε, και στην ΕΡΤ πολλαπλασιάζονται οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, μειώνεται δραστικά η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ας είναι καλά η πολιτική των κυβερνήσεων με τις ΣΔΙΤ και τους εργολάβους. Πάνε έτσι να ρίξουν στάχτη στα μάτια για τα νέα αντεργατικά μέτρα που εξυφαίνουν για τους εργαζόμενους.

Περισσότερα...

ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ «MEGA»

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του «MEGA» να παλέψουν ανυποχώρητα για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους, για τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, για το νέο χτύπημα που δέχονται οι εργαζόμενοι του σταθμού, με την απόφαση του ΕΣΡ, είναι η κυβέρνηση, οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού, όπως και οι πλειοψηφίες των ενώσεων που εδώ και τόσους μήνες αρνούνται να πάρουν στοιχειώδη μέτρα οργάνωσης της πάλης, της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αγωνιστική τους στήριξη στους συναδέλφους του «MEGA», για να πληρωθούν οι οφειλόμενοι μισθοί, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, να εξασφαλιστούν όλα τους τα δικαιώματα.

Με τις διεκδικήσεις αυτές, το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Μάρτη.