ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΛ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η χτεσινοβραδινή ΓΣ των εργαζομένων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή διευθυντικών στελεχών, οδήγησε σε απόφαση που δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) της υπό πτώχευση εταιρείας.

Η απόφαση ορισμού επιτροπής «διαχείρισης της κρίσης» που θα συμπεριλαμβάνει και διευθυντικά στελέχη - τα οποία, από τη θέση τους, επί χρόνια υπηρέτησαν πιστά τα συμφέροντα του εκδότη, ακόμα και όταν αυτά στρέφονταν ανοιχτά εναντίον των εργαζομένων (απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, καθυστερήσεις στις πληρωμές) - με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε λύση προς όφελος των εργαζομένων.

Την ίδια ακριβώς κατάσταση έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι του κλάδου μας σε πάμπολλες περιπτώσεις. Θυμίζουμε : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ), ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΛΤΕΡ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ κ.λπ.) είναι μόνο λίγα παραδείγματα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, την ίδια στιγμή που εκδότες και καναλάρχες χαίρονται τα ενθυλακωμένα κέρδη πολλών δεκαετιών.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θεωρεί ότι ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει τώρα να στραφεί στον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο - εκδοτικό και τραπεζικό - και τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν με την ψήφιση όλου του αντεργατικού πλέγματος νόμων, που εκπληρώνουν τα «Ευρωπαϊκά κεκτημένα».

Ενας στόχος πρέπει να υπηρετηθεί χωρίς καμιά υποχώρηση: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Προϋποθέτει ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα. Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφη, μαζική και συντονισμένη, από τα κάτω, δράση.

Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, που μπορεί να δώσει νικηφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους και του ΔΟΛ.

Σε αυτόν το δρόμο όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέσα και έξω από τον ΔΟΛ, είμαστε στρατευμένοι και αλληλέγγυοι!

 

 

 


 

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΛ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του ΔΟΛ που απαιτούν από την εργοδοσία την καταβολή των μισθών, μαζί και του 14ου.

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις με την πάλαι ποτέ κραταιά επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που οφείλει δεδουλευμένα τεσσεράμισι μηνών και προαναγγέλλει αλλαγή σκυτάλης με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν ρόλο, λόγω χρεών του εργοδότη.

Αποτελούν μέρος γενικότερων εξελίξεων στον κλάδο του Τύπου, αναδιάταξης του σκηνικού στα ΜΜΕ, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει βάθος και οδηγεί στην όξυνση του ανταγωνισμού των μονοπωλίων, για το ποιος θα χάσει λιγότερα και ποιος θα κερδίσει περισσότερα. Η επίθεσή τους υπηρετεί την ένταση της εκμετάλλευσης, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Αυτήν την πολιτική υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ.

Ο αγώνας των εργαζομένων, διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων είναι ενιαίος. Η λογική του «μικρότερου κακού», της αναμονής και της ταύτισης των συμφερόντων των εργαζομένων με εκείνων της εργοδοσίας έχει κοντά ποδάρια. Η πείρα το έχει δείξει - σπέρνουν αυταπάτες ή στάχτη στα μάτια όσοι λένε ότι στον καπιταλισμό εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, όλοι, μπορεί να είναι κερδισμένοι.

Ο επιχειρηματικός ανταγωνισμός είναι ανηλεής, με κριτήριο την τσέπη, κλείνει και ανοίγει επιχειρήσεις, συνθλίβει εργαζόμενους, «επενδύει» στην ανεργία.

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: άλλα Μέσα έκλεισαν και θα κλείσουν, άλλα θα διασωθούν, κάποια γιγαντωμένα, κάποια συρρικνωμένα, μαζί και με νέα που στήνονται επιφυλάσσουν για τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις μισθούς πείνας, σχέσεις εργασίας - λάστιχο, πετσοκομμένα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι μεγαλοεκδότες, όπως και οι μεγαλοεργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, απολαμβάνουν όλα τα μέτρα - εργαλεία που προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν για λογαριασμό τους οι αστικές κυβερνήσεις.

Κερδισμένος θα είναι ο αγώνας, όταν αντιληφθούμε ως εργαζόμενοι τη δύναμή μας. Οταν ενωθούμε απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου των ΜΜΕ, αλλά και κάθε κλάδου, που θέλει εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα. Αγώνας προσανατολισμένος στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε και να βάλουμε πλώρη, παλεύοντας μαζί με την εργατική τάξη για την ανατροπή του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση.

Ολοι στον αγώνα!

 

 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σύμφωνα με τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίθηκε ότι «μη νομίμως το ΙΚΑ επέβαλε σε βάρος της εκδοτικής εταιρείας της "Αυριανής" εισφορές για την επικουρική ασφάλιση και την ασφάλιση για ασθένεια δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων που απασχολούνταν στα ΜΜΕ». Σύμφωνα με το ΣτΕ, «οι εργαζόμενοι στον Τύπο, όπως οι δημοσιογράφοι, υπάγονται στην υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ χωρίς να απαιτείται ως προϋπόθεση η συμμετοχή τους σε επαγγελματικές ενώσεις».

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι πολύ σοβαρές και ταυτόχρονα πολύ διδακτικές για το πώς δουλεύει η αστική τάξη (κεφάλαιο - εργοδοσία - μονοπωλιακοί όμιλοι - ΕΕ) και τα όργανα που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση της κυριαρχίας της.

Και από τις αποφάσεις αυτές, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα!

Συγκεκριμένα:

1) Με τις αποφάσεις του ΣτΕ, η αστική τάξη επιχειρεί καίριο πλήγμα και στους λεγόμενους «ευγενείς κλάδους» εργαζομένων. Οπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει και όπως πριν απ' όλα έχει επιβεβαιωθεί από την ιστορική εμπειρία ενός και πλέον αιώνα, η αστική τάξη προκειμένου να εμπεδώσει την κυριαρχία της, διαλύει οποιαδήποτε «ιδιόμορφη κατάσταση» που εμποδίζει την κερδοφορία της και την ανταγωνιστικότητά της. Επιπλέον, η εργοδοσία αξιοποιώντας προκλητικά την απόφαση του ΣτΕ απαιτεί τη ροή πακτωλού ζεστού χρήματος από την για πολλοστή φορά καταλήστευση του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων.

Με απλά λόγια, ενοποιεί, ομογενοποιεί και πιέζει προς τα κάτω κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Αυτό τώρα μεταφράζεται και σε έναν ΕΔΟΕΑΠ που θα μοιράζει ασπιρίνες και...πολύ μας είναι.

Επιπλέον, αυτομάτως δημιουργείται το ερώτημα αν με την απόφαση του ΣτΕ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, θα απολέσουν κατοχυρωμένα δικαιώματά τους στην επικούρηση.

2) Στην ίδια ακριβώς ταξική λογική - και ενόψει του συνδικαλιστικού νόμου που έρχεται - οι εργοδότες επιχειρούν καίριο πλήγμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες τους είναι πλέον άχρηστες ως «κοινωνικοί εταίροι». Την ίδια στιγμή, το «μακρύ χέρι» της αστικής τάξης μέσα στα σωματεία, εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές και παρατάξεις, φροντίζουν για το παραπάνω και ταυτόχρονα, επί χρόνια καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους ότι «εμάς δεν θα μας πειράξουν».

Μόνο που οι καπιταλιστές έχουν άλλη λογική! Τη λογική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου!

Αντί οι παραπάνω κυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων στον Κλάδο, στην κατεύθυνση του να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, τον περιόρισαν αρχικά στο να «σώσουμε το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ», που χάθηκε, διολίσθησαν στο σύνθημα να σώσουμε την αυτοτέλειά του μέσα στον ΕΦΚΑ, που χάθηκε επίσης, και στη συνέχεια στο «να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ».

Τα αποτελέσματα, έως αυτήν την ώρα, είναι γνωστά... Οι κύριοι έπαιξαν το ρόλο τους, σκορπίζοντας απογοήτευση και αφήνοντας τους εργαζόμενους στους «πέντε δρόμους». Εδώ είναι και η κύρια ευθύνη τους!

Αν οι εργαζόμενοι του Κλάδου δεν συντονίσουμε το βηματισμό μας με το ταξικό εργατικό κίνημα στην κατεύθυνση της ανατροπής συνολικά της αστικής πολιτικής, δεν θα δούμε «άσπρη μέρα».

Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στην ουσιαστική κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που επιχειρείται μέσω της μετάλλαξης του ΕΔΟΕΑΠ.

3) Στην παρούσα φάση, οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις επιδιώξεις της εργοδοσίας που επιθυμεί έναν ΕΔΟΕΑΠ «με όλους μέσα», αλλά πλήρως απογυμνωμένο, χωρίς καμιά δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες που αντιστοιχούν στις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες. Στόχος όχι μόνο το κατέβασμα του «κόστους» - εμείς είμαστε αυτό - αλλά και η χρησιμοποίηση των αρχείων του ΕΔΟΕΑΠ ως «εργαλείου» απολύσεων, εκβιασμών και ξεζουμίσματος των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ υπενθυμίζει τις προτάσεις που είχε καταθέσει κατά καιρούς τα τελευταία δέκα χρόνια και συμπυκνωμένα στην ανακοίνωσή του ενόψει της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ στις 2 Αυγούστου 2016.

 • Αποκλείουμε οποιαδήποτε σκέψη για μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο.
 • Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση να τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
 • Σε ό,τι αφορά το Αγγελιόσημο, χωρίς να απεμπολούμε τον πόρο, επισημαίνουμε ότι λόγω της πορείας της καπιταλιστικής οικονομίας και των επιλογών της ονομαζόμενης «αγοράς», δηλαδή του κεφαλαίου, ο πόρος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος και ως εκ τούτου επισφαλής, δεν συνιστά εξασφαλισμένο έσοδο για τα Ταμεία. Γι' αυτό, η διατήρησή του πρέπει να συνοδεύεται και από εργοδοτική εισφορά και από κρατική χρηματοδότηση και εγγύηση. Από το τελευταίο απορρέει και ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης και το επίπεδο των παροχών που πρέπει να καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες.
 • Στις παροχές των Ταμείων πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων, ανεξάρτητα από γεωγραφική προέλευση, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ανεξάρτητα από σχέσεις εργασίας και οποιαδήποτε άλλη διάκριση, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στα κρατικά ΜΜΕ.
 • Αποκλείουμε οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση των εισφορών των εργαζομένων.
 • Η πάλη για την υπεράσπιση των Ταμείων πρέπει να συνδέεται άρρηκτα με τη διεκδίκηση ΣΣΕ, που να τείνει στην αποκατάσταση των απωλειών των προηγούμενων ετών και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, έχοντας ως βάση την τελευταία υπογεγραμμένη Κλαδική ΣΣΕ του 2009. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας.
 • Απαιτούμε επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των ανέργων. Ενέργειες, όπως τα σεμινάρια, αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα αποτελούν πηγή ζεστού χρήματος για τα αφεντικά και τρόπο ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ.
 • Είναι άμεση ανάγκη οι καταστατικές αλλαγές τόσο στις Ενώσεις όσο και τα Ταμεία, ώστε το δικαίωμα του «συνδικαλίζεσθαι» να είναι ελεύθερο, ο συνδικαλισμός πεδίο διεκδίκησης και όχι προϋπόθεση για απολαβή κοινωνικών παροχών.

Η δική μας προοπτική είναι: Ενα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους, αντίστοιχες των διευρυνόμενων αναγκών.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ τονίζει ότι η πλήρης κάλυψη των σύγχρονων και ολοένα διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα με το λαό στην εξουσία. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουμε ότι παλεύοντας σήμερα σε αυτήν την κατεύθυνση, το κίνημα μπορεί να διατηρήσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να αποσπάσει νέα, ανοίγοντας την ίδια στιγμή το δρόμο σε μια πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επιμένει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι πάντα είναι η στιγμή, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας και της προοπτικής της δικής μας και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Με οργάνωση του αγώνα από τα κάτω. Με ξεπέρασμα στην πράξη, συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πρακτικών και ηγεσιών. Με αλλαγή, μέσα από τον αγώνα, του συσχετισμού δυνάμεων.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα, δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή,
με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας!

 

  

 


 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις εκλογές του Συλλόγου μας, οι συνάδελφοι που συσπειρώνονται με το πλαίσιο αρχών και στόχων πάλης του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συνεργασία - Ενότητα» του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ.

Παίρνουμε υπόψη μας ότι στην επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΡΤ, είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί η οργανωτική του ενότητα. Να μη δοθεί χώρος σε εκείνες τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που κατά βάση κινητοποιούνται από τη σημερινή συγκυβέρνηση, με στόχο τον εκφυλισμό και την υποταγή του κινήματος στην ΕΡΤ στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού, της διαβούλευσης, του βολέματος.

Είμαστε αντίθετοι στην άποψη που έντεχνα καλλιεργείται, ότι οφείλουμε τη δουλειά μας στη σημερινή κυβέρνηση. Κάθε άλλο! Οι θέσεις εργασίας, το άνοιγμα της ΕΡΤ, κατακτήθηκαν με τον αγώνα όχι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και χάρη στην αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος και στην κινητοποίηση ευρύτερων λαϊκών μαζών. Η σημερινή της λειτουργία στηρίζεται στην πολύπλευρη προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Παραμένουν ανοιχτά, προς κατάκτηση, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων της ΕΡΤ, της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.

Προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά και δημοκρατικά και να τεθούν ως στόχοι πάλης, με την ενεργό συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες, με συνελεύσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων, περιλαμβάνει:

 • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
 • Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
 • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
 • Πλήρης επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
 • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς - λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
 • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
 • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
 • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με «λοκ άουτ» στους αγώνες των εργαζομένων.
 • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

Δεν ξεχνάμε το τσάκισμα των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων!

Δεν παραγράφουμε την καταλήστευση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ!

Δεν νομιμοποιούμε τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματά μας!

Περισσότερα...