ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λιγότερο από ένα μήνα (στις 11 Ιούνη) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τυμπανοκρουσίες πραγματοποιούσε τα εγκαίνια της «νέας» ΕΡΤ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, η ΕΡΤ λειτουργεί σαν το προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τη στιγμή που για τον υπουργό κ. Παππά οι εργαζόμενοι θεωρούνται υπεράριθμοι και μεθοδεύεται η απομάκρυνσή τους, οργιάζουν οι αναθέσεις έργου σε «κολλητούς».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει ότι είναι άμεση προτεραιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας για την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την αναπλήρωση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος, με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Μετά την κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, η προγραμματισμένη επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ και κυβέρνησης θα κλιμακωθεί, με στόχο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 Με σμπαραλιασμένα τα σωματεία, χωρίς εκλεγμένες διοικήσεις, είναι πρακτικά αδύνατο να οργανωθεί και να περιφρουρηθεί ο αγώνας των εργαζομένων, όπως αποδείχτηκε στην πράξη και κατά την τελευταία 48ωρη απεργία. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΡΤ, με ευθύνη των πλειοψηφιών των διοικήσεων, τόσο των πρωτοβάθμιων σωματείων όσο και της ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί στο επικείμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει ότι, για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες, είναι απαραίτητη η ουσιαστική αναβίωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Με ταξικό προσανατολισμό, με ζωντανή συμμετοχή, με τακτικές γενικές συνελεύσεις, με διαφανείς εκλογικές διαδικασίες να παίρνουν οι εργαζόμενοι τις αποφάσεις τους και να στηρίζουν τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που επιλέγουν κάθε φορά, από τα κάτω.