ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ MEGA CHANNEL

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του «Mega Channel» και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Απέναντι στους εργαζόμενους του καναλιού - δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς - χωρίς την κοινή εργασία των οποίων είναι αδύνατη η λειτουργία του μέσου, βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα μονοπώλια της χώρας, τα οποία αρνούνται ακόμα και το στοιχειώδες: Να πληρώσουν στους εργαζόμενους δεδουλευμένες οφειλές.

Την ίδια ώρα, η λυσσαλέα σύγκρουση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων - από την έκβαση της οποίας και θα κριθεί η τύχη του καναλιού - έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια.

Απέναντι στους εργαζόμενους είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία πατώντας στο δρόμο που άνοιξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή την εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων, παλιών ή νέων αδιάφορο, έχει αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους, αδιαφορώντας ακόμα και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας τους.

Κυβέρνηση και μονοπώλια, πάνω στην πλάτη των εργαζομένων, ετοιμάζονται, ο καθένας από την μεριά του, για το ξαναμοίρασμα της πίτας της τηλεοπτικής αγοράς, που άσχετα από την πορεία που θα έχει το «Mega», θα βρει τους εργαζόμενους με τσακισμένα δικαιώματα, τόσο σε ό,τι αφορά τα «κλαδικά», αλλά και συνολικά τη ζωή τους.

 Κεφάλαιο, ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους φροντίζουν καθημερινά γι' αυτό μέσα από προαποφασισμένα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία και όχι μόνο.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο «Mega» σε συντονισμένο κοινό αγώνα, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, σε διαρκή επαγρύπνηση για τις όποιες εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει απερίφραστα τη δηλητηριώδη προπαγάνδα που επιχειρεί να διασπάσει και να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους στο κανάλι. Να απομονώσουν εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να τους ταυτίσουν με επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται μεταξύ τους, στο φόντο της αναδιανομής της ραδιοτηλεοπτικής και επιχειρηματικής πίτας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, ταυτόχρονα με τον αγώνα τους για τα άμεσα αιτήματά τους, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει τα βέλη τους να στρέφονται και κατά της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους. Μόνο η ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε μια άλλου τύπου ανάπτυξη, όπου τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και η πλήρης κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών τους θα είναι εξασφαλισμένα.