ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το κεφάλαιο, η εργοδοσία, το κουαρτέτο και οι εταίροι τους στις κυβερνήσεις συνεχίζουν ακάθεκτοι την επίθεσή τους σε όσα κοινωνικά δικαιώματα μας απέμειναν. Θα συνεχίσουν να το κάνουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Μοχλός της επίθεσης αυτής μέσα στα σωματεία είναι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που στα «καλά τα χρόνια», «έλυναν» τα προβλήματα, και από το ξεκίνημα της κρίσης και μετά αποκοίμιζαν τους εργαζόμενους ότι «εμάς δεν θα μας πειράξουν».

Είναι οι ίδιοι που ανακήρυσσαν ως «υπερασπιστή και εγγυητή» των δικαιωμάτων μας απέναντι στον οδοστρωτήρα του κεφαλαίου τον «Τάσο».

Και επειδή η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος, δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη το ότι θεωρούν, ανοιχτά πλέον, τον συγκροτημένο και μαζικό απεργιακό αγώνα σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους, «παρωχημένη μορφή»!!!

Είναι οι ίδιοι που επέμεναν να παρουσιάζουν τη λαίλαπα του Ασφαλιστικού ως «παράλογη» πολιτική και ήθελαν οι εργαζόμενοι να αποθέσουν τις ελπίδες τους, όχι στον αγώνα τους, αλλά σε μια συνάντηση με τον Τσίπρα, προκειμένου να «λογικέψει» τον Κατρούγκαλο!!!

Την ίδια στιγμή, περιόριζαν τα αιτήματα του κλάδου σε ζήτημα «αυτονομίας» του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και της «διάσωσης» του ΕΔΟΕΑΠ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τσάκιζε τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου μαζί και της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα αφεντικά δεν είναι καθόλου «παράλογα», μόνο που η δική τους ταξική λογική είναι ενάντια στα συμφέροντά μας και πρέπει να αποκρουστεί από τη δική μας ταξική λογική, το δικό μας αγώνα. Συγκεκριμένα με τις προτάσεις του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ, Πάνου Κυριακόπουλου, για τον ΕΔΟΕΑΠ, τα αφεντικά θέλουν τον πλήρη έλεγχο ενός επαγγελματικού Ταμείου, με το περίβλημα του ΕΔΟΕΑΠ, με τους εργαζόμενους να πληρώνουν το «μάρμαρο».

Αλλά ο Κυριακόπουλος είναι εκπρόσωπος μόνο ενός τμήματος του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων στην Ελλάδα. Υπάρχουν κι άλλοι που φροντίζουν κι αυτοί για τα συμφέροντά τους. Ετσι, ανοιχτά και ξεκάθαρα, το αφεντικό μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας προτείνει την ασφάλιση των μελών των Ενώσεων στην εταιρεία του με «συμφέροντες» (για την τσέπη του) όρους. Τόσο παστρικά γίνονται οι δουλειές!!!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει - ήδη από το 2007 και συνέχεια - για τους κινδύνους τόσο για το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, όσο και για τον ΕΔΟΕΑΠ, που δεν επρόκειτο να εξαιρεθούν από τη γενικευμένη αντιασφαλιστική επίθεση.

Σήμερα, μετά από ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι διαβουλεύσεων με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές - κυβέρνηση, αφεντικά, «συνδικαλιστές» - διαπιστώνουμε ότι έχουν χαθεί όλες οι «μάχες».

Οχι, όμως, ο πόλεμος!!!

Με την προϋπόθεση ότι η απάντησή μας θα δοθεί άμεσα, χωρίς ταλαντεύσεις, με κύριο στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους όλου του κλάδου (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς).

Ο στόχος αυτός μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της κυβέρνησης ισοδυναμεί με έγκλημα κατά των εργαζομένων.

Αμεσο άνοιγμα των σωματείων σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, ξεκίνημα αταλάντευτου αγώνα με μορφές που θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να καλύπτει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας και εξάλειψη κάθε μορφής μαύρης, ανασφάλιστης ή με «μπλοκάκια» εργασίας.

Κάθε συζήτηση αυτήν τη στιγμή για «τεχνικές λεπτομέρειες» και «καταστατικά προβλεπόμενα» ισοδυναμεί με όλεθρο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον Κλάδο, να οργανώσουν τον αγώνα τους «από τα κάτω», ξεπερνώντας στην πράξη, τις συμβιβασμένες κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση με το ταξικό εργατικό κίνημα και συζήτηση για το πώς θα ικανοποιηθούν οι δικές μας κοινωνικές ανάγκες, μακριά από το «ρεαλισμό» του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Πρώτος σταθμός η απεργία του κλάδου στις 7 του Δεκέμβρη και η απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαχητική συνέχιση της κινητοποίησης με πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Δεκέμβρη, μέρα Πανεργατικής Απεργίας, με τις ταξικές δυνάμεις στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος ώρα 10.00 π.μ.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας!