ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων, περιλαμβάνει:

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Πλήρης επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς - λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με «λοκ άουτ» στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

Δεν ξεχνάμε το τσάκισμα των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων!

Δεν παραγράφουμε την καταλήστευση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ!

Δεν νομιμοποιούμε τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματά μας!

 Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, που ταυτόχρονα είναι μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια των εξωχώριων παραδείσων, διατάζουν τους άνέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, τον φτωχό εργαζόμενο λαό να σκύψει, να σωπάσει! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη «διαπραγμάτευση», ούτε από την ανάπτυξη που προπαγανδίζουν σαν πανάκεια κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδότες.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Μαζί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης, για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Μας καλούν να ξεχάσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς: Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι συντεχνιακές εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες στις διοικήσεις των Ενώσεων, με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα», την ίδια στιγμή που συμμετέχουν σε διαβουλεύσεις με προκαθορισμένο περιεχόμενο και υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, προσπαθώντας να συμφιλιώσουν τα αντιτιθέμενα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών.

Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από εμάς τους ίδιους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Απεργιακός ξεσηκωμός τώρα απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά! Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του κόσμου της δουλειάς, η δική μας απάντηση!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν.

Οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά συμμετέχουμε στην απεργία του κλάδου και την απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στις 7 Δεκέμβρη, ώρα 12.00 συνεχίζουμε με μαχητική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων για την Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη, ώρα 10.30 στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση ώρα 10.00 στην πλατεία Κάνιγγος.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας!