ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις εκλογές του Συλλόγου μας, οι συνάδελφοι που συσπειρώνονται με το πλαίσιο αρχών και στόχων πάλης του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συνεργασία - Ενότητα» του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ.

Παίρνουμε υπόψη μας ότι στην επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΡΤ, είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί η οργανωτική του ενότητα. Να μη δοθεί χώρος σε εκείνες τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που κατά βάση κινητοποιούνται από τη σημερινή συγκυβέρνηση, με στόχο τον εκφυλισμό και την υποταγή του κινήματος στην ΕΡΤ στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού, της διαβούλευσης, του βολέματος.

Είμαστε αντίθετοι στην άποψη που έντεχνα καλλιεργείται, ότι οφείλουμε τη δουλειά μας στη σημερινή κυβέρνηση. Κάθε άλλο! Οι θέσεις εργασίας, το άνοιγμα της ΕΡΤ, κατακτήθηκαν με τον αγώνα όχι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και χάρη στην αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος και στην κινητοποίηση ευρύτερων λαϊκών μαζών. Η σημερινή της λειτουργία στηρίζεται στην πολύπλευρη προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Παραμένουν ανοιχτά, προς κατάκτηση, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων της ΕΡΤ, της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.

Προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά και δημοκρατικά και να τεθούν ως στόχοι πάλης, με την ενεργό συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες, με συνελεύσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλη την Ελλάδα.

 Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για όλους.
  • Κατάργηση της δουλειάς ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έργου και κάθε μορφής ελαστική εργασία.
  • Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και να αποκαθιστούν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος ημερών ανάπαυσης και αμοιβής των αργιών.
  • Αναγνώριση των αδειών μητρότητας και ασθένειας.
  • Κατοχύρωση της αμοιβής της πρόσθετης απασχόλησης, νυχτερινών και αργιών με όρους αμοιβής εργασίας καθώς και την απόδοση των δαπανών κίνησης.
  • Κατάργηση των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών και αναθέσεων, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ και όλων των μονάδων παραγωγής, συντήρησης και λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα παλεύουμε για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Δεν ξεχνάμε το τσάκισμα των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, με τη μείωση των συντάξεων και παροχών.

Δεν νομιμοποιούμε τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματά μας, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000.

Συντονίζουμε την πάλη μας για να μην περάσει ο νέος νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

Με καθημερινή, συλλογική δουλειά, με τον αγώνα μας, ανοίγουμε την προοπτική για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία των αναγκών του λαού.