ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΛ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του ΔΟΛ που απαιτούν από την εργοδοσία την καταβολή των μισθών, μαζί και του 14ου.

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις με την πάλαι ποτέ κραταιά επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που οφείλει δεδουλευμένα τεσσεράμισι μηνών και προαναγγέλλει αλλαγή σκυτάλης με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν ρόλο, λόγω χρεών του εργοδότη.

Αποτελούν μέρος γενικότερων εξελίξεων στον κλάδο του Τύπου, αναδιάταξης του σκηνικού στα ΜΜΕ, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει βάθος και οδηγεί στην όξυνση του ανταγωνισμού των μονοπωλίων, για το ποιος θα χάσει λιγότερα και ποιος θα κερδίσει περισσότερα. Η επίθεσή τους υπηρετεί την ένταση της εκμετάλλευσης, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Αυτήν την πολιτική υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, σε συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ.

Ο αγώνας των εργαζομένων, διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων είναι ενιαίος. Η λογική του «μικρότερου κακού», της αναμονής και της ταύτισης των συμφερόντων των εργαζομένων με εκείνων της εργοδοσίας έχει κοντά ποδάρια. Η πείρα το έχει δείξει - σπέρνουν αυταπάτες ή στάχτη στα μάτια όσοι λένε ότι στον καπιταλισμό εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, όλοι, μπορεί να είναι κερδισμένοι.

 Ο επιχειρηματικός ανταγωνισμός είναι ανηλεής, με κριτήριο την τσέπη, κλείνει και ανοίγει επιχειρήσεις, συνθλίβει εργαζόμενους, «επενδύει» στην ανεργία.

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: άλλα Μέσα έκλεισαν και θα κλείσουν, άλλα θα διασωθούν, κάποια γιγαντωμένα, κάποια συρρικνωμένα, μαζί και με νέα που στήνονται επιφυλάσσουν για τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις μισθούς πείνας, σχέσεις εργασίας - λάστιχο, πετσοκομμένα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι μεγαλοεκδότες, όπως και οι μεγαλοεργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, απολαμβάνουν όλα τα μέτρα - εργαλεία που προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν για λογαριασμό τους οι αστικές κυβερνήσεις.

Κερδισμένος θα είναι ο αγώνας, όταν αντιληφθούμε ως εργαζόμενοι τη δύναμή μας. Οταν ενωθούμε απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου των ΜΜΕ, αλλά και κάθε κλάδου, που θέλει εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα. Αγώνας προσανατολισμένος στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε και να βάλουμε πλώρη, παλεύοντας μαζί με την εργατική τάξη για την ανατροπή του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση.

Ολοι στον αγώνα!