ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΛ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η χτεσινοβραδινή ΓΣ των εργαζομένων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή διευθυντικών στελεχών, οδήγησε σε απόφαση που δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) της υπό πτώχευση εταιρείας.

Η απόφαση ορισμού επιτροπής «διαχείρισης της κρίσης» που θα συμπεριλαμβάνει και διευθυντικά στελέχη - τα οποία, από τη θέση τους, επί χρόνια υπηρέτησαν πιστά τα συμφέροντα του εκδότη, ακόμα και όταν αυτά στρέφονταν ανοιχτά εναντίον των εργαζομένων (απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, καθυστερήσεις στις πληρωμές) - με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε λύση προς όφελος των εργαζομένων.

Την ίδια ακριβώς κατάσταση έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι του κλάδου μας σε πάμπολλες περιπτώσεις. Θυμίζουμε : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ), ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΛΤΕΡ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ κ.λπ.) είναι μόνο λίγα παραδείγματα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, την ίδια στιγμή που εκδότες και καναλάρχες χαίρονται τα ενθυλακωμένα κέρδη πολλών δεκαετιών.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θεωρεί ότι ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει τώρα να στραφεί στον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο - εκδοτικό και τραπεζικό - και τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν με την ψήφιση όλου του αντεργατικού πλέγματος νόμων, που εκπληρώνουν τα «Ευρωπαϊκά κεκτημένα».

Ενας στόχος πρέπει να υπηρετηθεί χωρίς καμιά υποχώρηση: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

 Προϋποθέτει ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα. Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφη, μαζική και συντονισμένη, από τα κάτω, δράση.

Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, που μπορεί να δώσει νικηφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους και του ΔΟΛ.

Σε αυτόν το δρόμο όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέσα και έξω από τον ΔΟΛ, είμαστε στρατευμένοι και αλληλέγγυοι!