Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παράταση στην αγωνία των απλήρωτων, επί 7 μήνες, εργαζομένων στον ΔΟΛ έδωσε η απόφαση του δικαστηρίου την Παρασκευή 3 Μάρτη. Μια παράταση που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για την οργάνωση του αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, με στόχο την ικανοποίηση των δικών τους πραγματικών αναγκών.

Το δίλημμα «ανοιχτός ή κλειστός ο ΔΟΛ» αφορά στον πόλεμο πλευρών του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που τον υπηρετούν. Σε αυτήν τη φάση της κρίσης που βαθαίνει, αποσκοπεί στη διευκόλυνση της συγκέντρωσης - συγκεντροποίησης, απαξίωσης και αναδρομολόγησης κεφαλαίων, στο οικονομικό επίπεδο και σαν παράπλευρο αποτέλεσμα στον στενότερο έλεγχο της ενημέρωσης. Στην ουσία, επιδιώκεται ο συμβιβασμός ανάμεσα στα συμφέροντα του εκδότη Ψυχάρη, των τραπεζών, των «νέων επενδυτών», μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων του ΔΟΛ, αυτών που στην πραγματικότητα δίνουν την αξία στο «προϊόν».

Οι «μνημονιακοί», στην πραγματικότητα αντεργατικοί, νόμοι που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και αποκτούν ακόμα σκληρότερο αντεργατικό περιεχόμενο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορούν να αφήσουν έστω και χαραμάδα ελπίδας για νίκη στους εργαζόμενους, ακόμα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις νομικής εκπροσώπησης. Με σκληρούς, σωστά προσανατολισμένους αγώνες μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανατροπής.

Τώρα είναι η ώρα να παραμεριστούν τα «παπαγαλάκια» του συστήματος, που τόσα χρόνια και μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων του ΔΟΛ λοιδορούσαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κηρύσσοντας την υποταγή στις ανάγκες για «ανάπτυξη και κερδοφορία» σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

 Τώρα είναι η ώρα να παραμεριστούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που έχουν κηρύξει σιωπητήριο αγώνων, δεν οργάνωσαν ούτε μία συγκέντρωση, αποφεύγουν ακόμα και τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων. Είναι «συνδικαλιστές» που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, που έχουν στηρίξει τις επιλογές των κομμάτων τους, που από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Να μη συμβιβαστούμε στην ιδέα ότι αυτό που ζούμε είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Η εργοδοσία, η κυβέρνηση και η ΕΕ, τώρα φαίνονται ανίκητοι έχοντας επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα. Δεν θα είναι για πάντα έτσι!

Κάνοντας τώρα το πρώτο βήμα στο δρόμο της ενότητας, της αλληλεγγύης, του αγώνα, μπορούμε να ανοίξουμε την προοπτική για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Απαιτούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ειδικότητα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένων και εκείνων από τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Απαιτούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ.