Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Ομίλου «Πήγασος», που συνεχίζουν τον αγώνα για τη δικαίωση των απαράγραπτων αιτημάτων τους για αποπληρωμή των δεδουλευμένων και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Ο πλειστηριασμός των σημάτων των εφημερίδων «Εθνος» και «Ημερησία» ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σύμφυση των σχέσεων και των συμφερόντων ανάμεσα στο εκδοτικό κεφάλαιο, παλιό και «νέο», τις τράπεζες, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Ολοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το «κουβάρι» συμφερόντων κερδίζουν με τον τρόπο τους, με τους εργαζόμενους να είναι τα μόνα θύματα των επιλογών τους.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων, με ευθύνη των Ενώσεων. Εκεί θα κριθούν οι πραγματικές προθέσεις του καθενός.

Να στείλουμε παντού, και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση, που κάνει τα πάντα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τον «Πόντιο Πιλάτο» απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, το μήνυμα πως ο κόπος, η δουλειά και οι κατακτήσεις του κόσμου της δουλειάς δεν χαρίζονται στο όνομα της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να στείλουμε το μήνυμα ότι οι ανάγκες των εργαζομένων δεν ικανοποιούνται με επιδόματα πτωχοκομείου, αλλά στη δουλειά με δικαιώματα.

Στην ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται η ικανοποίηση ΟΛΩΝ των αιτημάτων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων του «Πήγασου», ανεξάρτητα από το όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι εργαζόμενοι σε αυτό το δρόμο να παλέψουν !

Σε αυτόν τον αγώνα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέσα και έξω από τον «Πήγασο», θα συνεχίσουν να είναι μαχητικά αλληλέγγυες και πρωτοπόρες.