ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου των ΜΜΕ, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι μας εργαζόμενοι και άνεργοι των Πρακτορείων Τύπου που διεκδικούν να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο, υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα, υπογραφή νέας ΣΣΕ κ.ά.

Είναι γνωστό ότι οι εργοδότες των Πρακτορείων-παλιοί και νέοι-, είναι ταυτόχρονα εκδότες και καναλάρχες, έχουν στην ιδιοκτησία τους πιεστήρια, καθώς και μιά σειρά άλλους κερδοφόρους ομίλους επιχειρήσεων.

Τα αντεργατικά μέτρα που επιχειρεί να επιβάλλει η εργοδοσία στα Πρακτορεία, έχουν ήδη εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις στον κλάδο μας, ενώ και άλλα παρόμοια πρόκειται να τα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Είναι διέξοδος για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν.

Οι νέοι επενδυτές στον κλάδο μας, αυτοί που ήρθαν συστημένοι σαν Μεσσίες, τώρα μοιράζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών και άλλους εξευτελιστικούς όρους.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης των κερδών των αφεντικών δίνοντας απλόχερα επιδοτήσεις για επενδύσεις, επιδοτήσεις ανακύκλωσης της ανεργίας, τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, αφήνει τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοσίας χωρίς καμιά προστασία απέναντι στις μαζικές απολύσεις και τη γενικευμένη πολύμηνη απληρωσιά.

Γιά άλλη μιά φορά τσακίζει τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα μας, αφού σε συνέργεια με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό επιχειρεί να μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με ανταποδοτικές υπηρεσίες, αφήνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία της εργοδοσίας που δεν πληρώνει νόμιμα εισφορές, ικανοποιώντας της την απαίτηση της μείωσης του λεγόμενου «μή μισθολογικού κόστους» των επιχειρήσεων ΜΜΕ, όταν αυτές οι εργοδοτικές εισφορές αποτελούν μέρος του κουτσουρεμένου μισθού μας, είναι δικά μας λεφτά.

 Επιχειρεί να περιορίσει την αντίδραση του εργατικού και λαϊκού κινήματος παρεμβαίνοντας στις διαδικασίες του και θέτοντας περιορισμούς μέχρι και στο δικαίωμα της απεργίας, με νόμο που κυοφορείται.

Οι εργαζόμενοι, έχουμε κοινά συμφέροντα που δεν ταυτίζονται με αυτά των εργοδοτών. Αυτό αποδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν το ξεχνάμε, ιδιαίτερα τώρα που οι προσπάθειες στην κατεύθυνση του «διαίρει και βασίλευε», θα ενταθούν.

Το παράδειγμα των πρακτορείων επιβεβαιώνει ότι εργοδότες που κατά τα άλλα είναι ανταγωνιστές, τα βρίσκουν μια χαρά όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον της τάξης τους ενάντια στους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΣΗΕΑ πρότειναν στις χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή 20/10 με βασικό αίτημα την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΔΟΕΑΠ στα πλαίσια της αναγκαιότητας κλιμάκωσης της πάλης μας, αλλά και της ενδυνάμωσής της με την κοινή δράση με τους εργαζόμενους των πρακτορείων που απεργούν την ίδια μέρα, αλλά και έκφρασης αλληλεγγύης.

Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός δε συμφώνησε, αναμένοντας κυβερνητική λύση μετά από για πολλοστή φορά αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις. Γι' αυτό καλούμε για άλλη μια φορά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι του κλάδου από τα κάτω με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και αποφάσεις για συλλαλητήρια, απεργίες, κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική και την εργοδοσία, διεκδικώντας από την κυβέρνηση εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ, καλώντας τις διοικήσεις των Ενώσεων να αποφασίσουν κινητοποιήσεις εδώ και τώρα και όχι συνδιαλλαγές με ανέξοδες υποσχέσεις που βάζουν ταφόπλακα στον ΕΔΟΕΑΠ και στην Ασφάλιση.

Την ίδια ώρα γίνεται φανερό πως η εργοδοσία έχει βάλει στόχο να σπάσει την ενότητα των εργαζόμενων, τη συσπείρωσή τους στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συλλογικών τους συμφερόντων, την εναντίωση τους στις προσπάθειες για παραπέρα εξαθλίωση της ζωής τους. Εχουμε πείρα και από τον κλάδο μας.

Γι'ατό λέμε:Σε αυτό τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν πρέπει και δεν θα μείνουν μόνοι τους και αβοήθητοι.

Στην ενότητα Κυβέρνησης - Κεφαλαίου, εμείς απαντάμε με την ενότητα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου μας, στην αλληλεγγύη και κοινή δράση με εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τις συναφείς με τον κλάδο μας όπως τώρα τα πρακτορεία, στην ταξική ενότητα της Εργατικής Τάξης συνολικά.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε συγκέντρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των πρακτορείων.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 19/10, ώρα 18:30.

Την Παρασκευή 20/10 καμμιά εφημερίδα και κανένα περιοδικό δεν θα διακινηθεί!!! Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου απεργούν, μαζί τους περιφρουρούμε και συμβάλλουμε στην επιτυχία της απεργίας.

Καλούμε την Παρακευή 20 Οκτώβρη στις 08:00 στην πύλη της «Ευρώπης» στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα πρακτορεία.