ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταδικάζει την επίθεση της εργοδοσίας του «STAR CHANNEL» εναντίον της ΕΤΙΤΑ.

Αποθρασυμένη η εργοδοσία από την αντεργατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που θεσμοθετεί και ψηφίζει όλο το απαραίτητο για το κεφάλαιο αντεργατικό οπλοστάσιο, τώρα απειλεί με αγωγή για προσωποκράτηση μελών της διοίκησης της Ενωσης και πρόστιμα, στην περίπτωση κήρυξης έστω και στάσης εργασίας από την πλευρά των εργαζομένων. Υπενθυμίζουμε ότι η αγωγή κατατέθηκε με αφορμή στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΤΙΤΑ για αποτροπή μαζικών απολύσεων τεχνικών του καναλιού.

Η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου είναι αντίστοιχη των επιδιώξεών της για απρόσκοπτη κερδοφορία, μάλιστα τώρα, ενόψει της ανακίνησης του θέματος των αδειών εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών.

Συμπίπτει με την περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάθεση του νόμου για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος της απεργίας.

Είναι υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης, η υπόθεση της υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία. Είναι υπόθεση των Ενώσεων των ΜΜΕ, τώρα να πάρουν καθαρή και χωρίς ταλαντεύσεις θέση απέναντι στην εργοδοσία συνολικά και την κυβέρνηση που σιγοντάρει τα αντεργατικά σχέδια και τις πρακτικές των κεφαλαιοκρατών.