ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ  ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με βιασύνη, για άλλη μια φορά, οι κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ - ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΣΗΕΜΘ - ΕΠΗΕΘ προσπαθούν να εκβιάσουν τη θετική για τους εργοδότες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συναίνεση της πλειοψηφίας των απλήρωτων - ανασφάλιστων εργαζομένων, των χωρίς επικούρηση συνταξιούχων, των ανέργων, των εχόντων ανάγκη περίθαλψης μελών του ΕΔΟΕΑΠ.

Επισείοντας το εκβιαστικό και με κρυμμένο το περιεχόμενό του δίλημμα «σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ» ή ΕΟΠΠΥ, απαιτούν θετική ψήφο στο πακέτο των καταστατικών αλλαγών που έχουν προσχεδιάσει με την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και τα αφεντικά, μέρος των οποίων παριστάνει ότι αντιδρά, γιατί παζαρεύουν όλοι μαζί δικές τους απαιτήσεις και προνόμια, από φοροαπαλλαγές μέχρι επιδοτήσεις και το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών, από την πρόθυμη σε τέτοιου είδους παραχωρήσεις κυβέρνησή τους, έχοντας ουσιαστικά και τη συμφωνία της ΝΔ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει κατ' επανάληψη γι' αυτή την εξέλιξη, ενώ σε ό,τι αφορά το περιβόητο «σχέδιο διάσωσης» έχει επισημάνει ότι:

Η συμφωνία τους για τον ΕΔΟΕΑΠ έχει πυλώνες την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και μιας διοίκησης με συμμετοχή των αφεντικών.

Με τις αναλογιστικές μελέτες που θα απαιτούν συνεχείς αναπροσαρμογές στις εισφορές, θα πετάξουν έξω σε μικρό χρονικό διάστημα άνεργους και μικροσυνταξιούχους.

Δημιουργούν ένα Ταμείο που δεν θα μπορεί να παρέχει τις σημερινές υπηρεσίες υγείας και επικούρησης, αφού έβαλαν μεν εργοδοτική εισφορά, σχεδόν ίση με την εργατική, 8,05%, που και αυτή είναι μέρος του μισθού μας, προσθέτουν και ένα 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ (20% του διαφημιστικού τζίρου έδινε το αγγελιόσημο), που από την πείρα του αγγελιόσημου ουσιαστικά δεν αποδίδεται από την εργοδοσία. Αρα, γρήγορα θα αρχίσουν οι περικοπές. Αλλωστε, τα αφεντικά χρωστούν επίσης παρακρατημένες εργατικές εισφορές εκατομμυρίων για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους να καταδικάσουν αποφασιστικά:

-- Το δήθεν «σχέδιο διάσωσης» του ΕΔΟΕΑΠ, που ακόμα και τώρα κρατούν κρυφό από τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά το πραγματικό του περιεχόμενο

-- Τη μεθόδευση εκβιασμού και υφαρπαγής της συναίνεσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες να αρνούνται να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, γιατί φοβούνται την αποκάλυψη της αντιασφαλιστικής συμφωνίας που έκαναν. Σέρνουν χωρίς ενημέρωση, παραπληροφορημένο και εκβιαζόμενο τον κλάδο σε αυτοχειρία.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ανεξάρτητα από την τύχη του «Σχεδίου για τον ΕΔΟΕΑΠ», ακόμη και αν ψηφιστεί, οι διεκδικήσεις μας θα συνεχιστούν, αφού σύντομα θα αρχίσουν οι περικοπές.

Αντικειμενικά, για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του κλάδου, ένας δρόμος υπάρχει:

Συνεχής αγώνας για ένα ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές για όλους, αντίστοιχες των αναγκών μας.

Που σημαίνει:

• Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους.
  • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Οι εισφορές τους να βρίσκονται στο ύψος που να πληρούν τουλάχιστον τις σημερινές παροχές, αν όχι ακόμη περισσότερες. Σε υγεία, σύνταξη, εφάπαξ.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων του Ταμείου.
  • Να μην αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων, αντίθετα να βαίνουν μειούμενες έως την κατάργησή τους.
  • Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι.
  • Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών.

Απαιτούμε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΔΟΕΑΠ για να ακουστούν οι γνώμες και να συζητηθούν όλες οι προτάσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε μετά από ώριμη σκέψη να αποφασίσουμε για την Ασφάλιση και τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση το πραγματικό μας συμφέρον.

Με δεδομένη την άρνηση των εργοδοτικών πλειοψηφιών στις Ενώσεις και τον ΕΔΟΕΑΠ, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και με βάση τη σταθερή μας θέση μας ότι δεν πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, αντίθετα ότι πρέπει να πληρώσει αποκλειστικά το κράτος και η εργοδοσία, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο αντιδραστικό σχέδιο κυβέρνησης - εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απορρίψουν τους εκβιασμούς και μαζικά να καταψηφίσουν το νέο βήμα προς την ολοκληρωτική κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

Η μαζική και αποφασιστική απόρριψη από εκατοντάδες συναδέλφους των αντιασφαλιστικών προτάσεων κυβέρνησης - κεφαλαίου - εργοδοτικών συνδικαλιστών θα βοηθήσει ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν σύμφωνα με τις ανάγκες μας.