ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ «ΜΠΛΟΚΑΚΙ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει ένα ακόμη βάρβαρο αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης εις βάρος των εκατοντάδων εργαζομένων με «μπλοκάκι», τους οποίους αρνείται να ασφαλίσει στον ΕΔΟΕΑΠ. Οι συνάδελφοί μας αυτοί, αν και εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, τους εξαναγκάζουν, εργοδοσία και κυβέρνηση, σε αυτήν την άθλια εργασιακή σχέση γιατί κάνει φτηνότερους τους εργαζόμενους, φορτώνοντας τους ίδιους με τεράστια φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, έχοντας ήδη καταργήσει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να οργανώσουν επιτέλους ανοιχτό ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία, επιβάλλοντας στις Ενώσεις να αποφασίσουν άμεσα τη διεκδίκηση της ισότιμης σχέσης των εργαζομένων με «μπλοκάκι», όσο εργάζονται με αυτήν την απαράδεκτη σχέση εργασίας, στο ζήτημα της Ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και σε όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας, διεκδικώντας ταυτόχρονα και την κατάργηση αυτής της αντεργατικής σχέσης εργαζομένων με «μπλοκάκι».

Για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης στους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», έχουν τεράστια ευθύνη οι πλειοψηφίες των Ενώσεων που απαρτίζονται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος, γιατί είτε δεν αντιπάλεψαν, δεν οργάνωσαν αγώνες ενάντια σε τέτοιες και άλλες άθλιες μορφές εργασιακών σχέσεων, είτε με την τακτική της συνεννόησης έβαλαν και πλάτες στις κυβερνήσεις για την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων.

Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, ούτε από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού και πολύ περισσότερο από τις «δεσμεύσεις» του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων με «μπλοκάκι», ίσα - ίσα το αντίθετο.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να παλέψουν:

-- Για την ανάκτηση των απωλειών τις οποίες επιβάρυνε η «λύση» για τον ΕΔΟΕΑΠ.

-- Για την κατάκτηση κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που να ανταποκρίνονται στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει ότι η «λύση» που συνδιαμόρφωναν κυβέρνηση - εργοδοσία - κυβερνητικός/εργοδοτικός μηχανισμός θα ήταν ολέθρια για τα κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, αφού ήταν ολοφάνερο ότι άνοιγε το δρόμο περικοπών όλων των παροχών του ΕΔΟΕΑΠ, υπερδιπλασιάζοντας ταυτόχρονα τις εισφορές των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

Ηδη οι εργαζόμενοι επιβαρύνονται με αναδρομικές κρατήσεις, οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» δεν ασφαλίζονται, η εργοδοσία έχει ωφεληθεί από την τεράστια μείωση της φορολογίας της στις διαφημίσεις, την απαλλαγή της από τα αναδρομικά στον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ ετοιμάζονται νέες κρατικές ενισχύσεις στον Τύπο με τις «ευλογίες» των εργοδοτικών - κυβερνητικών πλειοψηφιών των Ενώσεων. Ταυτόχρονα, τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν τα αφεντικά από το αγγελιόσημο φαίνεται ότι θα «γραφτούν στο χιόνι».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η επιβάρυνση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, οι ατομικές συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί στις «ναυαρχίδες» των ΜΜΕ, η απληρωσιά, η «μαύρη» δουλειά, η ανεργία, η τραγική κατάσταση που βιώνουν και όσοι ακόμα πληρώνονται, πρέπει να μας οδηγήσουν να σκεφτούμε ότι η επιλογή κάθε φορά του «μικρότερου κακού», οι «νομικοί δρόμοι» και οι «συζητήσεις» με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους μόνο εις βάρος μας βγήκαν.

Το πρώτο και κύριο όπλο μας είναι το μαζικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό κίνημα σε συμπόρευση με τους άλλους εργαζόμενους. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στο κατρακύλισμα, ώστε να περάσουμε στην αντεπίθεση για την ανάκτηση των απωλειών και το άνοιγμα ενός δρόμου για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Βασικό μέτωπο διεκδικητικού αγώνα είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, στην οποία οι Συμβάσεις του 2009 πρέπει να είναι η βάση για μισθούς που θα τείνουν στην αναπλήρωση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, την κατάργηση κάθε ευέλικτης σχέσης εργασίας και βεβαίως της πληρωμής με «μπλοκάκι».

Επαγρύπνηση και ετοιμότητα στη διεκδίκηση της Ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζομένων με «μπλοκάκι» μέχρι την κατάργηση αυτής της άθλιας εργασιακής σχέσης.