ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου σε μαζική μαχητική συμμετοχή στην Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, την Κυριακή 13 Μάη 2018.

Mε την επέμβαση στη Συρία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, προκαλούν βαθιά ανησυχία στο λαό.

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας απαιτούν τη μετατροπή της ανησυχίας αυτής σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθιερώνουν.

Στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση, απαιτώντας:

  • Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή καμιά στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να κλείσουν ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια πορεία και στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 6.30 μ.μ., που θα συμπέσει με τον τερματισμό της Μαραθώνιας Πορείας.