ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 30 ΜΑΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε αρραγές μέτωπο με την εργοδοσία, την ΕΕ και με την πολύτιμη συμπαράσταση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, μας ανάγκασαν να ζούμε με μισθούς πείνας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με σχέσεις εργασίες - λάστιχο, κακοπληρωμένοι και απλήρωτοι, έχουμε κάθε λόγο να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας.

Στις 30 Μάη να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά, μαζί με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, απαιτώντας ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι δεν πιστεύουμε ούτε λέξη από από τα άθλια ψέματα για «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν από κοινού η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, τα κόμματα των αφεντικών και οι κυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στον κλάδο μας.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» σε αυτήν την κοινωνία είναι η ανάπτυξη των κερδών.

Οι κάθε λογής εκδότες/καναλάρχες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, κατασκευαστές και τραπεζίτες, αφού μας ξεζούμισαν στο όνομα της κρίσης, τώρα, με καύσιμο τη ζωή και τα δικαιώματά μας, θέλουν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.

Αυτό ζούμε καθημερινά στους τόπους δουλειάς, με την εντατικοποίηση να χτυπάει «κόκκινο», με την ανασφάλεια, με το γεγονός ότι τα αφεντικά μας θέλουν να ξεμπερδεύουν με κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα.

Η «αναδιανομή» που ψελλίζουν είναι η αρπαγή της δουλειάς μας, το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για να ενισχύουν τα αφεντικά. Κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργείται. Και το όποιο ψίχουλο κοινωνικής τάχα παροχής τάζουν, είναι από τις περικοπές των συντάξεων, τη φοροληστεία του λαού, δηλαδή από τους φτωχούς για τους εξαθλιωμένους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, πίσω από τον καβγά για τη νομή και την κατανομή της κυβερνητικής διαχείρισης, βρίσκονται στην ίδια στρατηγική της αναβάθμισης και ενίσχυσης της εγχώριας πλουτοκρατίας στον ανταγωνισμό ή τη σύμπραξή της με κεφάλαια κάθε προέλευσης. Γι' αυτόν το σκοπό, δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να χτίσουν το απαραίτητο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για το τσάκισμα των εργαζομένων.

Η διαβόητη «συμμαχία» των ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - Επιμελητηρίων κ.λπ. είναι συμμαχία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, της εργατικής αριστοκρατίας, με τους φορείς μεσαίων στρωμάτων, φυσικών συμμάχων του κεφαλαίου για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Είναι συμμαχία υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων. Είναι συμμαχία ενίσχυσης της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της πολιτικής αφαίμαξης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού.

Οι κυβερνητικοί - εργοδοτικοί μηχανισμοί των πλειοψηφιών των Ενώσεων στα ΜΜΕ, αφού έβαλαν πλάτη στο τσάκισμα των μισθών και των όρων εργασίας, τώρα αποτελειώνουν την «υπόθεση» των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, παίζοντας ενεργό και βρώμικο ρόλο στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ. Μόνη και σταθερή τους έννοια είναι τα «μέτρα ενίσχυσης του Τύπου», δηλαδή το πώς θα πέσει ζεστό χρήμα στις τσέπες των αφεντικών, που ήδη έχουν πριμοδοτηθεί με την κατάργηση του αγγελιόσημου και τη μείωση του φόρου τηλεόρασης.

Τώρα η κυβέρνηση κάνει ένα νέο βήμα χτυπήματος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας με βάση τη γνωμοδότηση της EUROSTAT για τον ΕΔΟΕΑΠ, αφού ουσιαστικά υλοποιεί το διαχωρισμό των υπηρεσιών Υγείας από την επικούρηση και την Πρόνοια. Στρώνει έτσι το έδαφος για την υπαγωγή της επικούρησης και Πρόνοιας στον ΕΤΕΑΕΠ, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της διολίσθησης του «μικρού Ταμείου Υγείας» σε Επαγγελματικό Ταμείο. Αλλά και σε αυτό το ζήτημα ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει αναλάβει «εργολαβία» την υπονόμευση κάθε αγωνιστικής αντίστασης και διεκδίκησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας! Οργάνωση και αγώνας είναι η επιλογή μας!

Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ελπίζοντας απλά σε καλύτερες μέρες, δεν περιμένουμε τίποτα από τις «διαβουλεύσεις» των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών με τα αφεντικά και την κυβέρνηση. Είναι δρόμοι δοκιμασμένοι και αδιέξοδοι!

Χτίζουμε το μέλλον μας με τον δικό μας αγώνα!

Για εμάς επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των τριών μνημονίων
  • Επαναφορά των ΣΣΕ με υποχρεωτικότητα, κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και της φοροληστείας
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία

Είναι ανάγκη ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε τη δική μας απάντηση, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ