ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους απειλούμενους με δίωξη συναδέλφους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι κατηγορούνται από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΡΤ, διότι παρευρίσκονται στο χώρο εργασίας τους χωρίς - τα δικής τους ιδιοκτησίας - εργαλεία της δουλειάς τους, δηλαδή τα μουσικά τους όργανα, τα οποία βρίσκονται σε φάση επισκευής ή συντήρησης, μάλιστα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει:

Η παροχή των μέσων για την εκτέλεση κάθε εργασίας και η κάθε είδους επισκευή και συντήρηση βαραίνει τον εργοδότη, προς τον οποίο ο μισθωτός παρέχει μόνο την εργασία του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν φτάνει που η ΕΡΤ δεν τους δίνει μουσικά όργανα, δεν τους πληρώνει την επισκευή και συντήρηση για φθορές από τη χρήση τους στην ΕΡΤ, τους απειλεί από πάνω και με διώξεις!

Ολοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και όχι μόνο οι μουσικοί, συντεταγμένα με τον οργανωμένο αγώνα τους να αποκρούσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη, αντεργατική τακτική της Διοίκησης, που προφανώς εξελίσσεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σήμερα εκφράζεται κατά των μουσικών, αύριο δεν αποκλείεται να εκφραστεί ανάλογη αντεργατική επίθεση σε άλλα τμήματα εργαζομένων.

Είναι ζωτικό συμφέρον όλων των εργαζομένων, όχι μόνο για λόγους έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης ως μια από τις προϋποθέσεις απόκρουσης της όποιας εργοδοτικής επίθεσης, αλλά και γιατί στη γενίκευσή της αυτή η επίθεση μπορεί να στοχεύσει στη μεταβολή των όρων και των σχέσεων εργασίας σε εργαζόμενους άλλων κλάδων στην ΕΡΤ που ακόμα υπερισχύει το καθεστώς της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η παράδοση και άλλων εργαζομένων της ΕΡΤ στις δαγκάνες των εργολάβων.

Ολοι μαζί επίσης πρέπει να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με κατάργηση των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων και με εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων μας.

Σε αυτόν τον αγώνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ μέσα και έξω από την ΕΡΤ θα είναι αλληλέγγυες και πρωτοπόρες.