ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ 2018, ΩΡΑ 13.00, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι επείγουσα ανάγκη για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες», να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή με τη γνωστή μορφή του κατεπείγοντος νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη «αξιολόγηση». Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων», αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από την απάτη της κυβέρνησης σχετικά με την «επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και τον κατώτερο μισθό. Σε κάθε της συνάντηση με βιομήχανους, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους διαρκώς χαρακτηρίζει τις κατακτήσεις μας που ξηλώθηκαν ως «παθογένειες» που δεν πρέπει να επανέλθουν. Ενώ, εδώ και δύο χρόνια, αρνείται να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου των 513 συνδικαλιστικών οργανώσεων για επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Μάλιστα, μόλις την περασμένη βδομάδα, σε σχετική Επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, επαναφέροντας αυτήν την πρόταση νόμου, η υπουργός Εργασίας αρνήθηκε ξανά την επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του άθλιου διαχωρισμού των νέων κάτω των 25 ετών!

Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα», λοιπόν, όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Πολύ περισσότερο για εμάς, όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ο «μποναμάς» περιλαμβάνεται στα άρθρα 19 και 20 του πολυνομοσχεδίου και αναφέρεται - μέσω του διαχωρισμού που επιβάλλει στους κλάδους του ΕΔΟΕΑΠ - στο τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, ενώ ανοίγει και την προοπτική για μελλοντικές μειώσεις των παροχών Υγείας, μέχρι τη μετάλλαξη του Ταμείου σε επαγγελματικό, με ανυπολόγιστες για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά μας συνέπειες.

Οι πλειοψηφίες των ενώσεων στα ΜΜΕ, γνωστές για τον εργοδοτικό - κυβερνητικό τους ρόλο το προηγούμενο διάστημα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τον αγώνα για σύγχρονα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, εμπόδιζαν την πάλη των εργαζομένων του κλάδου με όλη την εργατική τάξη που πάλευε ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Με θράσος διατείνονταν ότι «έσωσαν» τον ΕΔΟΕΑΠ και τάιζαν σανό με τη σέσουλα τους εργαζόμενους, πανηγυρίζοντας για το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος» και την τροπολογία της κυβέρνησης που «κρατούσε ζωντανό» τον οργανισμό...

Γι' αυτό σήμερα δεν έχουν δικαίωμα να παριστάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα! Η συμβολή τους στο «βήμα το βήμα» ξεπάτωμα της Κοινωνικής μας Ασφάλισης ήταν από την αρχή μεθοδευμένη και αποδείχτηκαν πολύτιμοι σύμμαχοι κυβέρνησης - μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στις εξελίξεις. Να μην περιμένουν ούτε λεπτό, αλλά μαζί να οργανώσουμε «από τα κάτω», σε κάθε τόπο δουλειάς, την αντεπίθεσή μας. Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης, να μην πάμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, αντίθετα να παλέψουμε για την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Καλούμε τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να προκηρύξουν στάση εργασίας και ΣΤΑΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ των εκλογών του ΕΔΟΕΑΠ για την Πέμπτη 14 Ιούνη από ώρα 12.00 έως 16.00.

Να συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία!

Ολοι/ες με δύναμη στον διεκδικητικό αγώνα για:

 • Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους.
 • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Οι εισφορές τους να βρίσκονται στο ύψος που να πληρούν τουλάχιστον τις σημερινές παροχές και ακόμη περισσότερες. Σε Υγεία, σύνταξη, εφάπαξ.
 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, που θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων του Ταμείου.
 • Οι εισφορές των εργαζομένων να βαίνουν μειούμενες έως την κατάργησή τους.
 • Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι.
 • Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
 • Λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.