ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση κατά δημοσιογράφων και συνεργείων των ΜΜΕ καθώς και απλών διαδηλωτών, στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Ολα τα παραπάνω σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από οργανωμένες ομάδες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, άλλων φασιστικών συμμοριών και αντιδραστικών παρακρατικών μηχανισμών.

Βρήκαν έδαφος για τη δράση τους στα συνθήματα και τις ομιλίες των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, στην ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία που από τη μια ξεπλένει τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και από την άλλη επιτρέπει στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της σαν προοδευτική, ενώ στην πραγματικότητα υποτάσσει τα πάντα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ευθύνη έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που με τη στάση τους άμεσα ή έμμεσα καλύπτουν τη δράση όλου αυτού του συρφετού. Ιδιαίτερα υποκριτική είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στο παρελθόν συμβάδιζε τυχοδιωκτικά με ομάδες ακροδεξιών και δήθεν αντιεξουσιαστών προβοκατόρων.

Σήμερα η καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συνδέεται με δράσεις για τη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.