ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ «SPORT 24»

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του ραδιοσταθμού για την προκλητικά παράνομη απόλυση εργαζόμενου τεχνικού στο σταθμό τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, επειδή συμμετείχε στη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι Ενώσεις των ΜΜΕ.

Ο συνάδελφος απολύεται εξαιτίας της ιδιότητάς του ως μέλος της ΕΤΕΡ, πράγμα που θα αποτελέσει μπούσουλα για τα αφεντικά για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τον υπό ψήφιση νόμο Βρούτση για τα ηλεκτρονικά μητρώα των Συνδικάτων και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Η στάση της εργοδοσίας έχει τη δική της ταξική λογική, αφού επιδίωξη όλων των αφεντικών είναι να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς, για να δουλεύουμε με ψίχουλα ενισχύοντας την ανάπτυξή τους. Αυτό άλλωστε είναι το δικό τους δίκιο, αυτός είναι ο νόμος για κάθε κεφαλαιοκράτη.

Από την πλευρά μας, οι εργαζόμενοι χρειάζεται τώρα να διαλέξουμε το δικό μας ταξικό δρόμο.

Με οργάνωση, ενότητα και αλληλεγγύη να απαντήσουμε αγωνιστικά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλο τον κλάδο, σε κάθε κλάδο, διεκδικώντας το δικό μας δίκιο κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση, στην πολιτική τους και τα κόμματά τους που την υπηρετούν.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

Αμεσα διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ΣΣΕ, για όλους τους εργαζόμενους με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών - μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη ένταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να βρει στρωμένο το έδαφος για την πρόσφατη σφοδρή αντεργατική επίθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι πλειοψηφίες των Ενώσεων στα ΜΜΕ είναι συνυπεύθυνες με τη στρατηγική τους επιλογή του «κοινωνικού εταιρισμού», της πρόσδεσης στο άρμα των συμφερόντων αφεντικών και κυβερνήσεων.

Γι' αυτό χρειάζεται οι εργαζόμενοι από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς να δράσουν πρωτόβουλα, αγωνιστικά κόντρα σε αφεντικά και κυβερνήσεις, βάζοντας εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, διεκδικώντας δικαιώματα και απαιτώντας από τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να οργανώνουν αγώνες με βάση τα δικά μας εργατικά συμφέροντα.

Αθήνα, 26 Σεπτέμβρη 2019