ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των ΜΜΕ που συσπειρώνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας και τη μαχητική συμπαράταξή μας με τον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκποίησή της.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους 80 νεκρούς εργάτες στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ και κρατάμε χαραγμένο στο μυαλό μας ότι το αίμα τους είναι οδηγός για εμάς και τους αγώνες μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτόν τον μεγαλειώδη αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, ακόμη και το συλλαλητήριο στην Αθήνα, τα αφεντικά των αστικών ΜΜΕ και τα κρατικά ΜΜΕ σε αγαστή σύμπνοια τον έθαψαν σαν να μην έγινε, να μη γίνεται, σαν να μην υπάρχει, όπως κάνουν σχεδόν πάντα με τις εργατικές κινητοποιήσεις. Αλλο ένα δείγμα ότι μας έχουν απέναντι, εχθρεύονται το δίκιο των εργαζομένων και τα δικαιώματά μας.

Την ίδια ώρα, τα σχέδια για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και του ορυκτού πλούτου, το βάθεμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης, η ένταση της καταστολής, η εμπλοκή της χώρας με ευθύνη της αστικής τάξης και των κυβερνήσεών της στα επικίνδυνα για το λαό ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα, εμπλοκή στην οποία συμφωνούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τα αφεντικά, φτώχεια και κινδύνους για το λαό.

Υπάρχει όμως και ο εντελώς αντίθετος δρόμος: Αν τέτοιες βιομηχανίες γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και ενταχθούν σε έναν κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό που πρέπει να γίνει αυτός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ υπενθυμίζει ότι τα σχέδια για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ που περνούν μέσα από την «εκκαθάριση εν λειτουργία» έχουν δοκιμαστεί προηγουμένως και συνεχίζουν σε ΜΜΕ που ανήκουν σε μονοπωλιακούς ομίλους, με γνωστά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα. Και σ' αυτά τα αντεργατικά τους σχέδια καταφέρνουν ενίοτε, με σύμμαχο τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, να υποτάξουν τους εργαζόμενους.

Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας αυτό που ειπώθηκε στο συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ από τους εργάτες: «Ολοι οι επιχειρηματίες υγιείς είναι, εμάς αρρωσταίνουν». Αλλωστε, τον πλούτο που παράγουμε απομυζούν.

Ηδη το συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 25 Γενάρη 2020 έδειξε ότι είναι μονόδρομος ο ταξικός αγώνας κόντρα στ' αφεντικά, στις κυβερνήσεις τους, στην ΕΕ, για να βάλουν εμπόδια στις πολιτικές που τους πετάνε στο δρόμο καταστρέφοντας επιχειρήσεις σαν τη ΛΑΡΚΟ, ξεπουλώντας τον ορυκτό πλούτο και να υπερασπίσουν τη δουλειά τους, το δίκιο τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων διαδήλωσαν εργαζόμενοι από σωματεία και φορείς της Στερεάς και της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής, που έστειλαν μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης.

Αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έγινε αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων ενός χώρου που πλήττεται, αλλά συνολικότερος της τοπικής κοινωνίας, χιλιάδων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και δεκάδων άλλων κλάδων. Αυτή η συσπείρωση και η κοινή δράση ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική θα χτίζει προοπτικά τη δική τους κοινωνική συμμαχία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να απορρίψουν, πριν απ' όλα στη συνείδησή τους, τα παραμύθια της αστικής τάξης, των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων για τα δήθεν οφέλη «για όλους» της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Να αντισταθούν και να καταγγείλουν την εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών που σημαίνουν θανάσιμο κίνδυνο για τον λαό.

Να οργανώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους σε συμπόρευση με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Να έχουν πάντα υπόψη τους ότι στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας. Στο πλάι μας είναι η εργατική τάξη και με αυτήν πρέπει να συμπορευθούμε.

Γιατί, όπως τονίστηκε και πάλι στο συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ, «καθένας μόνος του μπορεί να είναι ένα κάστρο αντίστασης. Ολοι μαζί είμαστε ένας στρατός που μπορεί να σημάνει αντεπίθεση και να νικήσουμε».

Αθήνα, Γενάρης 2020