ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά μέσα σε συνθήκες εντεινόμενης εργασιακής ζούγκλας και κινδύνων για την υγεία και τη ζωή τους, με τη σφραγίδα εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Η εργοδοσία στο σύνολό της έχει ξεσαλώσει και είναι έτοιμη να επιτεθεί ακόμα περισσότερο ενόψει της «επόμενης μέρας», προκειμένου να σαρώσει εντελώς ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα η εργοδοσία του Alpha TV επιχειρεί να ισοπεδώσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, χρησιμοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που παρέχει η κυβέρνηση, με το πρόσχημα της προστασίας από τον κορονοϊό, στρέφεται ενάντια στη συνδικαλιστική δράση, ενάντια στους εργαζόμενους τεχνικούς.

Η εργοδοσία έχει και τις πλάτες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού των Ενώσεων του κλάδου και πριν απ' όλα της ΕΣΗΕΑ, που έχει τεράστιες ευθύνες, εκδίδει ανακοινώσεις όπου περιγράφεται η σφαγή των εργαζομένων στα ΜΜΕ και καταλήγει ζητώντας μέτρα «ενίσχυσης» ώστε να διευκολυνθεί η εργοδοσία να συνεχίσει ανενόχλητη το ...έργο της.

Το πλέον εγκληματικό είναι η συνείδηση που καλλιεργούν στους εργαζόμενους οι πλειοψηφίες των Ενώσεων, ότι τόσο στην καπιταλιστική κρίση όσο και στην καπιταλιστική ανάπτυξη υπάρχει τρόπος να βγουν ωφελημένοι και τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι.

Λένε: Υπό προϋποθέσεις όμως. Και όταν ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός λέει «προϋποθέσεις» εννοεί ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ: Να σιωπήσουν οι εργαζόμενοι, να μη διεκδικούν, να επιδείξουν «σύνεση».

Το δηλητήριο της «σύνεσης» με το οποίο απλόχερα ποτίζουν τη συνείδηση και χειραγωγούν εργαζόμενους πασχίζει να τσακίσει την όποια διάθεση των εργαζομένων να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους στη ζωή, στην υγεία, στη δουλειά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς να κάνουν το βήμα τώρα!

Συνειδητοποιώντας πρώτα - πρώτα ότι εμείς θα κληθούμε μαζί με όλο το λαό να πληρώσουμε τα βάρη της νέας κρίσης, ότι όπως και την προηγούμενη δεκαετία, δρόμος εξόδου απο την κρίση κοινός με τα αφεντικά δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει.

Για να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός όρθιοι από την πανδημία και την κρίση, ο μόνος δρόμος που έχουν είναι εκείνος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

  • Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.
  • Απαιτούμε από όλες τις Ενώσεις του κλάδου να αναλάβουν δράση όχι συμπαράστασης αλλά υπεράσπισης των εργαζομένων και διεκδίκησης του δίκιου τους από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλλει στην ενίσχυση αυτού του αγώνα μέχρι τη δικαίωσή του.