Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εμείς οι εργαζόμενοι σε καθεστώς εντατικοποίησης και συγχρωτισμού, οι τηλεργαζόμενοι χωρίς ωράριο, όσοι βρισκόμαστε με αναστολή σύμβασης στα σπίτια μας και την αβεβαιότητα αν θα έχουμε δουλειά μετά από αυτήν, οι εκ περιτροπής εργαζόμενοι με πετσοκομμένο μισθό, οι απολυμένοι, άνεργοι, οι σε επίσχεση, οι συνταξιούχοι του κλάδου των ΜΜΕ, δυναμώνουμε ακόμη πιο πολύ τη φωνή μας.

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς και πρώτα απ' όλα στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στον Τουρισμό, στις Ταχυμεταφορές. Είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή της πάλης για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε την 1η ΜΑΗ, μέρα σύμβολο της πάλης των εργατών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Να τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης στον αγώνα για το δίκιο μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, του Μάη του '36, τους 200 της Καισαριανής.

Είναι δεδομένη, εντείνεται η αλληλεγγύη μας στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη δημόσια Υγεία όπου οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων στη χώρα μας και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Το σύνθημα ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ! επιβεβαιώθηκε περίτρανα και με την πανδημία.

Είναι τεράστιο ψέμα ότι χωρίς τους καπιταλιστές δεν αναπτύσσεται οικονομία, ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η προηγούμενη καπιταλιστική κρίση που ζήσαμε, αλλά και αυτή που εκδηλώθηκε τώρα με καταλύτη την πανδημία, έδειξε ότι μόνο οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι για την οικονομική ανάπτυξη, αφού δίχως αυτούς δεν λειτουργεί τίποτα. Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μεταξύ αυτών και οι εκδότες - καναλάρχες, που μόλις προχτές άρπαξαν άλλα 9 εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά των φορολογούμενων για να παραμυθιάζουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το λαό, με μια κατευθυνόμενη ενημέρωση στήριξης της εχθρικής για μας εκμεταλλευτικής πολιτικής τους, είναι απλά τα παράσιτα που με κριτήριο το κέρδος των ομίλων τους εγκληματούν σε βάρος μας.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Υγείας πατάνε πάνω στην αγωνία μας για να θησαυρίσουν, πουλώντας τα τεστ από 150 μέχρι 300 ευρώ. Οι φαρμακοβιομηχανίες διαγκωνίζονται ποιος θα πουλήσει περισσότερα φάρμακα, ποιός θα αποκτήσει πρώτος την πατέντα για το εμβόλιο. Τα σούπερ μάρκετ και οι βιομηχανίες τροφίμων αυξάνουν τα κέρδη τους όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Οι «χορηγίες» τους στο ΕΣΥ πάνε να συγκαλύψουν ότι τα ψίχουλα που δίνουν είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που παίρνουν από την εργατική τάξη και το λαό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή και τη συναίνεση των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των μνημονίων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσει όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο με τους σκληρούς μας αγώνες μέσα στην προηγούμενη κρίση, για να ενταθεί η εκμετάλλευση σε βάρος της εργατικής τάξης. Και τα λεγόμενα «μέτρα στήριξης» των εργαζομένων συμβάλλουν στη στήριξη των επιχειρηματιών, γιατί αποτελούν νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Τσακίζει μισθούς και εργασιακές σχέσεις, πληρώνει την ασφάλιση των εργαζομένων από χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία του λαού.

Εχουν συνεργούς την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αλλά και τις πλειοψηφίες των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους αποφάσισαν και εφαρμόζουν τα λεγόμενα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα με αφορμή την πανδημία, που είναι μέτρα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και θα παραμείνουν.

Ηδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, της «ευελιξίας» και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους επεκτείνουν το καθεστώς της μισής δουλειάς - μισού μισθού, ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας στη ζωή.

Απαντάμε σε καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, στα κόμματά τους: Δεν θα ξαναπληρώσουμε την κρίση σας.

Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας να μένουμε δυνατοί, να ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Γιατί επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, δηλαδή η εξουσία του κεφαλαίου, συρρίκνωσε παντού τα δημόσια συστήματα Υγείας υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ η πολιτική τους φέρνει εκατομμύρια απολύσεις σε όλες τις χώρες για να μη χαθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Την ίδια ώρα που μαίνονται οι σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών για το πώς θα μοιραστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις τράπεζες, το ΝΑΤΟ αποφάσισε ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Το «κοινό σπίτι» των συμμάχων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν είναι παρά το πεδίο των πιο επικίνδυνων ανταγωνισμών, που μυρίζει πολέμους και συγκρούσεις και απειλεί τους λαούς με νέες εκατόμβες νεκρών, με χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Να γιατί παλεύουμε να καταργηθούν οι βάσεις, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί, συνεχίζοντας με τους νέους, ακόμη πιο αποφασιστικούς αγώνες που έρχονται.

ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ!

Η κυβερνητική απόφαση για μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, και μάλιστα Σάββατο, μέρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν δουλεύει, είναι προσχηματική. Η πανδημία δεν θα έχει εξαλειφθεί μέσα σε λίγες μέρες. Οι συμβολικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των συνδικάτων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων, δεν αποτελούν κίνδυνο. Κίνδυνος είναι η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, ο συνωστισμός στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στις ιδιωτικές κλινικές. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει με αυταρχισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δίνει σινιάλο στην εργοδοσία ότι φορτώνοντας τους εργαζόμενους με νέα αντεργατικά μέτρα μπροστά στη νέα κρίση, θα αντιμετωπίσει τη διεκδικητική τους πάλη με κάθε μέσο. Δεν θα τους περάσει!

H 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η εργατική τάξη θα αναπτύξει ακόμα πιο πλατιά, οργανωμένα, μαχητικά, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών της.

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη μέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση, και έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε:

Να παρθούν πίσω, να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

Καμία αρνητική μεταβολή στις συμβάσεις, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις.

Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις, σταθερή δουλειά και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Με άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Με τεχνικούς Ασφάλειας από το Δημόσιο. Με εντατικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργία νέων ΜΕΘ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Ανάπτυξη και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα και με πλήρες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας ενταγμένων στα Κέντρα Υγείας.

Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.

Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που συσπειρωνόμαστε με το πλαίσιο αρχών και στόχων πάλης του ΠΑΜΕ έχουμε διαλέξει να σταθούμε με τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, θα συμμετάσχει στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

28 Απρίλη 2020