ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη, η οποία έδωσε απάντηση στην απρόκλητη αστυνομική βία, στην καταστολή και στην κυβερνητική τρομοκρατία, για να περάσουν διά πυρός και σιδήρου την αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν από την πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 9 Μάρτη 2021 τα σωματεία, οι σύλλογοι εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς και οι χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, ούτε θολώνει ούτε αμαυρώνεται εξαιτίας του απαράδεκτου τραυματισμού του νεαρού αστυνομικού.

Καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση και καταστολή της διαδήλωσης χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου και τον ξυλοδαρμό συναδέλφων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών από τις δυνάμεις καταστολής, το κλίμα τρομοκρατίας που εξαπλώθηκε στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας με θύματα συναδέλφους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν να υποτάξουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ώστε να επιβληθεί άκρα του τάφου σιωπή για τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, σε αγαστή συνεργασία κράτους, κυβέρνησης, αφεντικών, πρώτα απ' όλα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, που μας εκμεταλλεύονται στυγνά. Ολοι μαζί έχουν απόλυτη ευθύνη αφενός για την προσπάθεια να μας φιμώσουν στη δουλειά μας, αφετέρου να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας.

Την ίδια ώρα τα αστικά ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, στα οποία με αποκλειστική ευθύνη κράτους και εργοδοσίας έχει επιβληθεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο δουλειάς των εργαζομένων, απέκρυψαν εντελώς τη μεγαλειώδη συγκέντρωση - διαδήλωση εργαζομένων και λαού της Νέας Σμύρνης και επιδόθηκαν σε ένα όργιο συκοφαντίας και λάσπης κατά εργαζομένων, νεολαίας και λαού. Δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή τους, την οποία ακολουθούν διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις.

Οι υποκριτικές εκκλήσεις τους για «κοινωνική συνοχή», ενόψει και της «δύσκολης περιόδου που έρχεται για την ανάταξη της οικονομίας», συνιστούν απόπειρα τρομοκράτησης εργαζομένων και λαού, προκειμένου να σκύψουμε το κεφάλι, να υποταχθούμε στους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, να συμβιβαστούμε με τη δουλειά και τη ζωή «λάστιχο» και να μη διεκδικήσουμε με την πάλη μας, μέσα από το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών μας αναγκών, που δεν χωρούν στα ασφυκτικά πλαίσια κεφαλαίου, εργοδοσίας, ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ υπογραμμίζει ότι αυτές οι πρακτικές ούτε θα πτοήσουν, ούτε θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό και σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ.

Το αντίθετο αποδεικνύεται, ότι η θέση των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι δίπλα στον εργαζόμενο λαό.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στα ΜΜΕ να γίνει τα μάτια και η φωνή των εργαζομένων και της νεολαίας που υποφέρει και αγωνίζεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει τα δικαιώματά του. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν ικανοποίηση των αναγκών μας. Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην καταστολή, η οποία πάει χέρι - χέρι με αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των αφεντικών.

Αθήνα 10 Μάρτη 2021