ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ο «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στον κλάδο για τις στοχεύσεις του νόμου της καταστολής των διαδηλώσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει και τον «εγκιβωτισμό» των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και φωτορεπόρτερ μακριά από γεγονότα που από επαγγελματικό καθήκον καλούνται να καταγράψουν.

Τέτοια γεγονότα περιλαμβάνουν τη στοχευμένα πιο άγρια και μισάνθρωπη δράση των«οργάνων της τάξης», όπως στη Νέα Σμύρνη, όπου με βίαιες απωθήσεις, χημικά και κρότου - λάμψης προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους στο ρεπορτάζ. Γεγονότα που λογοκρίθηκαν και παραχαράχτηκαν στον «αέρα» καναλιών, με εντολές διευθυντικών στελεχών, για την υπεράσπιση της κυβέρνησης και των αφεντικών τους.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ καταναγκαστικά - προληπτικά περιορίστηκαν μακριά από το χώρο επέμβασης και καταστολής της Αστυνομίας στο ΑΠΘ. Προφανώς η κυβέρνηση είχε κάθε λόγο να αποκρύψει ότι κουκουλοφόροι αστυνομικοί συλλάμβαναν φοιτητές και μάλιστα εκλεγμένους στις διοικήσεις Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, και άλλοι απωθούνταν βίαια έξω από το Πανεπιστήμιο.

Οσο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας με καταστολή και τρομοκρατία, είναι βέβαιο ότι τόσο θα δυναμώνουν η αγανάκτησή τους και οι αγώνες τους.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει και η δική μας απόφαση, με την ιδιότητά μας, των εργαζομένων στην ενημέρωση, για οργάνωση του αγώνα, για την πιο μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στη ζωή και στη δουλειά, μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Για να μετατραπούν η οργή και η αγανάκτηση στη δική μας αντεπίθεση!

Αθήνα, 11 Μάρτη 2011