ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ MEGA-ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είναι δίπλα στους πρώην εργαζομένους του Mega και στηρίζει τον αγώνα τους για διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους, που απροσχημάτιστα παράνομα παρακρατούνται από τις Τράπεζες, κατά παράβαση της πρόσφατης ρύθμισης για τους εργαζόμενους που ψηφίστηκε ομόφωνα στη βουλή.

Οι πρώην, πλέον, εργαζόμενοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ- Mega- αρκετοί από τους οποίους παραμένουν άνεργοι ή περιστασιακά απασχολούμενοι - είναι επί χρόνια όμηροι της ασυδοσίας του κεφαλαίου, αρχικά των Ομίλων ΜΜΕ που κατείχαν το κανάλι και στην συνέχεια των Τραπεζών, που με επικεφαλής την AlphaBank αρνούνται να επιστρέψουν περί τα 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των παλιών εργαζομένων.

Αυτή η αντεργατική και κατάφωρα παράνομη στάση, καταδεικνύει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες, συνολικά το κεφάλαιο δεν αναγνωρίζουν ούτε ηθική, ούτε νόμους. Υπερασπίζονται μόνο τα συμφέροντα τους που είναι στον αντίποδα των αναγκών των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να επιβάλλει στις τράπεζες την εφαρμογή στο ακέραιο της νομοθετικής ρύθμισης που η ίδια ψήφισε ώστε εδώ και τώρα να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ θα δώσει το παρών στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Ιούλη, ώρα 11.00 π.μ., στα κεντρικά γραφεία της AlphaBank και σε κάθε ενέργεια μέχρι την δικαίωση των εργαζομένων.

Αθήνα 7 Ιούλη 2021