ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε δίπλα σε όλους τους πυρόπληκτους πληγέντες, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη σε ολόκληρη τη χώρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, που αποτελεί το πιο σημαντικό όπλο μας.

Τώρα είναι άμεση προτεραιότητα να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης όπως: Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μεταξύ των ωρών 9.00 έως 20.00 στο ΠΑΜΕ

Διεύθυνση: Αγ. Φιλοθέης 5β, Πλατεία Μητροπόλεως

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τηλ. 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μια ακόμη χρονιά γινόμαστε μάρτυρες και θύματα μιας τραγωδίας δίχως τέλος. Ενός προδιαγεγραμμένου διαχρονικού εγκλήματος για το οποίο υπαίτιοι και υπόλογοι είναι συγκεκριμένοι. Οσο και αν η κυβέρνηση συνεχώς αναφέρεται σε «ακραία καιρικά φαινόμενα» και στην «κλιματική αλλαγή», κανένας «επικοινωνιακός» ελιγμός και καμία χιλιοειπωμένη «κούφια» εξαγγελία δεν μπορεί πλέον να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της και τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση χρυσώνει επιχειρηματικούς ομίλους στηρίζοντας τη δήθεν «πράσινη ανάπτυξη», λιγοστοί ηρωικοί πυροσβέστες και εθελοντές παλεύουν με αυτοθυσία, χωρίς επαρκή και σύγχρονα μέσα και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν είναι γραφτό μας να καιγόμαστε από τις πυρκαγιές και να πνιγόμαστε από τις πλημμύρες που θα ακολουθήσουν. Απαιτείται να στοχεύσουμε τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και θεωρεί την προστασία του λαού «κόστος».

Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης, αγώνα, διεκδίκησης, απαιτώντας:

-- 100% αποζημίωση για όλους. Πλήρης, καθολική, δωρεάν, άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια, χωρίς πλαφόν - όρια.

-- Αμεσα ολοκληρωμένα, επιστημονικά σχεδιασμένα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο καθώς και στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

-- Οργανωμένο - επιστημονικό σχέδιο αναδάσωσης όλων των δασικών εκτάσεων που έχουν καεί με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-- Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

-- Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας και να μην υπάρξει καμία αρνητική συνέπεια για τους εργαζόμενους.

-- Εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, της αποκατάστασης των υποδομών, της ταχύτερης δυνατής επιστροφής στα χωριά και στα σπίτια των πληγέντων.

-- Ολοκληρωμένη και ολόπλευρη υποστήριξη, ιδιαίτερα των μαθητών και των νέων στις πυρόπληκτες περιοχές.