ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ «ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ»

Η διακοπή μετάδοσης ειδήσεων από τα ειδησεογραφικά δίκτυα «Russia Today» και «Sputnik» φέρνει αντιμέτωπους τους εργαζόμενους σε αυτά με το φάσμα της ανεργίας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια της κυβέρνησης απορρέει από την πολιτική της ενάντια στο αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και στόχο έχει να να στηρίξει τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Η κυβερνητική ενέργεια δεν στρέφεται στην πραγματικότητα κατά της καταδικαστέας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά εντάσσεται στον πόλεμο προπαγάνδας που διεξάγεται απ' όλες τις πλευρές από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αξιοποιείται από την ελληνική κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην οξυμένη αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.

Αυτή η προπαγανδιστική τακτική στοχεύει να στρέψει τον λαό μας να πάρει το μέρος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού πόλου, την ώρα που οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους, γι' αυτό και δεν πρέπει να συνταχθούν με τις αστικές τάξεις των χωρών τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, αλλά να εναντιωθούν σε αυτές και στην πολιτική τους.

Η στάση της κυβέρνησης ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον έλεγχο των ειδήσεων, της ενημέρωσης γενικότερα, ιδιαίτερα δε όταν αυτή δεν υπηρετεί τους σκοπούς της. Με άμεσες συνέπειες στους όρους δουλειάς και ζωής των συναδέλφων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η πρακτική!

Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν κίνδυνο ζωής, όντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου, σε όσους χάνουν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Αθήνα, 8 Μάρτη 2022