ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
Δεν «ενώνουμε» τη φωνή μας με όσους δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ -δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί, διοικητικοί- λέμε «Οχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο έδαφος της Ουκρανίας με την απαράδεκτη και απόλυτα καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας.

Για άλλη μια φορά οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο πολεμικό σφαγείο για το μοίρασμα αγορών, εδαφών και πλουτοπαραγωγικών πηγών όσα προσχήματα και αν διακηρύττονται.

Ταυτόχρονα αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια, να παριστάνουμε τους «έκπληκτους» για όσα ξεκίνησαν στις 24 Φλεβάρη 2022, να «ξεχνάμε» ότι το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν επί δεκαετίες στην Ουκρανία με τη διάσπαση από τη μια μεριά της αστικής τάξης της με το ένα τμήμα της να «θέλει»τη Ρωσία και το άλλο τη «Δύση» και από την άλλη μεριά με τη ενεργό συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πραξικόπημα του 2014 και την ολόπλευρη στήριξη που παρείχαν στους ναζιστικούς μηχανισμούς.

Αρνούμαστε να «ξεχνάμε» ότι το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο επικαλούνται για το σταμάτημα του πολέμου,κουρελιάστηκε στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν από τους ιδιοκτήτες των μονοπωλιακών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους που κάνουν τους πολέμους.

Αρνούμαστε να «ξεχνάμε» ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, -όσους προβληματισμούς και να μπορεί να εκφράσει κάποιος- έζησαν μαζί, δούλεψαν μαζί, πολέμησαν μαζί το φασισμό, άφησαν παρακαταθήκη τον αγώνα τους, κοινό με άλλων λαών, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, πόλεμο και φόβο.

Πάνω απ' όλα αρνούμαστε να συρθούν οι λαοί πίσω από το ένα ή το άλλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο ληστών συντασσόμενοι με τις αστικές τάξεις των χωρών τους, γιατί όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις είναι αντίθετοι με τα δικά μας συμφέροντα ως εργαζομένων.

Αρνούμαστε να πληρώνουμε εμείς τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους, την ιμπεριαλιστική τους«ειρήνη» που προετοιμάζει τον επόμενο πόλεμο. Που μας εξαναγκάζουν έτσι κι αλλιώς να πληρώνουμε την κρίση και τους πολέμους τους μόνον εμείς.

Δεν «δανείζουμε» και δεν «ενώνουμε» τη φωνή μας με όσους δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού απαιτώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

  • Δίνουμε την δική μας μάχη αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από την σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαών!
  • Αντιπαλεύουμε το εθνικιστικό μίσος που καλλιεργείται από τις αστικές τάξεις και τα ιμπεριαλιστικά κράτη για την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή!
  • Αντιτασσόμαστε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές!
  • Να γυρίσουν πίσω όλα τα Ελληνικά στρατεύματα που δρουν εκτός συνόρων!
  • Καμμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν!
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ρωσίας και Ουκρανίας.

Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στον εθνικισμό και τον σοβινισμό κόντρα στα αφεντικά, για την απεμπλοκή των λαών από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Μάρτης 2022