ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ο πόλεμός σας είναι σφαγείο των λαών, όχι στην προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών»

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 21 Μάρτη, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, μετά από κάλεσμα εκλεγμένων μελών ΔΣ στις Ενώσεις των ΜΜΕ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Διαμαρτυρήθηκαν για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και τη σκόπιμη, επικίνδυνη και παραπλανητική προπαγάνδα που συντάσσεται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

 

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «ο πόλεμός σας είναι σφαγείο των λαών, όχι στην προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών» και δήλωσαν ότι «δεν ενώνουν τη φωνή τους με όσους δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού απαιτώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Σε αυτό καταδικάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας, τα όσα προηγήθηκαν με την ενεργό συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που συσσώρευσε επί δεκαετίες εύφλεκτο υλικό, και τονίζουν πως «πάνω απ' όλα αρνούμαστε να συρθούν οι λαοί πίσω από το ένα ή το άλλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο ληστών συντασσόμενοι με τις αστικές τάξεις των χωρών τους, γιατί όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις είναι αντίθετοι με τα δικά μας συμφέροντα ως εργαζομένων. (...)

Δεν "δανείζουμε" και δεν "ενώνουμε" τη φωνή μας με όσους δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού απαιτώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Απαιτούμε να σταματήσετε τώρα τη σκόπιμη επικίνδυνη παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών των ομίλων ΜΜΕ. Προπαγάνδα που συντάσσεται με την προπαγάνδα των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ με στόχο να προετοιμάσει λαό και νεολαία να υποταχτούν και να αποδεχτούν τη συμμετοχή τους στον άδικο πόλεμο στον οποίο συμμετέχετε με τις λυκοσυμμαχίες σας με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κόντρα στους αντίπαλους ιμπεριαλιστές. Ετσι τους μετατρέπετε σε δολοφόνους άλλων λαών και ταυτόχρονα σε θύματα σε αυτό το σφαγείο σας. Δεν θα γίνουν κρέας για τα κανόνια σας».

Οι παρευρισκόμενοι απαίτησαν, επίσης, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία, κανένα ελληνικό εκστρατευτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές και να γυρίσουν όσα δρουν εκτός συνόρων. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να προστατευτεί η δουλειά και η ζωή των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τόσο αυτών που βρίσκονται στα μέτωπα του πολέμου όσο και εντός Ελλάδας.