ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,
ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, νέους φόρους σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν δίνουμε καμμία ανοχή, ούτεαναμονή σε αυτούς που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Ξέρουμε καλά οτι κάθε κυβέρνηση παίρνει την σκυτάλη από την προηγούμενη για να βαθύνει τα αντιλαίκά μέτρα και τους νόμους. Ελπίδα για τον εργαζόμενο λαό μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ίδιο τον λαό, με την οργανωμένη δράση του.

Τώρα χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε το μήνυμα της μεγάλης απεργιακής μάχης στις 9 Νοέμβρη, να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, μέσα στο άγχος και στην ανασφάλεια.

Με μεγαλύτερη ορμή να εντείνουμε τη μάχη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε κάθε κλάδο.Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος σήμερα !

Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή να παλέψουμε απέναντι στις απολύσεις, τους εκβιασμούς,τη συγκαλυμμένη τρομοκρατία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις( μπλοκάκια, εκ περιτροπής εργασία, συμβάσεις έργου, ενοικιαζόμενοι, εργολαβικοί), τα εξαντλητικά ωράρια, τη δουλειά σε όλα τα ΜΜΕ του κάθε ομίλου από τους ίδιους εργαζόμενους , τις ατομικές συμβάσεις με μισθούς που δε φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες μας, τις απλήρωτες υπερωρίες και νυκτερινά, την κοροϊδία των κουπονιών σίτισης.

Επιπλέον, άμεσα το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των προβλέψεων του νομοσχεδίου Οικονόμου, που ορίζοντας κατώτατο αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα (δημοσιογράφοι, τεχνικοί. διοικητικοί) και ανά κατηγορία μέσου(ραδιοτηλεόραση, τύπος, διαδίκτυο) ανοίγει το δρόμο για νέες απολύσεις, πετώντας έξω από τα ΜΜΕ εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα για να τους αντικαταστήσει με εργολαβικούς, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, ταυτόχρονα εκτοξεύοντας την ανεργία στον κλάδο.

Ηδη και στον ΕΔΟΕΑΠ όπου συνδιοικούν κατ' αποκλειστικότητα οι κυβερνητικές εργοδοτικές δυνάμεις μαζί με τους εργοδότες, πέρα από τις ήδη "καθιερωμένες" περικοπές στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα (κατάργηση του εφάπαξ στους μετά το 2017 συναδέλφους με μείωσή του στους υπόλοιπους, μείωση της επικούρισης), έχουμε και νέες ήδη από τον Αύγουστο του 2022 σε υγεία-πρόνοια, ενώ τώρα ετοιμάζουν τη συνταγογράφιση με τα ιατρικά πρωτόκολλα της ΗΔΙΚΑ που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Ηδη έχουν περιορίσει το χρόνο εξέτασης ανά ασθενή, επιβάλλονται περιορισμοί και στις εργαστηριακές εξετάσεις, απομακρύνονται χρονικά τα ραντεβού με γιατρό, δυσκολεύονται ιδιαίτερα τους χρονίως πάσχοντες συναδέλφους, εξαναγκάζοντάς όλους να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Την ίδια ώρα ενισχύουν τις συμβάσεις με τον πανάκριβο ιδιωτικό τομέα υγείας τον οποίο πληρώνουμε εμείς οι ασφαλισμένοι. Ταυτόχρονα καλά κρατεί και η εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους (ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) του Οργανισμού.

Σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα για τη ζωή και τη δουλειά των εργαζόμενων αρνούνται να απαντήσουν με οργάνωση του αγώνα μας οι πλειοψηφίες στις Ενώσεις των ΜΜΕ γιατί είναι σε ανοιχτή γραμμή με κυβέρνηση και αφεντικά των ΜΜΕ που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους, τρομοκρατημένους αδύναμους, φτηνούς, με διαλυμένα δικαιώματα, βουτηγμένους στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, να λειτουργούν σαν πολυεργαλείο, που "περνάει" την κυρίαρχη πολιτική.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες, για λύσεις από δήθεν σωτήρες παλιούς και νέους. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις στη βάση των κάλπικων ελπίδων της κυβερνητικής εναλλαγής.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μας, μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με κατοχύρωση συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος μας γεμίζουν αποφασιστικότητα, για να συνεχίσουμε στο δρόμο της σύγκρουσης, για να πυκνώσουν οι εστίες αντίστασης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής

Διεκδικούμε:

Την απόσυρση τώρα των αντεργατικών άρθρων, του κυβερνητικού νομοσχεδίου Οικονόμου. Την κατάργηση του νόμου Λιβάνιου και όλου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου που μας έχει φέρει ως εδώ. Καμιά απόλυση, να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, για όλους τους εργαζόμενους.

Οχι στις επιδοματικές πολιτικές και τα κουπόνια της εξαθλίωσης. Κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, 7ωρο-35ωρο-5νθημερο, και συνθήκες υγείας και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς και έξω στο ρεπορτάζ.

Στα κρατικά ΜΜΕ επαναφορά 13ου, 14ου μισθού.

Υπερασπίζουμε τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα καμμιά μείωση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να παρθούν πίσω οι περικοπές που αποφάσισαν η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία και οι εργοδότες στον ΕΔΟΕΑΠ. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Γενναία μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και των άλλων καυσίμων. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγυη!

Ολες και όλοι στο παλλαϊκό παναττικό συλλαλητήριο στις 17 Δεκέμβρη, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Κάνιγγος, ώρα 11.45!