Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΑ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάληλοι και φωτορεπόρτερ που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας τεχνικούς τηλεόρασης, τους μόνους από τον κλάδο των ΜΜΕ που συμμετείχαν με απόφαση της Ενωσης τους της ΕΤΙΤΑ, στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 8 Μάρτη, μαζί με χιλιάδες λαού και νεολαίας με την απαίτηση να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή τους τη στάση, της συμμετοχής στην απεργία, η Ελληνική ταξική δικαιοσύνη με βάση τον απαράδεκτο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη αποφάσισε να κηρύξει παράνομη. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι στεκόμαστε απέναντι στην ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων, παλεύοντας για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, που ψήφισαν μαζί όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

Το γεγονός δεν μας εκπλήσει καθώς το έδαφος για τις πιέσεις προς τους εργαζόμενους τεχνικούς είχε στρωθεί από τη στάση των κυβερνητικών-εργοδοτικών πλειοψηφιών άλλων Ενώσεων του κλάδου.

Πρωταθλήτρια στην άθλια υποκρισία η κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε "να κάνει την καρδιά της πέτρα" (!!!!!) για την εξυπηρέτηση της επεξεργασμένης προπαγάνδας του συστήματος που επιθυμούσε να ξεπλύνει το συντομότερο τις ευθύνες κεφαλαίου, ΕΕ, των κομμάτων τους και όλων των κυβερνήσεων που εστιάζουν στην ανάγκη "απελευθέρωσης" τομέων της οικονομίας, την παράδοση τους δηλαδή σε επιχειρηματικούς ομίλους με όρους διευρυμένης κερδοφορίας.

Για άλλη μιά φορά οι γνωστοί χρυσοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι-διευθυντικά στελέχη ΜΜΕ, υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά τους βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων και των εγκληματικών ευθυνών του συστήματος που βάζει τα κέρδη του κεφαλαίου πάνω από την ανθρώπινη ζωή, υπερπροβάλλοντας την ατομική ευθύνη ενός ή λίγων χαμηλά στην ιεραρχία σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Αλλωστε έτσι κάνουν πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ομως οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα και οι ανούσιες κοκκορομαχίες μεταξύ εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στις τηλεοπτικές οθόνες δε πείθουν κανέναν.

Συνεχίζουμεακόμα πιο πολλοί,ακόμα πιο αποφασισμένοι ! Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Παλεύουμε για :

  • σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ελεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Αμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα εξωτερικά ρεπορτάζ, ιδιαίτερα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματαμε βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Μαζικά, δυναμικά συμμετέχουμε στο συλαλλητήριο, Κυριακή 12 Μάρτη ώρα 12.00 στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 11.15 στην Παλιά Βουλή.

10/3/2023