Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Με αγώνα και αλληλεγγύη απέναντι στη βία και την καταστολή !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους Νίκο Χριστοφάκη και Γιάννη Λιάκο που ενώ κάλυπταν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις λαού και νεολαίας με αφορμή το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά από τις δυνάμεις καταστολής. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας.

Το περιστατικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια μακριά αλυσίδα κρουσμάτων αστυνομικής βίας με θύματα εργαζόμενους στα ΜΜΕ που υφίστανται την άγρια καταστολή και μάλιστα σε ώρα εργασίας. Είναι η βία και καταστολή του κράτους των μεγαλοεπιχειρηματιών, που ευθύνεται για το προδιαγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και άλλων τέτοιων όπως στη Μάνδρα και στο Μάτι. Είναι η βία και η καταστολή των κυβερνήσεων των εργοδοτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματα, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Ολοι μαζί, κράτος επιχειρηματίες, κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, κάνουν τα πάντα για τα κέρδη ακόμη και σε βάρος της ζωής των ανθρώπων του μόχθου.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης οτι η ένταση της καταστολής είναι πάντα με όποια αστική κυβέρνηση, επακόλουθο της υπεράσπισης της εχθρικής για τον λαό και την νεολαία πολιτικής. Η κρατική καταστολή και βία, δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά, αλλά είναι ο κανόνας στο σάπιο σύστημα που με νόμους- όπως οι τελευταίοι εμβληματικοί των Χατζηδάκη, Λίβάνιου και Οικονόμου- στοχεύει με όλα τα μέσα και τρόπους τον «εχθρό λαό».

Απέναντι στην αντεργατική πολιτική με όποιο τρόπο κάθε φορά εκφράζεται, στην πολιτική της κρατικής βίας, όπλο για τους εργαζόμενους και στα ΜΜΕ, είναι η ενίαια οργάνωση της πάλης τους για την ανατροπή των νόμων και των πολιτικών που στηρίζουν την εξουσία των αφεντικών και των κερδών τους.

Αθήνα, 22 Μάρτη 2023