ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ μας καλούν με εκβιασμούς να υπερψηφίσουμε την κυβερνητική τροπολογία διάλυσης των όποιων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας απέμειναν.

Θέλουν όλο τον κλάδο συνένοχο στα βρώμικα σχέδιά τους.

Θέλουν η σημερινή και η οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση να επικαλούνται τη «συμφωνία» μας στο σχέδιο διάλυσης που προωθούν με τακτικές «αναλογιστικές μελέτες». Θέλουν τη συναίνεσή μας στο τσεκούρι διαρκείας των δικαιωμάτων μας.

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη διεκδίκηση σύγχρονης κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους - άνεργους - συνταξιούχους, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας.

Αν ψηφιστεί το «ΝΑΙ» όπως μας καλούν ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ, μία απάντηση θα ακούμε από όλους τους (σημερινούς και επόμενους) υπουργούς στην κατρακύλα που έρχεται: «Εσείς τα ψηφίσατε...»

Γι' αυτό εδώ και ένα χρόνο δεν τολμούν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις. Γι'αυτό αρνούνται ακόμα και σήμερα να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Γι' αυτό αρνούνται να ενημερώσουν υπεύθυνα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στήνοντας τις κάλπες του εκβιασμού.

«ΟΧΙ»: Η μόνη απάντηση!

Η μόνη απάντηση στις αντιδραστικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις είναι να βγει ένα μεγάλο «ΟΧΙ».

Μόνο με αυτό το αποτέλεσμα κυβέρνηση και εργοδοσία θα δουν ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και δεν παζαρεύουν τα δικαιώματά τους!

 Μόνο με αυτό το αποτέλεσμα θα δουν ότι έχουν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, αποφασισμένο να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν!

Μόνο με μαζική καταψήφιση του σχεδίου διάλυσης θα μείνει ζωντανή η διεκδίκηση των κλεμμένων, η απαίτηση να πληρώσει κράτος και εργοδοσία.

Απαιτούμε να γίνει Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ και να υπάρξει ενημέρωση, να συζητηθούν όλες οι προτάσεις και να αποφασίσουμε με βάση το δικό μας, πραγματικό συμφέρον.

Το πραγματικό δίλημμα:

Η συνδικαλιστική συμμαχία των κομμάτων που μαζί και χώρια έχουν ψηφίσει 4 μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους τσακίσματος όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων ούτε θέλει ούτε μπορεί να «σώσει» την κοινωνική ασφάλιση.

«ΝΑΙ» στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σημαίνει πιο γρήγορος θάνατος, όχι μόνο του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά συνολικά της κοινωνικής μας ασφάλισης. Αν υφαρπάξουν το «ΝΑΙ» ο αγώνας μας θα είναι πολλαπλάσια δύσκολος την επόμενη μέρα.

«ΟΧΙ» στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σημαίνει ότι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όσα έχουμε κατακτήσει. Αντίθετα διεκδικούμε Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους εργαζόμενους - άνεργους - συνταξιούχους.

Το μαζικό και αποφασιστικό «ΟΧΙ» δημιουργεί προϋποθέσεις πιο αποφασιστικής αναμέτρησης με κυβέρνηση - ΝΔ - εργοδοσία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς μπορούμε να τους εμποδίσουμε!

 

Σχετικές ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ: