Ο ΣΥΡΙΖΑ και το BBC

Εμείς οραματιζόμαστε ένα μοντέλο κοντά στο BBC, δηλαδή μια δημόσια τηλεόραση που θα ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας σε εκδήλωση για τα ΜΜΕ, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το «σχήμα» που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, το BBC αποτελεί πρότυπο, καθώς είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός στον οποίο δεν παρεμβαίνει ο ένας ή ο άλλος υπουργός της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας.

Παρεμπιπτόντως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος που θεωρεί ως «μοντέλο αντικειμενικής ενημέρωσης» το BBC, καθώς αυτό είναι μια αρκετά διαδεδομένη άποψη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε μια κατάσταση που ισχύει, αλλά το ζήτημα στο οποίο δεν απαντά είναι το εξής που είναι και το κύριο:

Το BBC είναι ταξικά ανεξάρτητο;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απερίφραστα όχι.

Η κυβέρνηση είναι μόνο ένα τμήμα του ταξικού συστήματος.

Το BBC μπορεί να ασκήσει, και έχει ασκήσει, την πιο σκληρή κριτική σε μια κυβέρνηση, προκειμένου να διαφυλάξει το ταξικό σύστημα του βρετανικού μονοπωλιακού καπιταλισμού.

Ας δούμε το ζήτημα πιο αναλυτικά:

Περισσότερα...

Από την εκδήλωση συμπαράστασης στο λαό της Κούβας, που διοργάνωσε το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ στη μουσική σκηνή «Συρμός», το Μάη του 2006.
Στην εκδήλωση γλέντησαν μαζί μας τα μέλη της αντιπροσωπείας εργαζομένων και εκπροσώπων φορέων της Κούβας, που είχε προσκαλέσει στην Ελλάδα το ΠΑΜΕ.