ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ

Η αποκάλυψη ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία - μεταξύ αυτών και το ΤΣΠΕΑΘ - τζογάρουν τα αποθεματικά τους με τα διαβόητα «δομημένα ομόλογα», δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Η ληστεία σε βάρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων γίνεται για δεκαετίες και κύριοι υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Διαδοχικά νομοθετούν μέτρα περαιτέρω ενίσχυσης του τζόγου σε βάρος των αποθεματικών. Πρόσχημα η αύξηση των αποθεματικών από τις... αποδόσεις. Στην ουσία πρόκειται για επίσημη και ολοφάνερη λεηλασία των χρημάτων των ασφαλισμένων από έναν εσμό τραπεζών, χρηματιστηριακών εταιρειών, άλλων μεγαλορεντιέρηδων και επιτήδειων, δηλαδή όλων όσοι λυμαίνονται τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο.

Αυτό αποτελεί και την πολιτική αιτία της σύγχρονης λεηλασίας των Ταμείων σε βάρος των εργαζομένων, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ενώ με ευθύνη των κυβερνώντων διαιωνίζεται το αίσχος και το έγκλημα της παράνομης εισφοροδιαφυγής - εισφοροκλοπής των εργοδοτών, αλλά και της νόμιμης εισφοροαπαλλαγής.

Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και αυτό επιχειρούν να συγκαλύψουν όλοι αυτοί που προσπαθούν να οριοθετήσουν την όλη αντιπαράθεση στο αν υπήρξε ή όχι κομπίνα, με την έννοια της παραβίασης νόμων και κανονιστικών ρυθμίσεων. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν την ουσία αυτής της πολιτικής. Οι κρυφές μίζες, οι υπερτιμολογήσεις κλπ είναι το νομοτελειακό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Οι ισχυρισμοί και οι κορώνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ότι μπορεί να υπάρξει διαφάνεια και καλή διαχείριση των αποθεματικών, σε όφελος των εργαζομένων, αποτελούν υποκρισία και στάχτη στα μάτια που πίσω της κρύβεται η ουσία της αξιοποίησής τους σε όφελος της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων ΜΜΕ καταγγέλλει την καταλήστευση των αποθεματικών και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν στηρίξει και έχουν βάλει πλάτη να περάσουν αυτές οι πολιτικές.

Απαιτούμε:

  • να σταματήσει τώρα το τζογάρισμα με οποιονδήποτε τρόπο και η εκμετάλλευση των αποθεματικών από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

  • να επιστραφούν τα χρήματα που καταληστεύθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο.

  • η κυβέρνηση να διασφαλίσει τα χρήματα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να εξασφαλίσει τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ.

Αθήνα 3 Απρίλη 2007

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ