ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

 Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και στη συνάδελφο- δημοσιογράφο Αννα Ανανιάδου.

 Η καταδίκη τους έγινε με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για την παρέμβαση που έκαναν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 17ης Δεκέμβρη 2009, για να βγεί στον «αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική καθώς εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία.

 Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνει πως πλέον δεν αρκεί η καταγγελία της μιας ή της άλλης απόφασης των δικαστηρίων, και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους να εξάγουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, αλλά και από την στάση των αστικών ΜΜΕ απέναντι στην κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

 Η συγκεκριμένη καταδίκη είναι ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» , που σηματοδοτεί το στένεμα των ορίων της αστικής δημοκρατίας και είναι απαραίτητο «εργαλείο» της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της (ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ) για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταδικάζουμε τη δολοφονία από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, του εργάτη Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Η δολοφονία, όπως και η δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συνειδητών αγωνιστών της ταξικής πάλης, οι δολοφονίες και οι βιαιοπραγίες εναντίον μεταναστών και εργαζομένων, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά μια συμμορία γραφικών τραμπούκων και δολοφόνων, αλλά πραγματικό εργαλείο στα χέρια του μονοπωλιακού κεφαλαίου που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη δολοφονική δράση της προκειμένου να τσακίσει το εργατικό κίνημα και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε τρομαγμένους δούλους του 21ου αιώνα που θα αρκούνται στα ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ζωή.

Τα δολοφονικά χτυπήματα της Χρυσής Αυγής είναι στοχευμένα και οργανωμένα και έχουν στο στόχαστρο πριν απ’ όλα τους συνειδητούς εργάτες και το ταξικό κίνημα.

Τα δολοφονικά χτυπήματα της Χρυσής Αυγής στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι καθόλου άσχετα με τους σχεδιασμούς του πιο επιθετικού τμήματος της ελληνικής αστικής τάξης, του εφοπλιστικού, που ορέγεται τη Ζώνη Περάματος με τους εργάτες να δουλεύουν γονατισμένοι και παρακαλώντας.

Έχουν βαριές ευθύνες εκείνοι που από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης επιχείρησαν και επιχειρούν ακόμα, να απορρίψουν τις πραγματικές αιτίες της εξαθλίωσης και του τσακίσματος του λαού και να αναδείξουν ως «υπεύθυνους» τους «πολιτικούς» και κυρίως επιχείρησαν και επιχειρούν ακόμα να αποτρέψουν με κάθε μέσο τους εργαζόμενους και τον λαό να οργανωθούν πριν απ’ όλα στους τόπους δουλειάς, και στις γειτονιές, και να παίρνουν οι ίδιοι με την συμμετοχή τους και τον έλεγχό τους τις αποφάσεις για τα ζητήματά τους.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο αγώνας συνεχίζεται. Είναι ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά των απολύσεων και των βάναυσων κυβερνητικών μέτρων. Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, αγώνας όλου του ελληνικού λαού. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μεθοδεύει λουκέτα - εξπρές σε δεκάδες δημόσιους φορείς και οργανισμούς, με ταυτόχρονη απόλυση του συνόλου του προσωπικού όπως και την αξιοποίηση - εκποίηση της περιουσίας αυτών των φορέων πρέπει να καταργηθεί. Να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ που ήταν το πρώτο θύμα.

Η συγκυβέρνηση διαλύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μαζί και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοσιογράφων. Το μεγάλο κεφάλαιο, που έχει και στον έλεγχό του και το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, δεν χρειάζεται πια την ΕΡΤ, όπως την είχαν καταντήσει για λογαριασμό του έως τώρα οι κυβερνήσεις. Θέλει να βάλει στο χέρι του τις τεράστιες υποδομές της, τα δίκτυα και τις συχνότητές της. Να ξεμπερδεύει οριστικά με τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ. Θέλει έναν πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό προπαγάνδας, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Και προπαντός να σβήσουν από το χάρτη των ΜΜΕ τη φωνή του ΚΚΕ και του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος, όλους τους αγώνες που αμφισβητούν τις βασικές επιλογές τους και την εξουσία τους.

Γι' αυτό και η απαγόρευση του ψηφιακού σήματος του «902» από την DIGEA, την κοινή εταιρεία των μεγαλοκαναλαρχών και οι απειλές του ΕΣΡ και της κυβέρνησης. Γι'αυτό και η λυσσαλέα επίθεση στον «Ριζοσπάστη» και τον «902», στα ταξικά σωματεία των Λιθογράφων και των Πρακτορείων Τύπου.

Περισσότερα...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων γιατί η υπόθεση της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που σήμερα, άλλη μια φορά, επιβεβαίωσε τον άθλιο ρόλο της.

Αντί να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα βοηθούν την οργάνωση του αγώνα και την γενίκευσή του στον χώρο των ΜΜΕ, για να μην περάσει η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, αρνήθηκε συγκεκριμένες προτάσεις της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και αρκέστηκε σε επικοινωνιακή εκμετάλλευση του προβλήματος.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να οργανώσουν τον αγώνα τους με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να βρεθούν σε συντονισμό με τους άλλους κλάδους εργαζομένων, με μόνο στόχο ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».