ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

 Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και στη συνάδελφο- δημοσιογράφο Αννα Ανανιάδου.

 Η καταδίκη τους έγινε με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για την παρέμβαση που έκαναν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 17ης Δεκέμβρη 2009, για να βγεί στον «αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική καθώς εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία.

 Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνει πως πλέον δεν αρκεί η καταγγελία της μιας ή της άλλης απόφασης των δικαστηρίων, και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους να εξάγουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, αλλά και από την στάση των αστικών ΜΜΕ απέναντι στην κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

 Η συγκεκριμένη καταδίκη είναι ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» , που σηματοδοτεί το στένεμα των ορίων της αστικής δημοκρατίας και είναι απαραίτητο «εργαλείο» της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της (ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ) για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

 Επιπλέον αποτελεί μόνο ένα τμήμα της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων που έχει στήσει η αστική τάξη και το κράτος της, κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ταξικών σωματείων και κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στην βαρβαρότητα. Ο κύριος στόχος της επιχείρησης αυτής είναι η τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου ώστε να μην συμμετάσχει σε καμία διαδικασία του εργατικού κινήματος, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην διεκδικήσει, να μην απεργήσει.

 Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνει πως η κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού «συνοδεύει» και ταυτόχρονα είναι προπομπός των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται είτε ως «καινούργια», είτε ως εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων. Τονίζουμε πως καμία κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού δεν θα «προλάβει» τις εργατικές εξεγέρσεις και καλούμε όλους εργαζόμενους να μη φοβηθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και βέβαια οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους.

 Τέλος καλούμε τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του κλάδου να καταδικάσουν άμεσα και έμπρακτα το απαράδεκτο γεγονός της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

 Αθήνα 18/12/2013