ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της πλουτοκρατίας-ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ- για να προωθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά την αντεργατική πολιτική της, οξύνει επικίνδυνα την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζόμενων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.

Κορύφωση της επίθεσης για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ (δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό) είναι η απαράδεκτη και τρομοκρατική ενέργεια της Διοίκησης που με την προσφυγή της στα δικαστήρια επιχειρεί να απαγορεύσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ποινικοποιώντας τους αγώνες.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, άνεργοι, απλήρωτοι, συνταξιούχοι

  Οι εκδότες και οι καναλάρχες , έχοντας στήριγμα όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στα MME.

 Στον ΔΟΛ, στον ΠΗΓΑΣΟ, στoν ΟΜΙΛΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, στο ΚΕΡΔΟΣ στην ESPRESSO, στο STAR, στην SPORTDAY και ΣΠΟΡ FM αλλά και σε άλλους χώρους οι εργοδότες συντονισμένα και με σχέδιο προσπαθούν να περάσουν ατομικές συμβάσεις για μείωση αποδοχών της τάξης του15%-20%.Ταυτόχρονα σαμποτάρουν συστηματικά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης . Στόχος η ολοκληρωτική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Περισσότερα...

ΣΥΣΚΕΨΗ

Εργαζόμενες , εργαζόμενοι στα ΜΜΕ,

Η Σύσκεψη του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ που αναβλήθηκε, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στον 1ο Όροφο.

Περισσότερα...

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & MΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που απήργησαν και διαδήλωσαν μαζικά στη 48ωρη απεργία και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που έπραξαν το ίδιο στις 18 Οκτώβρη.

 Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του, πρωτοστάτησαν για τη 48ωρη γενική απεργία, όχι μόνο ως μια κορύφωση του αγώνα, αλλά ως αφετηρία νέων, πιο μαζικών, καλύτερα συντονισμένων και πιο στοχευμένων αγώνων.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Οι ομοβροντίες των μέτρων που συνεχώς εξαγγέλλει η κυβέρνηση προδιαγράφουν βαρυχειμωνιά για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία. Φόροι, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων....Τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου έφτασαν στα σπίτια, ακολουθούν άμεσα τα χαράτσια για την ακίνητη περιουσία στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Περισσότερα...