ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Οι ομοβροντίες των μέτρων που συνεχώς εξαγγέλλει η κυβέρνηση προδιαγράφουν βαρυχειμωνιά για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία. Φόροι, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων....Τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου έφτασαν στα σπίτια, ακολουθούν άμεσα τα χαράτσια για την ακίνητη περιουσία στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στη βουλή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , καταργεί κλαδικές συμβάσεις.

Στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ βγάζουν τους εργαζόμενους στην εφεδρεία.

Επιχειρείται νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων.

Οι εργοδότες «τιμωρούν» κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι, που αντιστέκεται!

Απολύουν μαζικά και συντονισμένα.

Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των σωματείων του κλάδου δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των δανειστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, που συχνά είναι οι ίδιοι εκδότες και καναλάρχες, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Μόνο με το συλλογικό αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, να ορθώσουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους.

Να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια. Να αντισταθούμε στις απολύσεις, στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων.

Τέρμα πια στις αυταπάτες. Φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, όχι των μονοπωλίων.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ σε καλεί το Σάββατο 22 του Οκτώβρη 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ σε σύσκεψη.

Για να συζητήσουμε την πιο αποτελεσματική, πιο μαζική οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε.

Να ανασυγκροτήσουμε και ενισχύσουμε τη Γραμματεία και να κλιμακώσουμε τη δράση του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

20/10/2011