ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ & 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα ΜΜΕ,

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σας καλεί να ορθώσετε με τον αγώνα σας εμπόδια στην επέλαση της πολιτικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων. Αντίθετα με ότι υποστηρίζει η κυβέρνηση, η πολιτική των μνημονίων φέρνει δυστυχία στο λαό και ευτυχία μόνο στο κεφάλαιο. Τσακίζουν τους εργαζόμενους για να έχουν οι κεφαλαιοκράτες τις μικρότερες δυνατές απώλειες και να βγουν τελικά από την κρίση πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στους ομοίους τους των άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων και κρατών.

Η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, γκόλντεν μπόις, χρηματοπιστωτικών αδυναμιών και άλλων τέτοιων αποπροσανατολιστικών ιδεολογημάτων. Είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ίδιας της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος. Η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας καθορίζεται από τις επιλογές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, όχι από τις επιλογές των εργαζομένων. Των καπιταλιστών είναι η κρίση, αυτοί να την πληρώσουν. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους εμφανιζόμενους ως «σωτήρες» της «εθνικής οικονομίας», της οικονομίας της πλουτοκρατίας. Η οικονομία του λαού μπορεί να σωθεί μόνο από τον ίδιο το λαό, μόνο αν οι εργαζόμενοι κάνουν δικό τους τον πλούτο που παράγουν, οργανώσουν και ελέγξουν την παραγωγή προς το συμφέρον τους.

Η καπιταλιστική κρίση έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της και στους εργαζόμενους του χώρου των ΜΜΕ, καθώς συνδυάζεται με τα σχέδια μεγαλοεκδοτών για την αντιμετώπιση της ήδη προϋπάρχουσας κρίσης στον Τύπο, τα news room, τα βίντεο κοινής λήψης, τη λειτουργία διαδικτυακών μίντια με κατάργηση των εντύπων εκδόσεων κτλ. Καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις (επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία αυξάνεται) μέσα από την κλασική διαδικασία που ακολουθεί το καπιταλιστικό σύστημα για να ξεπερνά τις κρίσεις του.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εδώ και χρόνια προβάλλει στον κλάδο τη θέση, ότι οι εργαζόμενοι του χώρου, όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να ενοποιήσουν την πάλη τους διεκδικώντας κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους και να συνταχθούν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στους άλλους κλάδους, γιατί έχουν κοινά συμφέροντα απέναντι στο κεφάλαιο. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι ανάγκες του κεφαλαίου απαιτούν ολομέτωπη επίθεση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους. Ηδη το μέτρο της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων «χτυπά την πόρτα» των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όπως και των εργαζομένων στους άλλους κλάδους. Δεν υπάρχουν ατομικές ή συντεχνιακές λύσεις. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό ταξικό αγώνα.

Δεν θα μας λυγίσουν. Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση και μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Η άμυνα δεν αποτελεί λύση. Σωτηρία δεν είναι η εξαθλίωση του λαού. Λύση είναι το δυνάμωμα του μετώπου κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, η διεκδίκηση του φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης.

Να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για τη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη. Στον ψεύτικο πατριωτισμό της υποταγής, στο "όλοι φταίμε, όλοι να πληρώσουμε", απαντάμε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν, απαντάμε με την περηφάνια της δικής μας τάξης, με την απαίτηση των δικών μας αναγκών.

Απορρίψτε την τακτική εκτόνωσης, συμβιβασμού και απογοήτευσης που προωθούν οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε πολλές ενώσεις του κλάδου των ΜΜΕ. Απορρίψτε τα ψευδεπίγραφα διλήμματα και την καταστροφολογία, που συστηματικά προβάλλονται στα περισσότερα από τα ΜΜΕ που δουλεύουμε, από ποικιλόχρωμους μεγαλοδημοσιογράφους και «ειδικούς τεχνοκράτες».

Βγάλτε πολιτικά συμπεράσματα, γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που παρέδωσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Με επιτροπές αγώνα, πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση της πάλης, κόντρα και στον κάθε εργοδότη ξεχωριστά, αλλά και συνολικά απέναντι στην τάξη τους, στο κράτος και στους νόμους τους.

Συντασσόμαστε με το ταξικό εργατικό κίνημα και συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις του κλάδου στις 30 Νοέμβρη και στις 15 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας.

Διεκδικούμε:

 • Μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

 • Μόνιμη σταθερή δουλειά, 7ωρο - 35ωρο- 5ήμερο.

 • Κατοχύρωση ελεύθερων ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) ανά κλάδο.

 • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων

 • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος.

 • Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 • Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.

 • Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.

 • Δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 • Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν μέσω προσωρινών μορφών (μπλοκάκια κτλ.), χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους.

 • Να καταργηθούν το μνημόνιο με την τρόικα και οι «επικαιροποιήσεις» του.

 • Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Για άλλη μια φορά , με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών , ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω των αστικών ΜΜΕ.

Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστές σε αυτό το άθλιο παιχνίδι κατασυκοφάντησης των εργατικών κινητοποιήσεων , με στόχο την ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού», τα  υψηλόμισθα δημοσιογραφικά  τσιράκια των εφοπλιστών, που κάποιοι από αυτούς  ταυτόχρονα είναι και εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί στις πρωινές τους εκπομπές λειτούργησαν σαν να είχαν δικτυωθεί σε διακαναλική μετάδοση, ξερνώντας χολή για την απεργία των ναυτεργατών, την παλικαρίσια περιφρούρησή της, τα δίκαια αιτήματά της. Βασική τους επιδίωξη δεν ήταν μόνο να συκοφαντήσουν την απεργία που οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων, αλλά και να αποτελέσουν το βασικό μοχλό ενεργοποίησης του μηχανισμού καταστολής.

Ταυτόχρονα όλες τις προηγούμενες μέρες εξαφάνισαν από τις εφημερίδες και τα κανάλια της αστικής τάξης την πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οκτώ ομοσπονδίες, 13 Εργατικά Κέντρα και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία.

Από την άλλη όλο το προηγούμενο διάστημα που ξεδιπλώνονται οι αγώνες της εργατικής τάξης κόντρα στα αντεργατικά – αντασφαλίστηκα μέτρα του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοτών, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στον κλάδο μας επικαλείται υποκριτικά την ανάγκη «ενημέρωσης του κοινού για την απεργία», προκειμένου να μην πάρει ή ακόμα και να ακυρώσει αποφάσεις για  αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ  καταγγέλλει τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ενώσεων του κλάδου που μπροστά σε αυτό το όργιο παραπληροφόρησης σφυρίζουν αδιάφορα , επικροτώντας στην πράξη και «νομιμοποιώντας» την πιο χυδαία αντεργατική και αντιαπεργιακή προπαγάνδα.

 Καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε απειθαρχία και ανυπακοή όταν τους καλούν να υπηρετήσουν αυτού του είδους την δημοσιογραφία.

Συναδέλφισσες , -οι

Την Τρίτη 29 Ιουνίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣEI Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ-

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 11Π.Μ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ,

 εργάτες και εργάτριες του χεριού και του πνεύματος, άνεργοι και άνεργες

 Οχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία των εκμεταλλευτών μας. Να υπερασπιστούμε με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.

 Η κυβέρνηση και οι εργοδότες με καταιγιστικούς ρυθμούς κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας, στην τάξη μας, σε βάρος όλων των εργαζομένων στις πόλεις και τα χωριά.

 Η κυβέρνηση με νομοσχέδια «κατά ριπάς» κάνει νόμο του κράτους κάθε απαίτηση και επιθυμία του κεφαλαίου. Θεσπίζει νέα προνόμια και παροχές για το μεγάλο κεφάλαιο και με τους ίδιους νόμους αφαιρεί και βγάζει στην παρανομία κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε εργατική κατάχρηση.

 Αξιοποιεί έναν τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό, επιχειρώντας μαζική λοβοτομή και αποπροσανατολισμό, ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει, όχι μόνο την εντύπωση ότι ο κόσμος στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και να πετύχει τμήματα του λαού να στηρίζουν μαζικά αυτόν τον εφιάλτη, χωρίς μέχρι στιγμής οι προσπάθειές της να αποδίδουν καρπούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρωτεύοντα ρόλο σε αυτόν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό παίζουν εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση.

 Στηρίζεται και αξιοποιεί τη στάση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που σχεδιασμένα, συστηματικά αρνούνται το συντονισμό της δράσης, την κλιμάκωση των αγώνων, επιδιώκουν την εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων, την απογοήτευση, ώστε να υλοποιηθούν τα κυβερνητικά μέτρα. Ιδιαίτερα οι ευθύνες της ΓΣΕΕ είναι τεράστιες και ιστορικές. Δε φτάνει που στήριξαν όλα τα αντεργατικά μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα βάζουν πλάτες στην κυβέρνηση και την καπιταλιστική εργοδοσία για να αποδεχθεί η εργατική τάξη την ταφόπλακα στα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.

 Εργαζόμενες,  εργαζόμενοι,

 Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Εχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

 Μας ζητάνε αιματηρές θυσίες, για να σωθούν ή να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα ότι πασχίζουν για το συμφέρον του τόπου. Εξαπατούν αδίστακτα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει τέλος στον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει.

 Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τα ΔΣ ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ , ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη.

 Ολοι και όλες αποφασιστικά στην απεργία απαιτώντας:

 • Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

 • Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 • Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400 ευρώ βασικός μισθός).

 •  Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150 ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, κ.ά.).

Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

 Εμείς δημιουργούμε όλο τον πλούτο και τον αρπάζουν οι λίγοι.

 Είμαστε οι πολλοί. Εχουμε τη δύναμη.

 Είναι ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις μας. `Η αυτοί ή εμείς. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός.


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ 10 π.μ.

Το Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήριά του.

Συμμετοχή που ήταν απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Συμμετοχή  που ανέδειξε το Π.Α.ΜΕ. σαν το ΒΑΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ της εργατικής τάξης και αυθεντικό εκφραστή της θέλησής της, απομονώνοντας ακόμα περισσότερο τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Η κυβέρνηση ψήφισε με τη μορφή του κατεπείγοντος το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που περικόβει μισθούς, επιδόματα, άδειες, δώρα κ.λ.π. και ετοιμάζεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια που θα αφορούν το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική. Η κυβέρνηση, οι καπιταλιστές, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν συμβιβάζονται με την ύπαρξη των δικαιωμάτων που μας απομένουν. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα, χτυπώντας ενιαία τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας, με την ισοπέδωση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε με νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη.

Το μήνυμά μας πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικό.

Θα συναντηθούμε στις πύλες των εργοστασίων, στις υπηρεσίες και στα γιαπιά, περιφρουρώντας την απεργία.

Θα συναντηθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) - συνάδελφοι εργάτες του χεριού και του πνεύματος

 Κάτω οι νέοι φόροι.

Καμία μείωση μισθού, κανένα κόψιμο στον 14ο μισθό

Πραγματικές αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας για τους ανέργους.

 Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθούν τα προνόμιά του.

 Ολοι την Πέμπτη 4 Μάρτη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα.

 Για να αποκρούσουμε τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε., της πλουτοκρατίας.

 Σοκ και δέος να νιώσουν αυτοί, ΟΧΙ εμείς!

 Στήριξε και στηρίξου στο ΠΑΜΕ. Μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα:

 Να μην επιτρέψουμε να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, να καταργήσουν τον 13ο και τον 14ο μισθό.

 Να μην τους αφήσουμε να μας πνίξουν με τους φόρους, αυξάνοντας το ΦΠΑ και τους φόρους στα καύσιμα.

 Να αποκρούσουμε το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης και των παροχών, για να μη δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για ψίχουλα.

 Να μην τους αφήσουμε να καταργήσουν ακόμα και τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, να απελευθερώσουν τις απολύσεις.

 Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματίες. Το πραγματικό δίλημμα είναι: θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

 Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη (είτε του χεριού, είτε του πνεύματος) να υποταχθεί, να δεχθεί αμαχητί να αφαιρέσουν δικαιώματα, που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν. Να επιτρέψει να καταδικάσουν αυτόν και τα παιδιά του στην ανασφάλεια και στη φτώχεια, για να έχουν περισσότερα προνόμια και κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές.

 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

 Παραμερίστε τον εργοδοτικό - δικομματικό συνδικαλισμό, πάρτε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και της αντεπίθεσης στα χέρια σας.

 Τέρμα πια στην κοροϊδία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

 Εμπρός να δείξουμε τη δύναμή μας. Διεκδικούμε σύγχρονα δικαιώματα. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα χωρίς τους πλουτοκράτες.

 Ολοι μαζί, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες στους δρόμους ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο.

 

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ