ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η απεργία στις 10 Φλεβάρη - όπως και η προηγούμενη στις 17 Δεκέμβρη - ήταν σταθμός στην οργάνωση και την κλιμάκωση των αγώνων των εργαζόμενων για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης που εντείνεται, αλλά ταυτόχρονα και αφετηρία αντεπίθεσης στη μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Με βάση αυτή την εμπειρία χρειάζεται από σήμερα, πιο αποφασιστικά, να μπούμε όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη , να απορρίψουμε την τακτική εκτόνωσης, συμβιβασμού και απογοήτευσης που προωθούν οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε πολλές ενώσεις του κλάδου των ΜΜΕ.
Είναι ακόμα πιο φανερό σήμερα ότι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και η εργατική αριστοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κοροϊδεύουν το λαό και στηρίζουν ανοιχτά την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και τις απαιτήσεις της Ε.Ε, όταν μιλάνε για ασάφειες και ελλείψεις στην κυβερνητική πολιτική.

Γιατί παρά την υποκριτική τους ρητορική :

 • Είναι σαφής η προσπάθεια αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η παραμονή στην εργασία μέχρι τον τάφο, εφόσον η σύνταξη θα είναι επίδομα.

 • Είναι σαφής ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας-Πρόνοιας , καθώς και η ανταποδοτικότητα, όπου όποιος πληρώνει έχει παροχές.

 • Είναι σαφής η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών κατά 5 έως 17 χρόνια με το πρόσχημα της εξίσωσης των φύλων.

 • Είναι σαφής η υποβάθμιση στο επίπεδο διαβίωσης των εργαζόμενων που επιχειρείται και με όσα προετοιμάζονται μέσω των παρεμβάσεων στη φορολογία και με αυτά που διαρρέονται για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

 • Είναι σαφής η προσπάθεια επέκτασης και γενίκευσης των ελαστικών μορφώναπασχόλησης, η παραχώρηση φτηνής εργατικής δύναμης στο κεφάλαιο με την επέκταση των συμβάσεων stage στον ιδιωτικό τομέα.

 • Ιδιαίτερα για τον κλάδο των ΜΜΕ ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των πολλών εκατοντάδων πρόσκαιρα απασχολούμενων με σύμβαση στην ΕΡΤ, η προσπάθεια γενίκευσης της μαύρης και ενοικιαζόμενης εργασίας  στους τεχνικούς τηλεόρασης, καθώς και οι διαφοροποιημένες μορφές «ομηρίας με μπλοκάκι» για τους δημοσιογράφους του περιοδικού τύπου και των λεγόμενων νέων μέσων.

 • Είναι σαφής η αγωνιώδης προσπάθεια διαίρεσης των εργαζόμενων σε παλιούς και νέους, μόνιμους και συμβασιούχους, ιδιωτικούς και δημόσιους, ευνοημένους και μη κ.ο.κ .

 • Είναι σαφής η προσπάθεια εγκλωβισμού της σκέψης σε ψευδεπίγραφα διλήμματα και καταστροφολογία, που συστηματικά προβάλλονται στα ΜΜΕ από ποικιλόχρωμους μεγαλοδημοσιογράφους και «ειδικούς τεχνοκράτες».

 Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να απαντήσουν με ανάλογη σαφήνεια και συνέπεια, δυναμώνοντας την ενότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, ανεξάρτητα από ειδικότητα, οργανώνοντας επιτροπές αγώνα που θα εκφράζουν τις κοινές μας ανάγκες και απαιτήσεις.
Στον ψεύτικο πατριωτισμό της υποταγής στο «όλοι φταίμε, όλοι να πληρώσουμε», απαντάμε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν, απαντάμε με την περηφάνια της δικής μας τάξης, με την απαίτηση των δικών μας αναγκών.
 Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που συστηματικά δημιουργούν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και αναχώματα στις αγωνιστικές διαθέσεις και διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους :

 • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι και στα ΜΜΕ.

 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όσων δουλεύουν με συμβάσεις κάθε μορφής και διάρκειας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια για άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων με stage.

 • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε χώρους όπου η εργοδοσία καθυστερεί τις πληρωμές.

 • Αύξηση μισθών και συντάξεων στα επίπεδο των 1.400 και 1.120 ευρώ αντίστοιχα για τις βασικές κλίμακες. Άμεση υπογραφή ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες.

 • Επίδομα ανεργίας στα 1.120 ευρώ με προστασία των ανέργων για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Οχι στην επιχορήγηση των εργοδοτών.

 • Δραστική μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όρια ηλικίας. Μειωμένα κατά 5 χρόνια όρια για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Άμεση κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά)

 • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς του τομείς.

 • Άμεση μείωση τιμών και κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 • Αύξηση της φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο και άμεση επιστροφή των δισεκατομμυρίων που έχουν λεηλατηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.