ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους συναδέλφους του Ομίλου Κοπελούζου (newsbeast και news.gr) που με βίαιο τρόπο προστέθηκαν στη λίστα των χιλιάδων απολυμένων στα ΜΜΕ, αποτελώντας το καύσιμο για την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών Ομίλων.

Απάντηση στην ασυδοσία των κεφαλαιοκρατών δεν θα δώσουν «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας» όπως κομψά διατυπώνει το αίτημα η κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της.

Η πραγματική απάντηση περιλαμβάνεται στο τρίπτυχο :

 • Εγγραφή χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζόμενων στo σωματείο τους
 • Αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων σε όλα τα μέσα
 • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή μαύρης ανασφάλιστης εργασίας

Αυτή η προοπτική μπορεί να ανοίξει μόνο μέσα από τον αγώνα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά μέσα, στα ΜΜΕ συνολικά σε σύνδεση με τον αγώνα της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς εκφραστές του και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

Σε αυτό το δρόμο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ήταν και θα είναι πάντα παρούσες.

Η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

Το στυγνό εργοδοτικό της πρόσωπο που το μόνο που γνωρίζει είναι το ξεζούμισμα των εργαζόμενων δείχνει για μια ακόμη φορά ο εκδότης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ιδιοκτήτης της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και μιάς σειράς κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Αφού εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο χρωστά στους εργαζόμενους της εφημερίδας 1,5 μήνα τις μέρες που έρχονται όχι μόνο αρνείται να τους ξοφλήσει τα δεδουλευμένα  αλλά παραπέμπει στο μέλλον την απόδοση μέρους τους.

Μάλιστα όταν πρόσφατα ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ βρέθηκε στην συνέλευση των εργαζομένων μαζί με την πρόεδρο του Δ.Σ, ο διευθυντής της εφημερίδας  προφασίστηκε οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας, “ξεχνώντας” να παρουσιάσει τους κερδοφόρους ισολογισμούς της ΑΚΤΩΡ, της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και των λοιπών επιχειρήσεων του Ομίλου.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ΕΘΝΟΣ ζήτησαν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να τους στηρίξει σε απεργιακή κινητοποίηση με στόχο την αναστολή έκδοσης του Κυριακάτικου φύλλου, εφόσον δεν εξοφληθούν πλήρως μέχρι τέλους του 2014.

Στη συνέλευση  εκπρόσωπος της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας στήριξε το αίτημα των συναδέλφων και το δικαίωμα τους να  οργανώσουν των αγώνα τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις που να περιλαμβάνει ολόκληρο τον εκδοτικό Ομιλο.

Το ερώτημα είναι τί θα αποφασίσει η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ των συνεργαζόμενων “μνημονιακών”  ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και των “αντιμνημονιακών” της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του Κλάδου να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο της ταξικής ενότητας και πάλης που άνοιξε με το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της Τετάρτης 26 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Νοέμβρη δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία, που υλοποιώντας τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα, προετοιμάζουν νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.

Παλεύουμε για:

 • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις Συμβάσεις του 2009.
 • Οι συμβάσεις να καλύπτουν ΚΑΙ τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο.
 • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ τουλάχιστον.
 • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, η μαύρη εργασία και τα μπλοκάκια.
 • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων. Επιστροφή όλων των τζογαρισμένων, κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών των Ταμείων.
 • ΟΧΙ στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
 • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
 • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν όλα τα μέτρα οργανώνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26/11 ώρα 12.00 στην ΕΣΗΕΑ και στις 27/11 στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, με το απεργιακό μπλοκ του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με επιμονή και υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου, επανειλημμένως, έβαλαν το ζήτημα της συμμετοχής του κλάδου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με έγγραφες προσκλήσεις προς το Διασωματειακό των ΜΜΕ να συγκληθεί και να συζητήσει, όσο και με, επίσης, γραπτό υπόμνημα προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται πως για τους καρεκλοκένταυρους των κυβερνητικών - εργοδοτικών πλειοψηφιών των Ενώσεων του Κλάδου, θέματα όπως η ανεργία, η απληρωσιά, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία για τη νεολαία και όχι μόνο, η υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών σε όλα τα επίπεδα, δεν αποτελούν ζητήματα αγωνιστικής διεκδίκησης.

Για αυτούς που καλλιεργούν το «ρεαλισμό» της υποταγής, είναι αρκετό να διαχειρίζονται τη φτώχεια διαμοιράζοντας εν είδει ψηφοθηρικής φιλανθρωπίας τα ψίχουλα των αποθεματικών, όπου και για όσο υπάρχουν, τα «βάουτσερ» της πεντάμηνης ανακυκλούμενης επανακατάρτισης, να διακινούν τις θεωρίες για «συμμετοχικά αυτοδιαχειριζόμενα διαδικτυακά ΜΜΕ», που βέβαιο είναι ότι θα πνιγούν αργά ή γρήγορα στον αδυσώπητο ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων. Στόχος τους ο εγκλωβισμός της συνείδησης των εργαζομένων στη στρατηγική της ΕΕ και στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Είναι αυτοί οι ΔΗΘΕΝ «ακομμάτιστοι» που ευαγγελίζονται είτε την επερχόμενη ανάπτυξη - για ποιον άραγε - που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, είτε την αλλαγή τιμονιέρη στην κυβερνητική διαχείριση.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου σε συστράτευση και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Περισσότερα...

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΕΔ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ απαιτεί να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία της κυβέρνησης που ακυρώνει στην ουσία την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ , για τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον ΟΜΕΔ. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν ούτε καν να υπάρχει αυτή η δυνατότητα των συνδικάτων.

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι υποτάσσει τα πάντα στις απαιτήσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ασύμβατες με την πολιτική που υπηρετεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη 2014 στις 12 μ.μ.

Να πλημμυρίσει το Σύνταγμα για να ακουστεί η φωνή μας.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!