ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 ΙΟΥΝΗ 2014 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Οι τελευταίες αντιδραστικές παρεμβάσεις έχουν στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία - την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα, προετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης - κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.

  • Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις, στην πορεία για την πλήρη κατάργηση τους.
  • Από τον Γενάρη έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις.

Θέλουν να μας σπρώξουν στην ιδιωτική ασφάλιση, να μην παρέχει το κράτος καμία εγγύηση και προστασία, να ικανοποιήσουν την απαίτηση του ΣΕΒ για τους τρεις πυλώνες στην ασφάλιση. Τα ταμεία των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ)προορίζεται να μετατραπούν σε Επαγγελματικά Ταμεία που θα καλύπτουν μόνο όσους μπορούν να πληρώσουν, δηλαδή μόνο τα επίλεκτα στελέχη του μηχανισμού των εκδοτών και καναλαρχών. Ταυτόχρονα η συγκέντρωση σε τρία Ταμεία θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παροχές των εργαζόμενων συνολικά, μαζί και του κλάδου των ΜΜΕ.

Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα είναι ενιαία. Η ίδια πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζει τους μισθούς μας σήμερα, βάζει τις βάσεις για να τσακίσει και τις συντάξεις μας. Παράλληλα η τωρινή αντιασφαλιστική επίθεση θα προκαλέσει νέες συνέπειες στο πλέγμα προστασίας, στους τόπους δουλειάς, στην πρωτοβάθμια υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.

Η κυβέρνηση δε σταματά να τσακίζει δικαιώματα των εργαζόμενων και να χαρίζει νέα κέρδη στο κεφάλαιο.

Οι σημερινοί άνεργοι και όσοι θα χάσουν τη δουλειά τους στο μέλλον, οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις σε part time, σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης με voucher, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι μαύροι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο, οι απασχολήσιμοι των δουλεμπορικών γραφείων, δε θα έχουμε στον ήλιο μοίρα αν δεν βάλουμε ισχυρά εμπόδια στις ανατροπές που ετοιμάζουν.

Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. Απαιτείται σύγκρουση και πάλη, είναι θέμα συσχετισμού δύναμης η απόκρουση της αντιασφαλιστικής επέλασης, η επιβολή μέτρων που θα προκαλούν ανάσχεση στην επίθεση.

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις Ενώσεις. Είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα.

Χρειάζεται συζήτηση, ενημέρωση και αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς, για τους σχεδιασμούς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Αγώνας με προσανατολισμό απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, συνεχής με διάρκεια.

Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση.

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ !

Όλοι στη συγκέντρωση στις 19 Ιούνη, στα Προπύλαια, στις 6 μ.μ., όλοι στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 5.30 μ.μ