ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ALTER

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο ALTER, το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι του στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΙΤΑ, ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ δηλώνουν ότι:

Η προσπάθεια του Κουρή να αποσπάσει υπογραφές από περίπου 250 εργαζόμενους, ότι δέχονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά, είναι προφανές ότι αποτελεί ακόμη ένα σχέδιο διάσπασης των εργαζόμενων και έχει στόχο να διευκολύνει την συμφωνία με τους πιθανολογούμενους νέους επενδυτές.

Θέλει να ξανανοίξει το σταθμό έχοντας καταχραστεί το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων, έχοντας μειώσει δραστικά το προσωπικό και καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις όπως ακριβώς απαιτούν οι Τράπεζες δανειστές του καναλιού για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους.

Όλο αυτό το διάστημα είχε στήριγμα το Κράτος και τις κυβερνήσεις υπηρέτες των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας. Οι νόμοι, τα νέα μέτρα, τα μνημόνια, ρίχνουν νερό στο μύλο του.

Περισσότερα...

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστική στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.

 Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία ανεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημά τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.

Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΤ “ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

Σήμερα η διοικούντες της ΕΡΤ, εντεταλμένοι της συγκυβέρνησης, αποφάσισαν  να κόψουν την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”  γιατί δεν τους άρεσε ο τρόπος που οι παρουσιαστές της εκπομπής, δημοσιογράφοι  Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη, παρουσίασαν  το θέμα με τα πορίσματα για τους βασανισμούς συλληφθέντων στην Ασφάλεια  που αποκάλυψε ο Guardian. Είναι κοινό μυστικό πως ο τρόπος που παρουσίαζαν οι δύο συνάδελφοι την εκπομπή τους, ενοχλούσε εδώ και  καιρό στελέχη τόσο της τωρινής, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Η συρρίκνωση της διάρκειας της εκπομπής και η μετάθεση της σε πολύ πρωινή ώρα είναι ενδεικτική της δυσμένειας στην οποία είχαν περιπέσει.

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καταδικάζει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση ως πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.

Αποδεικνύει ότι στις σημερινές συνθήκες κανένα περιθώριο, καμία χαραμάδα, δεν αφήνουν ανοιχτή για ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων.

Περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στον Τύπο και στα ΜΜΕ,

Τα νέα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν ΕΕ – ΔΝΤ -Κυβέρνηση και καπιταλιστές προβλέπουν:

  • Η κυβέρνηση θα νομοθετεί τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Καταργούν τριετίες και όλα τα επιδόματα που προβλέπουν οι Συμβάσεις, διαμορφώνοντας για τον ιδιωτικό τομέα τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά.
  • Με βάση τον κατώτατο μισθό καθορίζεται και το ποσό ασφάλισης, άρα σύνταξη πείνας.
  • Επιβάλλουν δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
  • Μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές.
  • Μειώνουν στο 50% το ποσό αποζημίωσης στις απολύσεις.

Καμιά αυταπάτη!
Και αυτά τα μέτρα παίρνονται για να φορτωθούν οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου, για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Περισσότερα...

Ολοι την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια, στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα και τον ερχομό στην Αθήνα της καγκελάριου της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, για να συνδράμει την κυβέρνηση και την ντόπια πλουτοκρατία στο αντιλαϊκό τους έργο.

Προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ στις 12.30 μ.μ. Πανεπιστημίου & Πατησίων.

Περισσότερα...