ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στον Τύπο και στα ΜΜΕ

Η οριστικοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων πλησιάζει και το μαχαίρι θα μπει ακόμα πιο βαθιά σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, αλλά και σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά απευθύνεται στους εργαζόμενους και ξεκαθαρίζει ότι :

Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού, με τα χρέη και τα ελλείμματα.

Είναι μέτρα με στόχο τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση, την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και το φόρτωμα των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Απορρέουν από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Υλοποιούν την πάγια απαίτησή τους και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πολλές δεκαετίες για απελευθέρωση της αγοράς εργασίας για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, για να στηρίζουν την κερδοφορία τους.

Δεν είναι αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων, κακής διαχείρισης, λιγότερης ή περισσότερης ικανότητας των διαχειριστών της κρίσης.

Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο.

Θα επιταχυνθούν οι νέες αντεργατικές ανατροπές, όπως ο καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, που σημαίνει μεροκάματα Βουλγαρίας, η πλήρης κατάργηση του 8ωρου και δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς υπερωρία, η μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η σύνταξη στα 70, η αύξηση των 4.500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης, η κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους σπέρνουν τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό, ή καλλιεργούν το έδαφος για να υποταχθούμε στα μέτρα που μας ετοιμάζουν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τίποτα κοινό δεν έχουμε ούτε με τους εργοδότες μας, ούτε με τους μετρημένους στα δάχτυλα αργυρώνητους τηλεαστέρες που «δίνουν το ρυθμό» στα δελτία των 8.

Είμαστε αντικειμενικά απέναντι τους. Οι εργαζόμενοι ρεπόρτερ, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το μεροκάματο, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες με το σύνολο της εργατικής τάξης. Η θέση μας είναι με το λαό που σηκώνει κεφάλι, με τους εργάτες που αγωνίζονται, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού! Απέναντι στο ψέμα και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν συστηματικά μέσω των καναλιών και των εφημερίδων τους, πρέπει να δώσουμε με αξιοπρέπεια τη δική μας δύσκολη μάχη για την ολόπλευρη ενημέρωση σε όφελος του λαού.

Η πανελλαδική απεργία να γίνει η υπόθεση όλων μας, αφετηρία νέων αγώνων, ξεκίνημα ανασύνταξης του κινήματος με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ OΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκιο μας, για την επιβίωση των οικογενειών μας. Σε όσους περιμένουν τους σωτήρες και συντηρούν αυταπάτες ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, τους θυμίζουμε ότι κάθε φορά τα ίδια μας έλεγαν και κάθε φορά ερχόταν μια νέα ομοβροντία μέτρων, χειρότερη από την προηγούμενη.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Τώρα ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς για ΟΛΟΥΣ ( και για τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο).

  • Κατάργηση κάθε μορφής ατομικής σύμβασης ή συμφωνίας που προβλέπει μειώσεις.

  • Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις για μείωση αποδοχών στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ) και να ισχύσουν οι κλαδικές συμβάσεις.

  • Άμεση κατάργηση όλων των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων (ΔΠΥ κ.λπ.) Οχι απλήρωτη και «μαύρη» πρακτική εξάσκηση, αλλά με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, να υπολογίζεται ο χρόνος ως συντάξιμος, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναστολή πληρωμών των δανείων.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9/2012

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

με σύνθημα

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τα μονοπώλια