ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συνάδελφε συναδέλφισσα,

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΕΙ!

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ καλεί :

Να σιγήσουν όλα τα ΜΜΕ και να μη γραφτεί ούτε μια αράδα στον Τύπο, δίνοντας όλοι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ δυναμικό και μαχητικό παρών στην απεργία

 ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ.

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ

 Για να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση στο ασφαλιστικό,

 Για να αντιπαλέψουμε τον νέο προϋπολογισμό της λιτότητας.

Για να διεκδικήσουμε νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ , Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

Δράσε και εσύ μαζί με το ΠΑΜΕ. Να διεκδικήσουμε:

 • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι και από τα ΜΜΕ. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι κάθε μορφής συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις τώρα Μόνιμη σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλους.
 • 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
 • Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες ή στα  30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρεία και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 • Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 •  Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11π.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αυτή η ώρα, είναι ώρα μεγάλης ευθύνης. Δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις.

ΟΛΟΙ στη δράση. Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική, απαντάμε με ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση και μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Δεν είναι μόνο οι ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Η κατάσταση χειροτερεύει δραματικά, λόγω και των γενικότερων αλλαγών στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ:

 • Ηδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι Ομιλοι ΜΜΕ, που ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το «ξεκαθάρισμα» του χώρου αναμένεται να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς. Βήμα για μεγαλύτερη συγκέντρωση και έλεγχο των ΜΜΕ θα αποτελέσει και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή τηλεόρασης και ραδιοφώνου.
 • Η προσαρμογή των εφημερίδων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει το διαδίκτυο (συνεχείς ηλεκτρονικές εκδόσεις, WEB TV κ.λ.π.), χρησιμοποιείται από την εργοδοσία για χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των ΣΣΕ. Λειτουργούν ήδη πολλά (και συνεχώς ιδρύονται νέα) διαδικτυακά μέσα, όπου οι λέξεις «συλλογική σύμβαση» και «ασφάλιση» ακούγονται μόνο ως ανέκδοτα.

Ολα αυτά συντελούνται σε ένα εντελώς εχθρικό για τους εργαζόμενους περιβάλλον. Εχουν φροντίσει γι' αυτό οι αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ο ευρωμονόδρομος, o πράσινος «εκσυγχρονισμός» και οι μπλε «μεταρυθμίσεις», είναι οι αναδιαρθρώσεις που είχε και έχει ανάγκη το καπιταλιστικό σύστημα για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσω της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι αιτίες της οικονομικής κρίσης δε βρίσκονται στη μια ή στην άλλη διαχειριστική πολιτική, στο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», στον «καζινο-καπιταλισμό» όπως ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και άλλοι υποστηριχτές του συστήματος.

Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, η Ερωπαϊκή Ενωση, οι σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες κυβερνήσεις και κόμματα, οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, παίρνουν μέτρα για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Οι θέσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η «συναίνεση» και η «αυτοσυγκράτηση», αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων.

Η άμυνα σήμερα δεν αποτελεί καμία λύση. Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εχουμε υποχρέωση να γίνουμε πιο απαιτητικοί, να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για τη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία. Για να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

Συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, ισχυροποιώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Δυναμώνοντας την ενότητα της εργατικής τάξης, κτίζοντας τη συμμαχία με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Αποδυναμώνοντας τις δυνάμεις εκείνες που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των απολύσεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.

 • Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου. Στήριξη όλων των ανέργων. Πάγωμα όλων των δανείων για τους άνεργους.

 • Μείωση επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού. Διακοπή κάθε πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων, για την κύρια κατοικία.

 • Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.

 • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα Ταμεία.

 • Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους τομείς.

 • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων την Τρίτη, 31 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ σας καλεί σε πλατιά σύσκεψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, υπαλλήλων, τεχνικών), με θέμα την κρίση στον Τύπο και τα ΜΜΕ και την απάντησή μας.

Τρίτη, 31 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Η περίοδος είναι κρίσιμη. Δεν είναι μόνο οι μαζικές απολύσεις, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Η κατάσταση χειροτερεύει δραματικά, λόγω και των γενικότερων αλλαγών στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προωθούν με γοργούς ρυθμούς τα σχέδια για μεγαλύτερη συγκέντρωση Μέσων, «ξεκαθάρισμα» του χώρου, επέκταση των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων εργασίας, αφαίρεση δικαιωμάτων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, κατάργηση των ΣΣΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτή η ώρα, είναι ώρα μεγάλης ευθύνης. Δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις.

ΟΛΟΙ στη δράση. Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική, απαντάμε με ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση και μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ήταν και είναι επικίνδυνος. Η «συναίνεση» και η «αυτοσυγκράτηση», στηρίζει τους επιχειρηματίες για μαζικές απολύσεις και νέα αντεργατικά μέτρα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η άμυνα δεν αποτελεί καμία λύση. Λύση είναι το δυνάμωμα του μετώπου κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Εχουμε υποχρέωση να γίνουμε πιο απαιτητικοί, να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για τη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία. Συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη.

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 8.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 2ας ΑΠΡΙΛΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Άγρια επίθεση σε όποιον βρίσκονταν μπροστά τους έκαναν άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την ΟΛΜΕ την Παρασκευή 9 Γενάρη 2009.

 Ανάμεσα σε αυτούς που δέχθηκαν την επίθεση από τους ένστολους ήταν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση, τεχνικοί, εικονολήπτες, φωτορεπόρτερ και άλλοι εργαζόμενοι στην ενημέρωση.

 Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή αγριότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής σε βάρος συναδέλφων αλλά και απλών περαστικών.

Για τους ξυλοδαρμούς και την αγριότητα των ΜΑΤ την ευθύνη έχει η κυβέρνηση που μιλά για επιβολή της τάξης και του νόμου... και εννοεί την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής για να πλήξει τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

 Τα γεγονότα αυτά εντάσσονται, σε αυτό το γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του μαζικού κινήματος, στο πλαίσιο της εντεινόμενης κρατικής βίας και καταστολής, που καλλιεργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο ζήλο από τα αστυνομικά όργανα, με αφορμή και τη δολοφονική, προβοκατόρικη επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, πριν από λίγες μέρες στα Εξάρχεια, αλλά και την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων.

 Απάντηση στις εξελίξεις και στα γεγονότα που ζούμε είναι ο περιφρουρημένος αγώνας του οργανωμένου μαζικού κινήματος για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας αυτός συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη κατά της κρατικής βίας - τρομοκρατίας - καταστολής και κατά της εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας.

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Αθήνα, 10/1/2009