ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και η αποκάλυψη των σχεδιασμών σχετικά με τα ταμεία των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στον Τύπο, επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που έλεγε ότι:

 • Η "ενοποίηση" των Ταμείων, όπως προωθείται από τη ΝΔ στη βάση των νόμων του ΠΑΣΟΚ, είναι το όχημα για να εξισωθούν προς τα κάτω δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, ανεξάρτητα από κλάδο και αντικείμενο δουλειάς.

 • Η αντιασφαλιστική επίθεση δεν αφορά μια συγκεκριμένη ηλικιακή ή επαγγελματική κατηγορία εργαζομένων. Μας αφορά όλους, άνδρες και γυναίκες, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 • Οι καθησυχαστικές παραινέσεις των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών το μόνο που κατάφεραν τόσα χρόνια ήταν να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό των εργαζομένων και να διευκολύνουν το αντιασφαλιστικό έργο της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι όψιμες "αγωνιστικές" κορόνες δεν πείθουν κανέναν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον Τύπο και στα ΜΜΕ:

 • Να δώσουν τη μάχη της υπεράσπισης και διεύρυνσης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους και στη βάση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν το συντονισμό της πάλης, χτυπώντας συντεχνιακές λογικές και κηρύγματα μειοδοσίας, που θέλουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε αποσπασματικές και ανέξοδες αντιδράσεις.

 • Να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα για το χαρακτήρα της επίθεσης και τους πραγματικούς υπεύθυνους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να πληρώσουν. Από το 1990, ο ένας υλοποιεί τους νόμους του άλλου και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων. Ήταν θέμα χρόνου αυτή η αντιδραστική επέλαση να φτάσει και στη δική μας πόρτα.

 • Να δώσουν την απάντηση που πρέπει στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Μόνο το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που τόσα χρόνια προειδοποιούσε για το χαρακτήρα και το εύρος της επίθεσης. Μόνο το ΠΑΜΕ διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι καμιά κατάκτηση και σε κανέναν κλάδο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μόνο το ΠΑΜΕ έχει πρόταση και πλαίσιο τέτοιο που να βοηθάει την αναγκαία κοινή δράση όλων των εργαζόμενων που σήμερα πλήττονται από τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους

Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και στις 12 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,
στις 12 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή των «κοινωνικών της εταίρων» (πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ κλπ.), χωρίς να χάσουν χρόνο αμέσως μετά τις εκλογές, προχωρούν μέσω του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, στη νέα επίθεση στα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα μάς έχουν απομείνει από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (νόμος Σιούφα - Σουφλιά και νόμος Ρέππα).

Τώρα, μεθοδεύουν παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που για τους νέους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ έχουν ήδη πάει στα 65 χρόνια, όπως για όλους τους εργαζόμενους, ενώ για τους πριν από το '93 ασφαλισμένους έχουν αυξηθεί μέχρι και 5 χρόνια, στα 60. Μεθοδεύουν περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών συναδελφισσών, μέσα από τον περιορισμό των λεγόμενων πρόωρων συντάξεων (μητέρες, ανάπηροι), που αποτελούν κατακτήσεις των εργαζομένων και αντανακλούν πραγματικές ανάγκες τους.

Προωθούν την παραπέρα μείωση των συντάξεων και για τους παλαιότερους ασφαλισμένους στα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κυρίως, μέσω:

 • Της ενοποίησης των Ταμείων Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης στον κλάδο, όπως επιβάλλεται από το γνωστό νόμο Ρέππα (μπούσουλας, η ενοποίηση των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, που οδήγησε σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5, 7 έως 12 χρόνια!) και βεβαίως με εξίσωση προς τα κάτω, με βάση τα «ελλειμματικά», όπως τα χαρακτηρίζουν, Ταμεία.

 • Της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, με βάση τους μισθούς της πενταετίας, αντί της καλύτερης διετίας.

 • Των περικοπών στα δικαιώματα Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Κι αυτά, ενώ οξύνονται οι αρνητικές συνέπειες που έχουν προκύψει για εκατομμύρια εργαζόμενους, κυρίως νέους, από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των νόμων Σιούφα - Σουφλιά (ΝΔ) και Ρέππα (ΠΑΣΟΚ). Με τη ζημιά των Ταμείων μας από τις χαριστικές ρυθμίσεις για τα χρέη των μεγαλοεκδοτών σε βάρος των Ταμείων μας. Με τις ζημιές από την απάτη με τα δομημένα Ομόλογα (ΤΣΠΕΑΘ) και, γενικότερα, το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων μας. Με βεβαιωμένες μεγάλες ζημιές, για τις οποίες κανένας δεν έχει πληρώσει ακόμη...

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σήμερα μπροστά μας τίθεται επιτακτικά το ζήτημα να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να εμποδίσουμε τη χειροτέρευση της κατάστασης με τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που πλήττουν καίρια τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε μέτρα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπως και όλων των εργαζομένων.

Ο «κοινωνικός διάλογος», που οργανώνουν η κυβέρνηση και οι συνένοχοί της, μόνο σκοπό έχει να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα με τις μικρότερες αντιδράσεις. Να μην τους το επιτρέψουμε! Ο μόνος δρόμος για την απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσων που σχεδιάζουν και για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων είναι ο δρόμος του ενωμένου, ταξικού αγώνα με όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας επίθεσης. Στην οργάνωση και το συντονισμό αυτού του αναγκαίου όσο ποτέ αγώνα πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Οι περιστάσεις απαιτούν και το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στα ΜΜΕ σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά, αγωνιστικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη τη χώρα στις 7 Νοέμβρη. Κόντρα και στις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλούμαστε να οργανώσουμε μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική λαίλαπα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Καμιά αναμονή! ΟΛΟΙ στους δρόμους πριν να είναι αργά. ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΜΑΗ

ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Τη σταθερή, δυναμική και πρωτοπόρα παρουσία του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ σηματοδότησε για άλλη μια φορά το μπλοκ των απεργών που συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και την πορεία στη Βουλή

Μεγάλο ποτάμι οι απεργοί διαδηλωτές με τις σημαίες του Π.Α.ΜΕ.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος και μετά στην αντιϊμπεριαλιστική πορεία ως την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το δικό τους μαζικό μπλοκ. Στην πρώτη γραμμή, κάτω από το πανό, πολλά παιδιά συναδέλφων, αγωνιστές από κούνια...

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συγκεντρωθούν στις 10:30 π.μ., στη γωνία Φιλελλήνων και Ερμού

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και το ΠΑΜΕ την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Η συμμετοχή όλων στην απεργία και τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς είναι μια επιβεβαίωση ότι κρατάμε το λάβαρο του αγώνα ψηλά, είναι έμπρακτη έκφραση τιμής στους εργάτες που πάλεψαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για την καθιέρωση του 8ωρου, για ικανοποιητικούς μισθούς και κατάργηση των διακρίσεων στην εργασία.

Τα αιτήματα αυτά παραμένουν και σήμερα επίκαιρα.

 • Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας καταστρατηγείται και το 8ωρο βάλλεται από παντού.

 • Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και ουσιαστικά μειώνονται εξαιτίας των απανωτών ανατιμήσεων και της εντεινόμενης ακρίβειας, της αύξησης των εξόδων για την εργατική λαϊκή οικογένεια από τη ραγδαία εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

 • Τα εργασιακά δικαιώματα πλήττονται από την αυθαιρεσία των μεγαλοεκδοτών - καναλαρχών, που δρουν με την πλήρη κάλυψη των πολιτικών εκφραστών τους.

 • Η πολυαπασχόληση, τα εξαντλητικά ωράρια, οι μισθοί πείνας, οι εκβιασμοί και η ανασφάλιστη εργασία, οι στρατιές των συμβασιούχων που διευρύνονται, έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα τα παραπάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ πιστεύει ότι η απάντηση σ' αυτή την ολομέτωπη επίθεση πρέπει να είναι ταξική και ενιαία.

Ταξική γιατί:

 • Τα δικαιώματά μας είναι σε πλήρη αντίθεση με εκείνα των εργοδοτών μας. Αυτούς τους ενδιαφέρει από τη δική μας δουλειά να κερδίσουν παραπάνω χρήμα. Η αντικειμενικότητα είναι έννοια - λάστιχο για την εργοδοσία, μακριά από την πραγματική ανάγκη του λαού για ενημέρωση, αφού προσαρμόζεται στην εξυπηρέτηση των εκάστοτε οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας, οι υποχρεώσεις τους απέναντι στα ασφαλιστικά μας ταμεία είναι βαρίδι στα κέρδη τους, «βραχνάς» από τον οποίο προσπαθούν να απαλλαγούν.

 • Τα προβλήματά μας έχουν συγκεκριμένη αιτία. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν και ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την επί της ουσίας στρατηγική συμφωνία της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Μια πολιτική που ευνοεί ληστρικά τους εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων, είτε αυτοί είναι τεχνικοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε υπάλληλοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ενιαία γιατί:

 • Η επίθεση δεν πλήττει ένα μόνο κομμάτι των εργαζομένων. Αφορά συνολικά τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, ανεξάρτητα από τον κλάδο που δουλεύουν. Μπορεί η ένταση της επίθεσης στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά να αυξομειώνεται κάθε φορά ανάλογα με τον κλάδο και την χρονική συγκυρία, σε καμιά περίπτωση όμως δεν περιορίζεται σε ένα μόνο τμήμα της εργατικής τάξης, ενώ ιδιαίτερα δύσκολα είναι τα πράγματα για τους νέους εργαζόμενους. Γι' αυτό προκύπτει και η ανάγκη ενιαία να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

 • Οι αποσπασματικές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Χρειάζεται επιμονή, σχεδιασμός, κλιμάκωση, εναλλαγή των μορφών πάλης, συντονισμός και σταθερότητα στο πλαίσιο σε όλες τις μάχες και τα μέτωπα, είτε πρόκειται για απεργία, είτε για άλλη μορφή κινητοποίησης, είτε για αρχαιρεσίες σε συνδικάτα και ενώσεις. Η στάση, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία, με το στόχαστρο σταθερά στραμμένο σ' εκείνους που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το σκάνδαλο των αποθεματικών, που αυτές τις μέρες είναι στην επικαιρότητα, δίνει την ευκαιρία σε όλους να βγάλουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα. Ποιος ευθύνεται πραγματικά για το τζογάρισμα των αποθεματικών, με οποιοδήποτε τραπεζικό ή χρηματιστηριακό προϊόν που περιέχει ρίσκο; Υπάρχει καλός και κακός τζόγος, «δομημένος» και «αδόμητος», «πράσινος» ή «γαλάζιος»; Ποιος νομιμοποιεί την οποιαδήποτε «Χρηματιστηριακή» - και κατ' επέκταση το κεφάλαιο - να βάζει χέρι στα δικά μας λεφτά, στα αποθεματικά που φτιάχνονται από το δικό μας και μόνο ιδρώτα;

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα λέει σε όλους τους τόνους ότι αυτοί που δημιούργησαν το θεσμικό πλαίσιο για τον τζόγο, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοί πρέπει και να πληρώσουν. Μαζί και τα χρηματιστηριακά κοράκια που όρμησαν να κερδοσκοπήσουν από τις εισφορές των εργαζομένων. Η ευθύνη της πλειοψηφίας στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι μικρότερη, αφού στη δημαγωγική λογική τού να «μη μείνουν τα αποθεματικά στο σεντούκι» αποδέχτηκε και νομιμοποίησε το τζογάρισμα, τη μεταφορά δηλαδή των αποθεματικών στα σεντούκια του κεφαλαίου.

Όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν. Μπροστά στην Πρωτομαγιά, στην απεργία των δημοσιογράφων στις 8 του Μάη, αλλά και στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, όπου οι εργαζόμενοι πρέπει αποφασιστικά να πάρουν θέση απέναντι σε όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν και συναινούν στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων τους και ύστερα, με κροκοδείλια δάκρυα, έρχονται να δηλώσουν «αγωνιστές» και υπερασπιστές του δίκιου των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Όλοι στην απεργία των δημοσιογράφων με το πλαίσιο του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ

Ψήφο μαζικά στην παράταξη της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» στις εκλογές του Ιούνη, την οποία στηρίζει το ΑΜΕ ΜΜΕ στην ΕΣΗΕΑ.

Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στην πολιτική που κλέβει τα Ταμεία και τον ιδρώτα μας!

Τώρα, όλοι με το ΠΑΜΕ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.

 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1990 και μετά. Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ανώτατο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες ή τα 30 χρόνια εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων και να αντιστοιχηθούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες. Καμιά σύνταξη κάτω από τα 1.050 ευρώ μηνιαίως. Υπολογισμό της σύνταξης στη βάση όλων των αποδοχών της τελευταίας διετίας.

 • Συνεχή βελτίωση και εμπλουτισμό των παροχών του ΕΔΟΕΑΠ. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και της συμμετοχής στα φάρμακα. Κρατικοί - δωρεάν παιδικοί σταθμοί.

 • Αφορολόγητο όριο για τον άγαμο 15.000 ευρώ, 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις πρωινές ώρες - μείωση της τιμής τις επόμενες ώρες - κατάργηση των διοδίων.

 • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

 • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.

 • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

 • Αμεση απόσυρση των αποθεματικών από το Χρηματιστήριο, ούτε ευρώ στο χρηματιστηριακό και τον τραπεζικό «τζόγο», καταβολή του συνόλου των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση επιστροφή των κλεμμένων, κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων είναι υπόθεση των εργαζομένων. Τα αποθεματικά να αξιοποιηθούν με σταθερό και σίγουρο επιτόκιο, με σίγουρη απόδοση, χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς κανένα μεσάζοντα.

 • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.

 • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο. Δωρεάν στέγαση - σίτιση για τους φοιτητές. ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στο νόμο - πλαίσιο.

ΑΘΗΝΑ 26/4/2007